keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Elkun vapaatreenit

Elkulla oli vapaatreenit eilen, kouluttajan ollessa sairaana. Onneksi paikalle oli tullu muutama muukin treenailemaan itsekseen, jotta meidän ei tarvinnut ihan yksin keksiä ja soveltaa mitä puuhata. Itseasiassa otimmekin sitten rataa, joka oli siellä valmiina.Alkuun otettiin pätkä 1-6. Se sujui yllättävän hyvin. Ainoa ongelma meinasi olla putkeen lähetyksessä. Elkku tahtoi hakea aina väärän pään putkea. Selkeällä putkeen ohjauksella, jättäen Elkulle tilaa mennä, koko ajan hihkuen "putkea", niin se sujahti sinne minne pitikin.

Pätkä 7-13. Oli meille hyvä, koska siinä saatiin hyvin keppitreeniä. Tosin ei siltä "hankalalta puolelta". Se kyllä pitäisi ottaa treenin alle. Lähetys putkeen, vastaanotto kepeillä, ekaan väliin ohjaus ja annoin herralle tilaa mennä. Ja se meni! Se ihan itse pujotteli, mun kipitellessä vieressä "kepikepiä" hokien. Ysille takaaleikkaus, samoin kympille. Takaakierto yhdelletoista ja uudelleen kepeille. Pari kertaa Elkku kiiruhti (näki jo putken kutsumassa edessään) ja jätti vikan välin pujottelematta. Otettiin muutamat onnistuneet kepit ja mä hihkuin kannustushuutoja tsempaten sen pujottelemaan ihan koko satsin ja "palkaksi" oikeasta suorituksesta Elkku pääsi kirmaamaan putkeen.

Lopuksi otettiin rataa alusta loppuun. Pientä takkuamista vitos putkelle lähettämisessä, kun en taas heti muistanut ohjata tarpeeksi selkeästi. Muutoin mallikasta menoa, ainakin mun mielestä! =D Kivat treenit, jossa pikku toopeli pääsi taas ujeltamaan ääntään käheäksi. On se vaan liikkis töyhtis <3

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Kirkkonummen rallytokokisat

Eilen oltiin Rallytokoliiton järkkäämissä kisoissa Kirkkonummella koko poppoon edustuksen voimin. Isäntä kepona (tosin vähän huonohappisena sellaisena). Emäntä vielä lämmön ja flunssapöpöjen kourissa. Hyvät eväät siis kisoja ajatellen. =D

Kopla pääsi metsälenkille aamusta, mutta autossa nautitun tunnin päikkäreiden jälkeen ne oli taas täynnä energiaa, tulta ja tappuraa. Malttoivat kuitenkin suht kauniisti käyttäytyä kisapaikalla. Mitä nyt pientä kuorolaulantaa piti harrastaa, jotta kaikki kuulisivat kuinka Villikot on saapuneet. ;) Radan reunalta löydettiin tuttuja. Meillä olikin huisi edustus Yokotai-porukasta paikalla; Saija & Ando, Petra & Penni, Ellu & Velho, Sari & Taco. Siinä meni turistessa aika mukavasti. Lisäksi huonohappisen isännän jobia mallikkaasti hoiti Petra (isännän torkkuessa autossa). Petra toimi "varamammana" meidän koplalle oman suorituksensa jälkeen koko loppuajan. Se tyttö osaa sitten käsitellä koiria. Kopla ihastui varamammaansa <3

Meidän poppoo edusti edelleen mölliluokassa, sillä luulin luokkien menevän peräjälkeen. Jos olisin tiennyt luokkien menevän päällekkäin alo-luokan kanssa, olisin ilmoittanut Nanen aloon. Mutta siis, me mölleiltiin. Rataantutustumisessa tunsin kahteen kertaan pienten tassujen nousevan mua vasten ja kukapa muu kuin Elkku se siellä tuli tervehtimään, menojalka tais jo pojalla vipattaa. Elkku pääsi livahtamaan isännältä karkuun, eka tietty keplotellen itsensä valjaista. Keplottelipa itsensä valjaista muutaman muunkin kerran kisojen aikana (onneksi ei sentään suorituksen aikana). =)

Möllirata vaikutti ihan mukavalta. Dean kanssa tiesin ongelmaksi koituvan "istu-kierrä-koiran-ympäri"-kyltin, sitä me ei edelleenkään olla saatu treenattua kuntoon. Muutoin rata oli kivan oloinen.

Elkku pääsi aloittamaan ensimmäisenä, numerolla kolme. Showmies on showmies, vaikka voissa paistaisi. Mun vanhin ja viisain, sekä varmasti taitavin koko porukasta, mutta ne hyvän shown elementit... Takuuvarmaa Elvistä, sillä ne vaan on saatava mukaan suoritukseen kun suoritukseen. =D Plussana vois sanoa, että Elvis todella on sisäistänyt rallytokon tärkeän elementin, tekemisen ilon! Sitä siltä ei ainakaan puuttunut, ei tippaakaan! Taitavasti suoritettiin kylttien tehtäviä. Välillä aina kuitenkin poseeraten ja hihitellen yleisön hihityksille. Elvari se osaa viihdyttää suloisella, huumorintajuisella olemuksellaan! Ja itseasiassa väärinsuoritetut tehtävät oli kahdessa kohtaa täysin mun mokia; a)en osannut laskea askelia ja b)palkkasin Elviksen väärin, jolloin se teki ylimääräistä liikkeen aikana. Yhtä tehtävää uusimme kaksi kertaa, kun Elkku oli selkeästi sitä mieltä, että tässä tahdotaan sivulle tuloa oikealta (ei vasemmalta kuten kyltti ja emännän puolihuolimaton ele käski), loppuviimein se kyltti saatiin suoritettua mallikkaasti oikein. Uskotteko, että Elvari nautti!? Tämä laji on juurikin Elkun laji, vaikkei se ehkä kisoissa pääse loistamaan tuloksilla. Mutta se saa esiintyä ja tohottaa! =D Tuloksena Elviksellä 63p! Ei siis hylätty, muttei 70p-rajan-ylittänyt-tulos. Elkusta ei valitettavasti ole yhtään kuvaa radalla, kun isäntä nuunas autossa silloin.

Parin tunnin odotuksen jälkeen oli seuraavana vuorossa Miss Smiley aka Dea. Nebukaneesa juoksuistaan toipuneena oli oma pirteä, topakka itsensä. Ero tekemisessä on niin valtava ennen ja jälkeen juoksujen, ettei uskoisi. Joten toivokaamme maaliskuulle ja tulevalle steriloinnille onnea. Mutta kisaan. Meidän piiloblondi se aina vaan yllättää mut (vaikka luulis munkin jo oppineen, ettei se ole se blondi, jona mä sitä pidän). Dean seuraaminen oli reipasta ja hienoa, kyltit suoritettiin mallikkaasti. Jätimme "istu-kierrä-koira"-kyltin yrittämisen asteelle (jos ei yritä, on se heti hylätty). Lisäksi sekoilua "istu-1askel-istu-2askelta-istu-3askelta"-kyltillä. Ekalla kerralla Dea meni viimeisessä istu kohdassa maahan, joten uusimme tehtävän. Toisella yrittämällä tehtävä muuoin mallikaasti suoritettu, mutta Dea teki ylimääräisen "ympärimenon" ennen istumistaan. Ja mä en tiennyt, että se vie liikkeen väärinsuoritetuksi. Dea halusi mennä röllitokoa. ;) Kahden tvä:n ja uusimisen lisäksi ei virhepisteitä mennyt kuin yhdestä taluttimen kiristymisestä. =) Dean tulos 75p!

Dea lähtökuopissa


Dea reippaana pikku röllitokoilijana


Välissä palkkaus ja jatkuu


Viimeisenä suoritusvuorossa Mister Nane. Monen tunnin odottaminenkaan ei ollut vienyt Nanelta intoa suorittamiseen. Se tahtoi mennä ja tehdä. Otettiin vuoroamme odotellessa muutamia juttuja + temppuja sitten mentiin. Musta on niin kovin jännä ettei mua juurikaan jännitä ollenkaan. "Valmis?"-kysymys ehkä tuottaa pienen jaiks-elämyksen, mutta sen jälkeen mä keskityn täysin koiraan ja unohdan kaiken muun. Ja hyvä niin. Nane oli hieno mies! Se seurasi mallikkaasti, suoritti tehtävät hyvin ja innolla. Yksi ainoa moka (mun ohjausmoka) kävi radan aikana. Mun piti ohjata Nane eteen istumaan ja mitä mä tein; ohjasin sen kiertämään kyltin. Piips, kontrollivirhe -3p. Muuten saimme vain yhden virhepisteen yhdestä asentovirheestä. Lopullinen saldo Nanella siis 96p ja sijoitus 4./38. Mamma oli erittäin ylpeä pikku huutihilviöstään <3

Nane pontevana poikana


"Minä poika tykkään napotella mammaa, kun se niin kehuu ja sillon nakkia taskusssaaa"


Nap-nap-napotusta


Tehtävän suoritusta, Nane niin tarkkana


Semmoiset karkelot! Kiitos kaikille kehänlaitaseuralaisille! Oli mukavat kisat!