perjantai 27. heinäkuuta 2012

On tää vaan niin ihanaa...

...meinaan olla lomalla. =D Ei ole kiire minnekään ja saa tehdä (melkein) mitä huvittaa. Metsäpolkuja tarpoessa, auringon pilkahdellessa, mustikoita syödessä, sitä vaan mieli on niin iloinen. Siis nauttikaamme!Loman alkajaisiksi kuitenkin tuli synkkiäkin pilviä aurinkomme tielle. Elvarilla oli muutaman päivän kestänyt ripuli, josta jo kertaalleen toipui, kunnes se tuli takaisin. Hirvittävä huoli iski, koska aiemmin ripuliepisodeista, joita Elvarilla hieman herkkävatsaisena on kerran pari vuodessa, on toivuttu muutamassa päivässä paaston ja maitohappovalmisteiden avuin ja se on ollut sillä selvä. Nytkin Elvari oli virkeä ja reipas, joi normaalisti jne, mutta ruoka ei maistunut, ulosteet oli ihan veteliä ja muutaman kerran puklailikin. Siispä soittoa eläinlääkäriin.

Saimme ajan samalle päivälle Klaukkalan ell:iin. Elvis kuvitteli vissiin meidän menevän johonkin hauskaan paikkaan, sen verta häntä iloisesti vispasi ees taas. Kivat tädit siellä olikin meitä vastaanottamassa. Reipas pieni poika mulla oli matkassa, vaikka toimenpiteet, mitä jouduttiin tekemään, eivät olleet sieltä mieluisimmasta päästä. Ell mittasi lämmön (normaali) ja tutki painelemalla vatsaa, joka ei aristanut tms. Totesi kuitenkin anaalirauhaset melko täysiksi, mikä kuulemma yleistä pitkittyneen ripulitaudin yhteydessä. Anaalirauhasten tyhjennys sujui rauhallisesti, vaikka välillä Elvari vähän vilkuilikin taakseen, että mitä ihmettä ne siellä touhuaa. Lisäksi pojasta otettiin elämänsä ensimmäiset verikokeet (verenkuva + tulehdusarvot). Toinen oli niin hirmuisen reipas, ei edes inahtanut, kun neulalla pistettiin. Tulehdusarvot olivat lievästi labroissa koholla, mikä viittasi akuuttiin tulehdukseen. Diagnoosina lievä suolistotulehdus. Elvari sai siellä heti pahoinvointia estävän injektion. Injektioneste taisi hieman kirvellä, sillä Elvis yritti välittömästi rapsutella niskaa injektion pistämisen jälkeen. Kotiin saimme pahoinvointilääkkeitä neljäksi päiväksi sekä 10pvän antibioottikuurin. Ostin lisäksi Hillsin ID-ruokaa pariksi viikoksi sekä lisää Tehobaktia. Elvarin hymy ei hyytynyt toimenpiteiden jälkeenkään, vaan kilttinä se oli paijattavana ja huiskutti häntäänsä (joskin hieman vaisummin kuin tullessa) lääkärille ja hoitajalle kiitokseksi.

Reipas mies sai hoitajalta Tosiäijän sidoksen. Ja kaverit oli niin kateellisia. ;)


Ilokseni voin kertoa, että heti samana iltana,kun olimme ell:ssä käyneet, alkoi Elvis syödä reippaasti ja johan se ruoka maittoikin. Tainnut rassulla olla kova nälkä. Nyt alkuun Elvari saa useamman kerran päivässä pieniä ruoka-annoksia. Uloste oli eilen jo normaalimpaa eikä puklailua ole ollut enää ollenkaan. Toivottavasti selvisimme vain säikähdyksellä.

Nane-mies puolestaan pääsi keskiviikkona lainakoiraksi Mariannen mukaan agilitytreeneihin, Nelli-tytön juoksujen vuoksi. Illalla sain soiton, että treenit olivat menneet hyvin ja heillä oli ollut kivaa. Olivat saaneet privaattitreenit, kun muita kurssilaisia ei ollut paikalle ilmestynyt. Olivat harjoitelleet keppejä ohjureilla, kontakteja, pieniä hyppy-putki-estesarjoja sekä tehneet hyppytekniikkaharjoituksia. Nane oli kuulemma ollut ihan tohkeissaan. Olivat löytäneet yhteisen sävelen heti ja Nane oli ollut hyvin kuulianen pieni mies. Myös kouluttaja oli halunnut ohjata Nanea ja oli kehunut miten hieno nuori mies se on. Nane oli palkkaantunut hyvin sekä nameilla että lelulla. Lelun kanssa olivat saaneet nopeutta lisää suorituksiin. Nane lähettää Mamimannelle isot suukit kiitoksena illan aktivoinnista!

Tänään olisi tarkoitus lähteä kalaretkelle järvelle koko perheen ja Nellin ja Hetan perheen kera. Ilma ainakin on mahdottoman kaunis retkeilyyn. <3

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

maanantai 23. heinäkuuta 2012

"Lomalla viimeinkin...

...voin ottaa iisimmin. Seuraavat VIISI viikkoa, matkin Naantalin aurinkoo..." Tarvinneeko tuota tunnetilaa enempää edes avata. =D Aloitamme siis maanantaina virallisen Vilpolan koplan kesäloman. =)

Vapaus on koittanut


Viime viikolla arki vei mennessään, kun emäntä yritti pakertaa töitä nippuun, niin, että kesälomittajan olisi mukavampi astua saappaisiin. Perjantaina oli kuitenkin aika jättää vastuu töistä muille ja kirmata kesälaitumille. =D Oli sitä hetkeä niin odotettukin.

Lauantaina mami kävi humputtelemassa Espoossa mini-Sissin luona. Tänä aikana Vilpolaan oli ilmestynyt koplan yövieraat; Hetsku ja Nelli sekä emäntänsä. Tohinaa riitti, sillä Nellillä juoksut päällä, joten arvata saattaa, että meillä oli railakas ilta vahtiessa koiria ja katsoessa toisten riemullista jälleennäkemistä. Käytiin me emännät väliin syömässä ulkona, jolloin isännät ottivat vahtivuoron itselleen (tarkoittaen vieraiden siirtymistä yksityistiloihin emäntien reissun ajaksi). =) Viisikolla oli niin hauskaa keskenään.

Sunnuntaina, auringon helottaessa pilvettömältä taivaalta (ihanaa ihanaa), kävimme pyörähtämässä Mäntsälän kv- näyttelyssä. Mukana reissussa Mane-mies. Päivä oli todella upea ja näyttelypuitteet erinomaiset; isot, tilavat kehät, siisti alue, auton sai lähelle parkkiin jne. Nanella kavereita nuuskuteltavana ja ihasteltavana. Emäntä vain jäi suustansa kiinni koko ajan johonkin ja päivä "vähän" venähti, vaikka meidän kehävuoro oli jo puolen päivän maissa. =) Mutta kun on lomalla, ei ole mikään hoppu. ;)

Tuomarina shelteillä Paula Heikkinen-Lehkonen. Miellyttävä tuomaritäti, joka kirjoitutti suht pitkiä arvosteluja, käsitteli koiria kauniisti ja oli hyvin ystävällinen näytteilleasettajille. Pidin hänen tyylistään.

Nane oli auringon kuumasta porotuksesta huolimatta virkeä pikku esiintyjä. Liikkeetkin sujuivat melko hyvin, tosin kovempaa saisi sen kanssa juosta, mutta kun en uskalla. Häntä pysyi melko hienosti alle selkälinjan, ainakin ne kerrat mitä silmäkulmasta kurkkasin. Yhteiskehässä häntä hieman nousi.

Yksilökehästä


Yhteiskehässä


Nanelle tuloksena AVO ERI 4 ja kiva arvostelu.
"Hyvä koko, tanakka runko. Syvä, tilava rintakehä. Hieman lyhyt kaula. Hyvä pää, silmät ja korvat. Hyvin täyttynyt eturinta. Hyvä selkälinja. Hyvät takakulmaukset. Paksu, tuuhea turkki. Varma, rauhallinen käytös."

Tuomaritäti tuli vielä ilmettä katsomaan


Nane pönöttää


Nane pöydällä


Mukava päivä kaikenkaikkiaan. Kyllä nää kesän ulkonäyttelyt voittaa mennen tullen joskus jopa hieman ankeat talven hallinäyttelyt. Nauttikaamme siis nyt tästä.

Ihanaa viikkoa kaikille! Me aletaan nyt lomailla! =D