maanantai 12. heinäkuuta 2010

Meriseikkailua

Viime perjantaina töiden jälkeen pakkasimme kamppeet ja lähdimme viikonlopun viettoon Bjursin tuttuihin merimaisemiin. Koirat olivat niin onnessaan tajutessaan minne olimme matkanneet. Vaunun ympärillä juostiin tervetuliaisrallit ja muistuteltiin mieliin "tontin" rajat nuuskimalla (ja isäntäväen auliilla avustuksella). Naapuri"tontilla" (n.7m päässä) olikin tänä vuonna karvatassulainen, joka tosin oli kytkettynä koko ajan. Vaikka sieltä huudeltiin meille päin terkkuja, ei meidän poppoota kiinnostanut pätkääkään. Alkuun tietenkin piti vähän kuikuilla minkäläinen naapuri siellä elämää pitää, sitten kiinnostus lopahti. Poppoomme edusti erittäin mallikelpoisesti ja lunastivat tottelevaisuudellaan ansaitusti vapauden olla "vapaalla jalalla". Tokihan sitä koko aika piti vahtia missä kolmikko viiletti, mutta ylpeä sai olla kuinka fiksusti poppoo osasi olla. Ei karkailuja ja haahuiluja, ei huuteluja ohikulkeville tms. "Tontti" rajoittuu metsään, kahden puolin, joten kolmikolla riitti lääniä kyllikseen juosta ja temmeltää.

Lauantaina aamusta käytiin "sommartorgilla" heti aamusta ja väkeä riitti. Näytti, että kaunis päivä oli saanut ihmiset joka vaunusta, mökistä ja teltasta lähialueilta liikkeelle. Aamukahvit nautittiin haitarimusiikin (niin ruattalaista) säestämänä ja kauppareissun jälkeen suunnattiin pakkailemaan kamppeita saareen lähtöä varten. Saareen lähtivät meidän porukan lisäksi isännän isä, täti ja setä sekä Pete-pommi.

Harvahammas-Pedro


Pete on tunnettu rähinöistään, eikä se tehnyt poikkeusta edes lomailun ajaksi. Elkulle se yritti äristä, mutta Elkku heti kättelyssä itsevarmana sanoi muutaman "murrin" ja siihen loppui Elvarin komppuutus. Dea puolestaan kiinnosti Peteä kovin ja sille ei tarvinnut ärkytä yhtään. Leikkivät jopa vaunun pihassa keskenään, mikä on Dealta paljon, kun kyseessä on uros ja vieläpä kohtalaisen kärtty sellainen. Siispä Petelle jäi "kiusan kohteeksi" Nane. Nane yritti hienovaraisesti koirien kielellä (käänsi päätä pois, nuuski ym.) saada Peten ymmärtämään, ettei hänestä ole vaaraa. Vaan ei, ärhentely jatkui ja jatkui ja aina muuttui hurjemmaksi. Puolitoista päivää Nane jaksoi yrittää hyvällä ja koska se ei tehonnut, paloi Nanella lopulta käämit ja se "pölläytti" Peteä taas erään hivutuksen yhteydessä, jonka jälkeen Pete malttoi hetken olla ärisemättä, kunnes se aloitti sen taas... Nane ei tosin tämän jälkeen enää ollut millään Peten ärinöistä, vaan ohitti herran aina tyynesti, mikä näytti puolestaan ärsyttävän Peteä entisestään.

Veneessä poppoo oli kuin vanhat merimiehet konsanaan. Ekana päivänä Dea pääsi äiteen kanssa isompaan paattiin ja pojat menivät miesten kanssa pikku-Busterilla. Dea vaan nunnus veneessä ja väliin nosti päätään nuuhkaistakseen merituulta, mutta varsinaiset karkelot se aloitti vasta saaressa. Pojat sen sijaan nauttivat veneessä matkustamisesta täysin siemauksin. Elvis toimi keulamiehenä, nokka ja tukka tuulessa tuivertaen, nuuskien raikasta meri-ilmaa. Nane valloitti puolestaan keskituhon, jossa sekin nokka pitkällään nuuskutteli merituulia. Hauskaa tuntu olevan.

Saaressa me vaan oltiin, ihmeteltiin ja nautittiin. Koirilla tosin riitti omaa kivaa paimentaessa aaltoja, toimiessa kalastusapureina, samoillessa kallioilla sekä leikkiessä ihanassa aurinkoisessa säässä.

Hippatihoijjaa


Nane riekkuu liki kieli vyön alla...


Välillä piti poseerata mammalle, vaikkei aina ois niin malttanutkaan


Kallioilla taiteltiin isännän opastuksella (emäntä piti visusti silmänsä alhaalla kiinni ja kädet ristissä ;) )


Dea ja Nane söpöstelee


Elvis kohta 3vee niin somana <3


Iltasella rentouduttiin vaunulla grillaten ja istuskellen. Käytiin myös Gölisnäsissä saunomassa ja uimassa. Koirat eivät valitettavasti voineet siellä uida, sillä "rantana" toimi heti äkkisyvä kallionseinämä. Toki mupuset tulivat pitkän laiturin päähän vahtimaan,että meillä kaikki on hyvin. Ja ette usko, että se vesi oli lämmintä! Se oli taivaallisen lämmintä. Jopa tälläiselle arkajalalle, mitä tämä emäntä on. Koirien puuhana siis oli vahtia uimassa olijoita sekä saunasta tulijoita. (varsinkin) Nanella oli hyvin viehättävä tapa seisoskella saunan oven läheisyydessä ja kun pahaa aavistamaton saunoja tuli vilvoittelemaan, antoi auliisti Nane tälle ilmaisen jalkojen putsauksen. Siellähän se liki toisetkymmenet jalkaparit jaksoi hoidella kuntoon. Hassu pikku ukkeli. No, sai se sentäs palkaksi aina aimo rapsutukset "hoidettavalta". ;) Kaiken päivän tohinan jälkeen kopla oli erittäin väsynyttä ja ne pistikin vaunulla maate meidän läheisyyteen, kun me vielä jatkoimme grillailua ja olosta nauttimista. Jopa "ainavalmis" Elvis näytti nukkuvan tavallista sikeämpää unta. Nukkumaanmenoajan koittaessa mä huikkasin hiljaa sen vieressä maagisen sanan "putkeen", joka kyllä singautti sen välittömästi valppaana ylös. Mamma vähän huijas suloista pientä poikaansa. =D

Sunnuntaina, hyvin nukutun yön jälkeen, me lähdettiin vielä päiväksi ihan oman perheen kesken saariin samoilemaan. Venematka taittui pikku-Busterilla ongelmitta. Poppoo nuuskutteli rauhassa merituulia, ohilipuvia purjeveneitä ja pikkupaatteja katsellen. Ihan ensiksi käytiin viime kesältä tutussa saaressa, jossa pikku-Nane ensi kertaa mulahti veteen. Ja ette usko, mutta se meni ja teki sen taas. Liki sama kohta ja myös aika pian sinne saapumisemme jälkeen. Ikuistetut kuvat eivät ole priimaa, sillä mä vaan nappasin kameran ja räpsin, ilman asetusten muutteluja.

Kahden, vuoden välein sattuneen, mulahduksen johdosta tämän saaren ristimme "Zenin mulahdussaareksi"


Tässä vielä muistinvirkistykseksi vuoden takainen mulahdus-kuva =D


Isännän kanssa kopla tykkäsi hirmusiesti kalastaa ja joka heitolla pitkin kalaonnea tuottamaan päästää komeat "vuhviuhvuh"-huudahdukset. Ilmeisesti nämä huutelut tepsivät, sillä affenia saaliiksi saatiin, vaikka päivä olikin hyvin aurinkoinen ja lämmin ja suurin osa kaloista syvemmissä vesissä.

Kaloja ihmeteltiin näin...


Dea jumppasin ihan huolella affejen perässä...


Se ihan tassutteli menemään affejen perässä


Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin loppui sunnuntaina myös meriseikkailu viikonloppumme. Vaan olipahan ihana tulla kotiin hyvin rentoutuneena ja raikasta meri-ilmaa roppakaupalla ahmineena. Loput kuvatukset reissultamme löytyy täältä. Siellä on jos jonkinnäköistä otosta. Tässä vielä muutama kuvatus.

Nane, Dea ja Elvis merimaisemissa


Nane-rakas <3


Dea-murunen <3


Elvis kulta <3

2 kommenttia:

  1. On teillä ollut mahtava reissu!! Ja pakko sanoa vielä kerran, mutta noi kuvat on kyllä ihan mielettömän upeita!!! Rapsuja<3

    VastaaPoista
  2. Merireissu kuulosti hauskalta ja ihania kuvia jälleen.=) Rapsut ja halit!

    VastaaPoista