keskiviikko 6. elokuuta 2014

Maj-Lis Pesonen 2-vuotta

Kaksi vuotta sitten syntyi tähän maailman pieni suloinen kultapupu. Hänet oli varustettu pienillä pystykorvilla, lempeillä tummilla silmillä ja suurella sydämellä. Sattumusten kautta päätyi kultapupu meidän luokse asumaan. Nimekseen hän sai Maj-Lis Pesonen. Tunnetaan myös nimillä Lilliputti Lipilutti Pilipunni Maikki Maimeli... Välittömästi, eikä edes vaivihkaa, kietoi hän pikku tassujensa ympärille ja nykyään onkin perheemme lellivauva. Ja ihan syystäkin. Kahteen vuoteen mahtuu paljon iloa ja surua, naurua ja kyyneleitä, huolta ja helpotuksen tunnetta. Jokaisesta päivästä olemme onnellisia. Tänään on iloinen päivä, kun juhlistamme pikku kultapupun 2-vuotis syntymäpäivää! Paljon onnea rakas Pesonen <3

sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kesän kuulumisia tiivistetysti

Johan on taas vierähtänyt aikaa edellisten kuulumisten kirjoittelusta. Niin tämä kesä vaan tekee taikojaan, kun koko aika tuntuu, että on menossa tai muuten vaan aika on kortilla. Pitäähän se ottaa ilo irti lämpimistä, aurinkoisista kesäpäivistä ja ladata akkuja pitkän syksyn ja talven varalle. Meidän kesään on kuulunut arjen pyörittämistä, Majn kuntouttamista, agilitya, uintia, metsässä ränyämistä, muutamia näyttelyreissuja, kavereiden tapaamista.. Ja vihdoin ja viimein meillä alkoi nyt kesäloma! =)Jospa lyhyesti yritän tiivistää jokaisesta jotakin.

Majn kuntoutus
Majn kuntoutuminen on sujunut odotetulla tavalla. Fyssarikäytejä on nyt harvennettu x1/kk. Paskahalavuksen mulle aiheutti, kun Maj muutamaan kertaan nosti vasenta takajalkaa parilla eri lenkillä. Kopeloidessani läpi koko koiran en huomannut muuta kuin että aristaa vähän vasenta takareittä. Silti varasin ajan Tetille kontrolliin. Tetti totesi kintereiden olevan priimakunnossa leikkausten jäljiltä. Fyssarin mukaan koiralle kuulemma saattaa jäädä "kipumuisti"; joskus jos on loukannut esim. jalan, saattaa sitä tutulla tavalla "pidellä" jos saa osumaa tai astuu esim. käpyyn/keppiin jne. Lisäksi kun lihaksisto ei kuitenkaan ole täysin ennallaan, saattaa lihaskipua esiintyä touhutessaan. Nyt kuntoutus on ollut siltä osin helpompaa, kun meillä on ollut luonnonvedet käytössä uintiin. Maj onkin onnellinen pikku simmari, joka jaksaisi uida ja uida ja uida. Välillä pitänyt rajoittaa neidin uimista, ettei ihan totaalisesti itseään väsytä. Olen laittanut sille lisäksi uimaliivit, jotta saisi vähän "kevennystä" uintiin ja saisi näin nauttia uimisesta aina pidempään.14.6. Maj pääsi ensimmäisen kerran vapaaksi lenkillä. Olihan se riemua 4kk1vkon jälkeen taas oll vapaana. Oman lauman kanssa lenkit sujuu jo mallikkaasti ja uskovat komentelua, jos meno alkaa äityä liian riehakkaaksi. Kaverilenkeillä olen edelleen varovainen, siinä kun sitä mylläkkää välillä on niin paljon.

Mun "sydänjengi" Majn ensimmäisenä irtiolopäivänä


Agilitya
Viikoittain ollaan Nanen ja Dean kanssa hippailtu agilitytreeneissä. Parin viikon kesätauko tuossa välissä oli. Omaksi iloksemmehan me höpsötellään. Molemmat nauttivat suunnattomasti ja kyllä ton Natkuakan päähänkin sitä oppia menee kun tarpeeksi takoo. Mulle ei kisaamiset merkkaa eikä edes suoraan sanoen houkuta, siksi ei kisaamiseen olla tähdättykään. Mulle riittää tuoda treeneistä kotiin kaksi nauravaa naamaa. =)

Kesä, uinti, luonto, kaverit
Etenkin nyt kuumilla ilmoilla, uinti on ollut monen päivän ja illan pelastus. Onneksi asutaan täällä luonnon keskellä, jossa mahdollisuudet koirien uittamiseen ovat hyvät. Metsässäkin pärjää tehdä pitkiä lenkkejä, kunhan sinne menee tarpeeksi aikaisin aamusta tai myöhään illasta. Kavereita ollaan treffailtu lenkkien, uinnin ja muun kivan merkeissä.

Uimisen riemua Kuva Marianne Timonen


Dea kiljuu ääntään käheäksi Kuva Marianne Timonen


Ystävykset uimassa Kuva Marianne Timonen


Kaverijengi Kuva Marianne Timonen


Näyttelyt
Näyttelyissä ollaan piipahdettu muutamaan kertaan. Tytöt on päässeet kehässä pyörähtämään Nanen toimittaessa tsempparin virkaa mukana.

8.6. Lohjan näyttely, joka kaikessa surkuhupaisuudessaan oli mukava reissu. Tuomaritäti oli vain niin pihalla, että oikein sääliksi kävi. Tätä rouvaa tuskin enää Suomen kehissä nähdään, sen verran muistamattomalta rouva vaikutti. Välillä en tiennyt olenko vapaa-ajalla vai töissä. =( Alla tyttöjen arvostelut ja tulokset.

Dea
8.6.2014 Lohja, tuom Peggy Bailey, Iso-Britannia
"5 year old tri in good coat. Nice lenght of tail. In good condition. Nice outline. Moved well"
VAL ERI

Maj
8.6.2014 Lohja, tuom. Peggy Bailey, Iso-Britannia
"20mothns shaded sable. Nice head. Good coat and condition. Nice lenght of tail. Moved well."
NUO ERI

6.7. Karjaa. Mukava näyttelypäivä kauniina aurinkoisena kesäpäivänä. Alla tyttöjen arvostelut ja tulokset. Majlle saatiin nyt kasaan Ykkösruusuketulokset, olin kovin kovin iloinen!

Dea
6.7.2014 Raaepori, tuom. Helin Kasuk-Tenson
"Erinomainen tyyppi ja sukupuolileima. Kaunis pitkä pää, kauniit korvat. Erinomainen ylälinja. Eturinta saisi olla leveämpi ja syvempi. Hyvä rintakehä. Erinomaiset kulmaukset. Hyvä turkki. Tasapainoiset liikkeet."
VAL ERI4 SA

Maj
6.7.2014 Raasepori, tuom. Helin Kasuk-Tenson
"Hyvä tyyppi ja sukupuolileima. Kuono-osa saisi olla täyteläisempi. Hyvä ilme ja korvat. Kaunis ylälinja. Toivoisin hieman enemmän eturintaa. Hyvä rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Erinomaiset liikkeet, häntä ja esitys."
NUO ERI4 SA

20.7. Mäntsälän näyttely. Muuten mukava päivä, mutta kuuma, liian kuuma... Ensimmäistä kertaa luovutettiin leikki kesken kuumuuden vuoksi, joten vain Maj ehti kehässä pyörähtää, Dea jäi kehistä pois.

Maj
20.7.2014 Mäntsälä, tuom. Lyudmila Tchistiakova,Venäjä
"Typcal young fem. Correct type, size. Typical head, earset. Overline could be stronger. Could have better anulation in front and behind. Coat correct structure but not condition. Free movement."
NUO EH2

Maj kehässä Kuva Marianne Timonen


Pönötystä Kuva Marianne Timonen


Majn juoksua Kuva Marianne Timonen


2.8. Kokemäki. Aloitettiin kesäloma Kokemäen ryhmänäyttelystä, jossa tuomarin Latvialainen Zake Ligita. Harmitti vietävästti, etten ollut Nanea ilmoittanut mukaan, sillä uroksia oli vain 3... Narttuja vajaa parikymmentä. Tuomarin arvostellessa ja laatuarvosteluja jakaessa en ollut varma olisiko sittenkään kannattanut ilmoittaa ketään. Laatuarvostelun skaala kun oli T-ERI. Maj-Lis esiintyi tapansa mukaan pikkusievästi ja ilmeisesti oli tuomarin mieleen, sillä sijoitti Majn luokkansa ykköseksi ja antoi SA:n. Dealla oli taas vi***-mä-niin-vedän-ranttaliksi-päivä. Eli laama-Deaa ei ollut matkassa, vaan se superpirteäpikkukiekuja. =D Saipahan neitikin oman huvinsa, kun esitti seisoessaan pari ylimääräistä muuvia, jotka kehään ei kuulu. =) En ihmettele kuitenkaan, että tuomari kirjoitutti arvosteluun "shows better in movement..." ja sijoitti neidin neljänneksi, palkiten kuitenkin myös SA:lla. Niin Deaa... =)

Paras narttu-kehässä Dean handlasi Kati ja voi miten se nyt sitten esiintyi nätisti kun ei ollut mami komennettavana. =) Suureksi yllätyksekseni tuomari valitsi neljän parhaan joukkoon kahden valion ja yhden veteraanin lisäksi piskuisen nuortenluokan voittajan Maj-Lis Pesosen. Lopulta Maj oli PN4, mutta koska kaikki edellä olleet olivat jo valioita, oli riemu suuri, kun Majlle ojennettiin kaunista sinivalkeaa SERT-ruusuketta! Ou Maj! =´)Majn arvostelu
2.8.2014 Kokemäki, tuom Zake Ligita, Latvia
"Feminine bitch. Excellent size. Head with strong underjaw. Correct earset. Strong neck and topline. Well angulated. Typical elbows. Moves well."
NUO ERI 1 SA PN4 SERT

Dean arvostelu
2.8.2014 Kokemäki, tuom. Zake Ligita, Latvia
"Correct type with lot of coat. Nice feminine head and expression. Prefer stronger underjaw. Correct neck and topline. Well angulated. Shows better in movement. Nice temperament."
VAL ERI 4 SA

Lähdimme juhlimaan SERTiä Porin Karhuluodon koirauimarannalle (aivan ihana paikka!) ja treffaamaan Saijan poppoota. Uimisen jälkeen menimme vielä tsemppailemaan kaverit palkintopalleille Shelttien Rotumestaruuskisoihin. Pitkä ja väsyttävä, mutta ihana päivä. Eipä aamulla olisi uskonut mitä päivä toisi tullessaan!Nyt me aloitamme kesälomailun ja nautimme aurinkoisista päivistä!

P.s. Tänään olisi ollut pienensuurenmiehen, rakkaista rakkaimman Elviksen 7-vuotis syntymäpäivä... Onnea sinne jonnekin Elvis-enkelilleni <3 Mami kaipaa sinua niin valtavasti. Ei päivääkään kulu ettetkö olisi puheissa ja ajatuksissa. Olit niin kovin rakas - ja olet edelleen <3