perjantai 16. heinäkuuta 2010

Oli simmarit ei sammareit ei kummareit ei pipoo...

Simmarit on piisanneet vallan mainiosti näillä helteillä. Huhhuh... Ei oo seittemäänkymmeneenkuuteen vuoteen tälläistä kesää ollut, mikäli on ilmatieteenlaitoksen tilastoihin uskominen. Ja uskommehan me. Jos meillä ei pidetä järin kovista pakkasista, niin nyt kyllä alkais jo vähempi lämpökin riittämään. Vaan ei auta valittaa. Sitä kun taas sitten ensi talvena haaveillaan -30asteen pakkasessa, kuinka oliskaan ihana kun olis kesä ja lämmin. =)

Meidän poppoo ei ole ihmeellisempiä puuhaillut tällä viikolla. Helteet verottavat sen verran. Koirat kyllä varmasti jaksaisivat touhottaa, mutta emäntä hyytyy iltaa kohti, eikä railakkaat riekkumiset oikein ota iskeäkseen. Päivärutiinit ovat hieman kääntyneet päälaelleen, sillä päivän pitkä, puolentoista tunnin, lenkki me hurautellaan jo aamusella kukonlaulun aikaan. Tämä on sopinut koko poppoolle vallan mainiosti, sillä aamun viileydessä on mukava tallustella.

Iltapäivällä töiden jälkeen ollaan lähdetty Röykän laguuniin vilvoittelemaan. Matkaa siitä mihin auto jätetään, on rantaan ehkä kilometrin verran. Se menee reippaasti kuumimmallakin säällä. ;) Ja palkkiona on ihana vilpoisa vesi! Onneksi asumme täällä korvessa, jossa saa olla rauhassa. Ainoastaan yhtenä päivänä laguunille eksyi samaan aikaan poppoota ja me oltiin enivei tekemässä jo lähtöä siinä vaiheessa, kun tulivat.

Elvari se jaksaa toimia ylibaywatchina aina vaan! Rannassa mahtaa kohta olla Elvarin tekemät urat, sen verran railakkaasti se jaksaa baanata ees taas rantaviivaa. Elvarin olen muutaman kerran pidemmälle kantanut ja laskenut rantaa uimaan ja maltillisesti se ui. Mutta koska herra nauttii suuresti rantavahdin virastaan, olen hänen sitä suonut häiritsemättä toimittaa. =)

Dea tykkää komentaa heittämään keppejä ja mielellään hakeekin niitä läheltä. Kauemmas uimaan neiti pitää "laittaa matkaan", eli heittää keppi pidemmälle niin että neiti näkee ja nostaa Dea niin, että pääsee suoraan lähtemään simmaamaan. Tästä se tykkää. Ei ole kuin viime kesänä lähtenyt pulikoimaan itse viime kerran, mutta odottelee aina nytkin milloin hänetkin laitetaan uimaan. =) Prinsessat on... ;)Nane on tykännyt alusta asti pulailla keppien perässä ja sillä on huvittava tapa loikkia vedessä korkeissa kaarissa eteenpäin. Tällä viikolla herra sitten ensimmäisen kerran (jos ei lasketa sitä 10viikkoisena tapahtunutta uintia) itse lähti simmaamaan. Puolivahingossa uiskenteli syvemmälle kepin perään ja sen jälkeen sen menoa ei ole pidätellyt mikään. Alkuun sen uintityyli oli, hmmmm, jokseenkin hieman kyseenalainen, herran loiskutellessa vettä siipirataksen lailla.

Muutaman päivän uimisten jälkeen herra on kuitenkin kehittynyt huimasti ja se malttaa jo uida pää pinnalla, muun kropan ollessa veden alla. Ja se nauttii!!! Ei se tarvinnut kuin sen yhden "hupsis-mähän-osaan" -kerran ja siitä se sitten lähti! Nane myös sukeltaa uppokeppejä vedestä ja rantavesissä se tykkää "pulputella" keppejä etsiessään. Tää on se tuttu juttu viime talvelta, jolloin herra pulaili omassa vesikupissaan. Go Nane! =D

Nantsu lähdössä sukellukseen


Tiistaina ja perjantaina seuranamme laguunilla oli koirien "eno", Henkka, ja se sit jaksaa noita leikittää. Keppiä heittelee matkat ees taas ja uitti mupsuja minkä ehti. Nanen kanssa uivat pidemmälle kaksin ja Nanella oli täysi työ pysyä nahoissaan, kun se ui ja samanaikaisesti Henkka heitteli vesipisaroita sen kiinniotettavaksi, se oli hupaisa näky. Dea-neiti sai prinsessa-kyytejä uimaan ja se nautti. Elvarille myös heiteltiin pisaroita kiinniotettavaksi, se on koko koplan mielestä kovin hauska leikki. =)

Ilmeisesti helteet ovat jatkuakseen vielä hetken, joten niin taitaa olla jatkuakseen myös meidän biitsivisiitit uinteineen ja pisarajahteineen! =D

Tässä vielä muutamia rantsuleikkikuvia

Dea ja Nane haki yhdessä keppiä


Nappulavaaran napero


Dea johtaa rinnanmitalla..


Nane voitti tämän erän


Kepin tuonti on tarkkuutta aativa laji ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti