tiistai 19. kesäkuuta 2012

Merijuhlaa ja arkista tallausta

Ihan ensiksi; anteeksi vaikeaselkoinen luku, mutta blogspot ei taaskaan suostu kaikkiin rivinvaihtoihin, ei sitten millään =/

Vikkelästi sujahti viime viikko synttärikemuineen, arkisine touhuineen ja viikonlopun rientoineen.

Maanantaina juhlittiin asiaankuuluvasti Dean syntymäpäiviä. NaudanmahaTähtiSydänkoristeltu kakku oli tarjolla päivänsankarille sekä kavereille. Hetkessä kakku oli paremmissa suissa.Keskiviikkona Elvari da man lähti iltasella mamin kanssa hyväntekeväisyysmätsäriin Klaukkalaan. Ennen mätsäriä kävimme "semmoisella jäätelökiskalla, mistä saa palloja". Elvari oli onnellinen saadessaan maistella wanhan ajan suklaata sekä mutustella vohvelia. Kiitokseksi jädekiskareissusta se oli vallan kelpo pikku esiintyjä mätsärissä. <3 Tuloksena Elkulle sininen nauha ja lämmintä kättä. Kiva reissu kuitenkin. Mätsärin tuotto meni hyväntekeväisyyteen (osallistujia oli runsain mitoin), sää oli aurinkoisen upea ja oli mukava nähdä tuttuja. Ja mikä parasta; mami sai viettää laatuaikaa maailman parhaimman pikku soopelin kanssa <3 Perjantaina mami piti jälleen töistä ylityövapaan. Tuntuu, ettei ne tunnit vähene, vaikka kuinka on niitä nyt pois saanut otettua. Tosin kiva niin. Perjantai aamupäivä kului pitkälti reissukamoja pakatessa ja viikonlopun pläänejä miettiessä. Isännän saapuessa kotiin, oli koplamme lähtöä vaille valmis. Ihka ensiksi kurvasimme täyteen lastatun automme kanssa Klaukkalaan, jossa pahaa aavistamaton synttärityttö Marianne odotti meitä synttärikakkukahveille. Synttärirunon kortista lukaistuaan, tajusi sitten että yllätysreissuun tässä ollaan lähdössä koko poppoo; isännät, mamit ja hauvat. Kamat ripeästi kasaan ja menoksi Matka sujui rattoisasti kahden auton voimin, kaunista kesäiltaa auton ikkunasta tiiratessa ja juhlajuomaa nauttiessa. Määränpäänä meillä oli, ylläriylläri, Bjursin merimaisemat. Voi sitä iloa, kun pääsi kesäparatiisiin jälleen. <3 Viime vuosi jäikin meidän poppoolta kokonaan väliin merimaisemissa seikkailusta, rakennustöiden vuoksi. Nyt otettiin se vahinko takaisin. Synttärityttö Meiloni-kakun leikkuussa =)


Ilta sujui rattoisasti grillaillessa ja hengaillessa. Nauttiessa rauhasta ja hiljaisuudesta. Vaikka ehkä meistä jonniinverran ääntä lähti. ;)

Lauantai-aamun valjetessa käväisimme läheisessä rantakahvilassa aamukahvilla ja bensaa ostamassa. Laumamme herätti hilpeyttä.Pian kahvilareissusta palatessamme pakkasimme reput selkään ja hurruuttelimme veneellä läheiseen saareen päivän viettoon. Suunnitelmissa oli vain kalastamista ja rentoutumista. Koirat saivat uida, juoksennella ja vahtia kalastajia. Nane ja Dea keskittyivät Nellin kera lähinnä kirmailuun, Elvari hyppi riemusta kiljuen kalliota edestakaisin, välillä muiden leikkeihin yhtyen, ja Heta the pommi olla möllötti tyytyvisenä ja sievänä. ;) Tässä muutamia kuvia saarihölläilystä.

Dea vahti tarkkaan Mariannen kalastusta


Nanen ja Nellin riemukasta kirmailua


Pepsukka niin onnellisena poikana


Välillä piti käydä pulahtamassa meriveteen. Nanea vastaanottamassa rannalla koko muu konkkaronkka.


Mamit huilitauolla


Mamin suloinen kaksikko


Koko Vilpolan Villikko-kopla


Koirien reissuseura Nelli ja Heta


Nane saa naiset hurmioon levitoimalla kepin kanssa ;)


Saaressa vietimme hyvän tovin ja vasta kun pilvet alkoivat tummentua ja merituuli puhaltaa suuremmalla voimalla, päätimme hurautella takaisin Bjursin maisemiin. Meillä oli Gölisnäsistä varattuna sauna illaksi, joten pienien päikkärien ja grillauksen jälkeen suuntasimme saunomaan.

Gölisnäsin saunalla


Lauantai-loppuilta kului korvatessa raitisilmamyrkytystä paheilla ja nauttiessa joutenolosta. Koirat olivat tässä vaiheessa jo niin väsyneitä päivän touhuista, etteivät ne jaksaneet juurikaan enää meuhata, vaan niiden ilta sujui pääosin pilkkiessä omistajiensa vieressä ja välillä grilliruokaa kerjätessä.

Sunnuntaina heti aamusta jo ripotteli vettä ja harmiksemme sen päivän kalastukset jäivät vähiin. Aamu kuluikin siivotessa ja paikkoja järjestellessä. Koirat saivat vielä ottaa viimeiset ilot irti merielämästä, niitä ei sade järin haitannut. Aivan mahtava viikonloppu oli, saimme rentoutua ja nauttia! Lisää kuvia viikonlopusta löytyy täältä.

Nyt viikolla on muutama huilipäivä töiden merkeissä, kunnes taas seuraavaa reissua pukkaa päälle. On tää kesäelo rankkaa puuhaa... ;)

Oikein rauhallista juhannusta kaikille! Varovasti vesillä ja järki päässä!