torstai 15. huhtikuuta 2010

Ikääntymishumua..

..tällä kertaa kaksilahkeisen ikääntymisen merkeissä. Mutta mikäpä mun elämässä ei tätä nykyä liittyisi tavalla tai toisella noihin nelivetoihin. ;) Siispä. Meillä ei yleensä juhlisteta (kaksilahkeisten) synttäreitä ihmeellisemmin; kaffet ja ehkä jotkut kreemipullat sen kera. Lahjoja ostellaan harvemmin, sillä meillä on se mitä pitää olla, ylimääräinen "härpäke" muistamisen vuoksi kun on musta turhaa. Onnittelut on riittäneet tähänkin asti, näin "vanhemmalla iällä". ;)

Joten yllätys oli suuren suuri, kun isäntä (jonka syntymäpäivän mä unohdin vallan muutama viikko takaperin) kaivoi kätköistään mulle kauniisti paketoidun lahjan. Villit veikkaukset mulla oli Viledan uutta moppia, uusia imuripusseja, kenties kolmas keraaminen veitsisetti (joita olen siis "lahjaksi" saanut jo kahdet kappaleet)?! Vaan se oli jotain paljon paljon parempaa! Paketit avaan yleensä hyvin hillitysti, mutta kun näin sanan Canon, oli ehkä ihanvaanpikkasen kiihdytettävä tahtia avaamisessa. Mä sain uuden putken kameraan!! Olen sen ostoa pähkäillyt jo viime syksystä asti, mutta aina ajatellut, että ihan hyvin mä pärjään vanhan "törppöni" kanssa. En pistänyt kuitenkaan ollenkaan pahakseni lahjaa, päinvastoin! Musta se oli ihan huippua! Isäntä oli oikeen urakalla jemittanut ylläriä multa; soitellut herra Alaselta konsultaatioapua putken valinnassa, säilyttänyt sitä tädillään... Se tietää, ettei multa asiat pysy kauan salassa. ;) Mutta, pohjustusvuodatuksesta seuraavaan.

Pakkohan mun oli heti seuraavana päivänä mennä testaamaan uuden uutukaista putkea. Ilma oli mitä kauneinen, aurinko paisto täydeltä terältä meidän lähtiessä testireissulle. Koko parituntisen ajan leikittiinkin sitten kilpahippaa auringon kanssa. Se puikahteli pilvien väliin aina kun mä sain asetukset mielestäni kohdilleen. Eikun muuttamaan asetuksia ja sit se taas tuli esiin ja eikun muuttamaan uudelleen. Testattu kuitenkin on. Ja muutamia testiräpsyjä laitan tähän.

Elvari toimi suurimman osan ajasta testipoikana


Näin suloisesti herra poseerasi


Saatiinpa myös Neiti-Neenasta otos talteen


Ja sit tää yks HuliviliHubert.. Se ei malttanu olla aloillaan sit sekuntiakaan.. ;)


Nannekin muisti mua, ehkä hieman kyseenalaisella tavalla, synttäripäivänä.. Oltiin pitkästä aikaa käymässä montulla iltapissoilla ja siellä kevät oli jo paljon pidemmällä kuin metsässä. Ei lunta juuri lainkaan, aurinkoinen paikka kun on. Koiruudet onnellisina sompailivat pitkin monttua hajujen perässä ja yhtäkkiä Nanne hyvin polleana poikana pörhälsi puskista mun luokse, suussaan... Jäniksenkäpälä!! Yöööök... "Hyilaskesehetimaahanetotaetyökpoistänneetota" Nanne kummissaan tuli luokse ja ihmetteli miksen mä suuresti ilahtunut tästä kauniista eleestä, antamisen ilosta. Vaikka sai Nane sitten luoksetulopalkan ja onneks unohti pupunkäpälän. Hetken päästä mietin, että eikös jäniksenkäpälän pitäisi tuottaa onnea?! =D On mulla maailman paras pieni perhe <3

Loppuun vielä kuvasarja meidän kolmen kelmin koplasta

"Hei kaverit, tehääks sillee, et ei poseerata ollenkaan, jooko?!"


"Joo hei tehään. Hei mä tiiän, käännetää sille selät niin se ehkä lopettaa"


"Joo hei hyvä. Hei siis tällein näin. Joo hyvä!"

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Rallytokoilua ja agiliitoa kevätmielellä

"On siis kevät, kuljemme Kiljavan metsään, tuuli ei tuule mutta sade kyllä jaksaa..." Ja sulattaa lumia! Hiphei! Ihan muutamassa päivässä metsä on heittänyt talvinutun päältään ja alkanut koristautua kevään vihreään. =) Mikä fiilis, kun pääsee lompsuttelemaan jo osittain kesäreittejäkin! Se on heihei talviladut! Me ollaankin lompsoteltu (med mina nya gummipopot) mettässä minkä keritty ja nautittu kevään tulosta. Ollaan bongattu jo joutsenet + muita muuttolintuja, kärpäsiä, ritari- ja sitruunaperhosia sekä yks horteesta herännyt amppari. =) Metsässä samoilun lisäksi puuhailtiin viikonloppuna rallytoko- ja agility väreitteisesti.

Lauantaina oli rallytokotreenit Konalassa ja mukaan lähti Nanne, syystä että sillä olisi tuleva kisat seuraavana päivänä. Kuulitte oikein: yhtälö Hanna+kisat = totta, tapahtuu. ;) Tällä kertaa "räyhäroopet" oli jääneet kotiin ja treenirauha maassa. Saatiin otettua hyvin onnistuneesti kaksi rataa tehtävineen. Nanne oli täpsyllä tuulella; sen seuraaminen oli herkeämätöntä (nakki mun kädessä ehkä edesauttoi asiaa), käännökset rivakoita ja tarkkoja, fiilis veriveri guud. Ainoastaan paikallaolo tuotti mulle päänvaivaa.. Mölli- ja alo-luokissa koiran tulee olla hihnassa ja se ei saisi kiristyä yhtään tippaa. Hihnan tulisi aina olla "notkollaan" lukko alassuin. Ison koiran kanssa tämä on helpompaa, mutta pienellä se hihna helposti sekoontuu tassuihin, jos sen antaa sitten olla iiihan löysällä. Pitäis löytää "se oikea" tatsi siihen hommaan. Paikallaolossa siis hihna tahtomattaankin kiristyy, kun mä joudun vähän kikkailemaan sen kanssa. Nane kun ei paikallaoloa vielä osaa. Saatiin vielä tehdä yksi extrakerta ihan loppuun... Ja se meni ihan penkin alle. Mä kiertelin kyltit mistä sattuu, en osannut pujotella oikein, käskytin väärin... Nane kekseliäänä sitten sovelsi mun käskyistä itse juttuja; teki kiertoja, ympärimenoa jne. ;) Hiphei, onnea meille seuraavan päivän koitokseen! =D

Sunnuntai alkoi haipakassa, kun aamusta, mettälenkin jälkeen, nappasin Elvarin matkaan päivän "Nappistreeneihin". Tällä kertaa koko treeniryhmä oli paikalla ja näin Elvarin lisäksi liitelemään pääsivät Tipi, Tiuku ja Mooli. Kajsa ja Tero olivat jälleen suunnitelleet meille radanpätkän. Tässä olis taas kuvaa siitä.Rata oli sopivan haastava mulle/meille. Elvari meni sata lasissa ja herralla oli hubaahabaa, mulla kanssa! Mä vaan varmistelen ihan liikaa, turhaan. Kajsa neuvoi mua ohjausten kanssa. Elvis irtoaa hyvin ja menee itsenäisesti, mun ei tarvii varmistella niin paljoa, voin keskittyä omaan sijoittumiseen radalla ja ohjaukseen enempi. Jos mä varmistelen, mä en kerkii mihinkään. Vaikka Elvis on meidän pieni Putte, on se silti aikamoinen pikku menijä. Ei sieltä ihan nopeimmasta päästä, mutta virrakas kuitenkin. Mä sain taas niin paljon irti näistä treeneistä ja opinopinopin uutta! Ja se jos mikä tuo niiin hyvän fiiliksen! =D Kiitos Tero, Kajsa, Satu ja Era sekä tuleva agiliituri (?) Elias (tutustu mun kanssa rataan varmoin ottein) kivoista, opettavaisista treeneistä. =) Ens viikkoon!

Kotona kerin pyörähtää viedäkseni Elvarin kotiin ja siemaistakseni kupillisen kaffetta antamaan energiaa seuraavan koitokseen. Meillä oli tiedossa rallytokokisat Mister Nanen kanssa Porvoossa (kiitos Anun ja Tuulikin pienoisesta "painostuksesta")!! =D Matka- ja tsemppausseuraksi saimme kenet muutkaan kuin meidän parhaat tsempparit sisko-Tipin ja Satun! =) Isoiso kiitos teille taasen mukavasta, jälleen jännityksen (ei onneks muun) väritteisestä ;) reissusta! Ehkä me vielä Porvoo voidaan pitää reissulistalla... =D

Sitten itse koitokseen. Mua ei ihme kyllä jännittänyt oikeestaan lainkaan. Naama saatto olla vähän peruslukemilla, mutta fiilis positiivinen. Nanne oli riehakkaalla tuulella. Aamuisen mettäriekutuksen jälkeen se oli saanut lepuutella kotona, joten patterit oli ladattu täyteen. Ilmottautumisen jälkeen hengailtiin ja katseltiin alo-luokan suorituksia Nannen ja Tipin pistäessä taasen parasta riekkushowtaan pystyyn muiden iloksi. =D Mölliluokka oli viimeisenä vuorossa, ei me onneksi kovin kauaa jouduttu kuitenkaan omaa vuoroamme odottamaan (ja kierroksia keräämään). Soitellen sotaan mentiin me! Lähtöviivan jälkeen muhun iski jesjes-fiilis, Nane steppas häntä pystyssä eteenpäin ja niin me mentiin! Ja meillä oli kivaa! Mä en kyllä muistanu yhtään mitään edellis päivänä saamistani ohjeista, joten fiilispohjalla meni se rata! Ja hienosti menikin! Tavoitteena oli, että meillä ois kivaa, ja meillä oli! Kaiken kukkuraksi saimme radan hyväksytysti suoritettua, pisteillä 91/100p (hyväksytyn raja 70p)! Paljon paljon enemmän mitä uskalsin edes toivoa. Kaikki suoritukset meni oikein, pisteiden menetykset tulivat kiristyneestä hihnasta (lukko ei siis roikkunut). Lopun istu-paikalla olo-kierrä koira-tehtävässä mä suorastaan kiedoin Nannen remmiin enkä ees tajunnu korjata sitä. ;) Mut hei, sitä sattuu.. =) Tää oli happyhappy ja uhos jopa ettei tämä jää viimeiseksi kerraksi, että meidät "areenalla" nähdään näissä merkeissä! =D Täältä löytyy kisavideota, kiitos Sadulle kuvaamisesta!

Tämmössiä viikonloppu tohinoita. Taas oon kirjoitellu muutaman päivän tätä, joten jos julkastaan välillä, ennenkun totaali laiskuus iskee. ;)