sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Narvan reissu ja ralleilua

Päivitykset jääneet laahaamaan kevään koittaessa. Siispä tiivistetysti highlightit menneiltä viikoilta+ Narvan matkakertomusta.

Edellisviikonloppuna oltiin rallytokokisoissa Karjaalla, meiltä kisaamassa ALO-luokassa Dea ja Nane. Seurana kasa shelttejä, kun Ellu, Petra ja Saija kera koiruuksienolivat myös samoissa karkeloissa. Rata oli suht helppo. Ensimmäisenä mentiin erittäin iloisella tuulella olleen Dean kanssa. Dea sai (taasen) miinus 10pistettä, kun ei saatu onnistuneesti suoritettua istu-kierrä-koira-kylttiä. Lisäksi yksi talutin virhe ja yksi kontrollivirhe. Lopulliset pisteet 88/100p ja kisakirjaan toinen hyväksytty ALO-luokan tulos! =D Nanen kanssa kävi vähän ohraisesti. Myöhästyimme radalta ja se pisti pasmat ihan sekaisin. Mä ite sekoilin ja sähläsin ja sen kyllä huomasi sitten pisteissä, virhettä ja vähän lisää virhettä. =D Nane kuitenkin oli aivan mahtava poika ja yritti paikkailla maman sählinkiä. =D Lopullinen tulos 76/100p, joten hyväksytty tulos häseltämisestä huolimatta. Hip Hurraa! =D

Tuomen Saijan ottama kuva rallytokoilevista shelttikaveruksista


Ja Tuomen Saijan ottama kuva Tomusta ja Deasta, kahdesta marjasta, isommasta ja pienemmästä sellaisesta ;)


Hypätäänkin sitten suoraan pääsiäisen The Tapahtumaan eli Narvan näyttelyreissuun! Ulkomaannäyttelymatkailun neitsyys on nyt virallisesti menetetty. ;)Kaikki alkoi siitä kun Pilvimarjan Sirpa laittoi fb:ssä viestiä, että kiinnostaisko lähteä vähän vieraammalle tantereelle näyttelyreissulle. Otimme kutsun vastaan ja loppu olikin yhtä auvoisaa helppoutta ja juhlaa. Matkanjärjestäjämme Sirpa A:n Näitusreisi (näyttelymatka) & S-matkat (tämä jääköön arvoitukseksi) oy järjesti kaiken ilmoista ja matkavarauksista aina kuljetuksiin ja opastuksiin Eestissen mantereella. Voiko enää matkailu olla helpompaa?! "EI!" vastaan ite kysymykseeni. Se oli jotain niin parasta!

Perjantaina startattiin Ässä-neitosten kyydissä kohti Nummelaa, jossa matkanjärjestäjämmejo odotteli iskuunsa ladatun auton kanssa meitä. Hiphop hyppy kyytiin ja menoks!

Näin matkusti nelikkomme


Kyydissä oli lisäksi Kaisa-neiti, tuo hyväntuoksuinen lurjus, joka joutui tärppipäiviensä tähden omaan loossiinsa myös autossa. Wuh, siinä vasta neiti, joka pisti karvatassuseurueemme päät pyörälle - kaikkien - ja ihan oikeasti kaikkien! Automatkat sujuivat kuitenkin hyvin, kun kiusaus ei ollut ihan nenun edessä. =D

Laivassa suurin hätä oli mamilla. Koissut oli ok, ainakin olivat hyvin levänneen näköisiä laivamatkan jälkeen. Mutta kyllä tämä mamikin rauhottui, kun sai lihaksia vähän rennoksi Vitaminolla (paluumatkalla Nipponilla). ;) Ja kun tajus, että koirat pärjää, se on nou hätä!

"Laivalla Laivassa"


Tallinnan päässä tankattiin auto, pissitettiin koirat ja hamstrattiin vettä ennen pitkää ajomatkaa. Sirpa se kurvaili Tallinnan kaduilla kuin vanha tekijä. Ja niin päädyttiin pitkälle suoralle tielle, jota pitkin sitten huristeltiin seuraavat 200km ja 3 tuntia.

Asfalttia riitti...


Maisemat oli tasaisen tylsää, mutta ihasteltavaakin riitti


Rattoisasti sujuneen ajomatkan + parien levähdysten jälkeen saavuimme vihdoin perille Laagnaan, majoituspaikkaamme, joka sijaitsi lähellä Narvaa. Kiva, siisti hotelli, jossa maisematkaan ei olleet ollenkaan pahat. Keittolihapihvi-illallinen ois kyllä mun puolesta saanut jäädä väliin. ;) Kuohuva tosin oli raikasta ja maistuvaa (kiitos Sirpa). ;)

Laagna-hotellimme päärakennus


Ilta sujui ruokaillessa, huljutellessa koirien kuraisia tassuja hotellin suihkukopissa, siemaillessa kuohuvaa ja turistessa. Sekä...

...Romeon vahtiessa Juuliaansa. Voi tuota nuorta lempeä...


Dea relaa Laagnassa


Yö sujui hyvin. Nane ei kyllä alkuillasta tosin osannut päättää kömpiäkö mamman kainaloon vai pyöriäkö ovella odottamassa armastaan saapuvaksi. Joten niimpä se puuhaili kumpaakin, kunnes uni vei voiton. Lisämausteena saimme vielä puoleen yöhön saakka kuunnella naapurihuoneen pariskunnan äänekästä keskustelua ja ovien paukuntaa. Kunnes uni vei voiton naapureistakin.

Aamuauringon noustessa Laagnan pihamaa oli upea näky. Auringon sarastuksen myötä me murkinoimme, pakkasimme ja heitimme hyvästit Laagnalle ja suuntasimme nokat kohti Narvaa.

Aamu-usva Laagnan lammen yllä


Narvassa hilpaisimme suorin tein näyttelypaikalle. Paikka oli tilava ja valoisa, kelpo paikka. Päivän mittaan lämpö tosin alkoi iskeytyä myös sisälle ja silloin ilma oli jokseenkin tukala, mutta sillehän ei kenkään mitään mahda. Kehät oli ajallaan eikä kauaa, kun suomineidot koirineen pääsi vetämään showta! =D Pieni reissulaulu tähän väliin:

"Me oltiin liekeissä, pantiin meneen

Me tultiin juhliin tänään, me meinattiin juhlii tänään
Jee-e! Tänään oli bileet,pöydät sileeks

Ei ois ehkä kannattanu kehissä ruveta, le-le-le-le-leikkimään tulella,
Ne sano et siit polttaa vaan omat näpit, mut kuinka kävikään,
meil oli kovat kehäräpit
Ne te-te-teki meistä edustavat raakit,
me painettiin kehässä ku psykopaatit

Ja, ja, ja me oltiin valmiita juhlimaan
Mamit kallisti kuppia, pinkkiä kuplivaa,
Meil oli koossa hyvä jengi tänään,
Emot otti näksyä ensihätään, jep

Ei ollu välii, mitä lysti kustansi,
Se kyydis pysyi, joka kehään uskalsi,
Huikattiin: "Jos tuntuu siltä niin mukaan vaan"
Ai että kun meil oli mukavaa!

Tänään oli bileet, pöydät sileeks
Me tultiin juhliin tänään, me meinattiin juhlii tänää, jee-eee!"

Näin. Eli kehät sujuivat loistavasti. Mitä nyt pientä kuumotusta, kun ei meinattu ehtiä ajallaan kehiin, kun oli niin monta haukkua handlattavana. Tuli lämmin, vois sanoo. =D Mutta hauvat esiintyivät nätisti ja tunnelma oli muuten mukava. Harmikseni tuomari kurkki hyvin tarkkaan koirien purukalustot ja niimpä meidän Dea sai h:n. Kuitenkin tuomari tuumasi, että kaunis koira on, hampeja vaan puuttuu. =) Nane sen sijaan sai tulokseksi AVO1 PU1 VSP SERT-tuloksen. Tosin mä alkuun sanoin kehikselle, ettei me mitään sertejä tarvita kun tiedusteli jotta "serte?". ;) Oikaisin kuitenkin, kun tajusin möläytykseni, että "kyllä me tarvitaan sittenkin". =) Matkaseurueemme muut jäsenet korjasi loppupotin; Sani ollen AVO1 PN1 ROP ja Kaisa ollen ROP-juniori! Hiphei! Aikas tuloksellinekin matka, kaiken muun kivan lisäksi. =D

Iso kiitos Reetalle arvostelujen suomentamisesta. Arvostelut tässä:

Dea: "Sopusuhtainen. Hyvä turkki. Erittäin kaunis pää. Suloinen ilme. Erittäin hyvät korvat. Alhaalla vasemmalta puuttuu P4, oikealla ylhäällä ja alhaalla ei P2:a. Tasapainoinen rakenne. Erittäin hyvät liikkeet. Erittäin hyvin esitetty."

Nane: " Vahva, hyvinmuotoutunut pää. Erittäin hyvin sijoittuneet korvat. Vähän lyhyt kaula. Erittäin tasapainoinen olemus. Erittäin hyvät liikkeet."

Loppukehiä emme valitettavasti voineet jäädä odottamaan, sillä pitkä ajomatka odotti ja me halusimme ehtiä viimeiseen iltalaivaan. Mutta eiköhän noissa häppeningeissä ollut jo ihan tarpeeksi. =D Ehdimme paluumatkalla poiketa Rakveren raunioilla ottamassa kuvia, Pohjakeskuksessa jäätelöllä, syömässä sekä Tallinnassa hieman shoppailemassa. Kotiinpaluumatka laivalla sujui tax-freen merkeissä sekä juhlajuomia hamstratessa ja siemaillessa. =D Mahtava reissu kaikenkaikkiaan! Tämän reissun perusteella uskaltaisin varmasti toistamiseenkin ottaa haasteen vastaan ja lähteä ulkomaille seikkailemaan! =D Iso Kiitos matkanjärjestäjä/matkaopas Sirpa, Satu sekä ihanaiset neitohauvat! <3

Tässä vielä Rakveren raunioilla otettuja kuvia

Nane, Sani & Kaisa - ryhmä SERT


Hauvoja hymyilyttää


Eesti koerturistid


Rõõmus Dea koer (=iloinen Dea koira)