sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Yokotai- päivillä Bodom-järven maisemissa

Pari viikkoa on hujahtanut ohitse ihan järkyttävällä vauhdilla töitä pakerrellessa ja lomaa ootellessa. Pari viimeistä viikonloppua ollaan kestitty lomailevia sukulaisia. Toissa viikonloppuna oli kylässä täti kohta 14-vee tipsuherra-Jeffin kanssa ja viime viikonloppuna koirien "mummi". Meidän koplan mielestä, etenkin Nanen, vanha herra Jeffi oli vallan mieluisa koiravieras. Sitä piti yrittää saada leikkimään ja sille piti kertoa miten kiva se on, huiskuttamalla häntää niin vimmatusti. Ei Jeffi leikkiin innostunut lähtemään, mutta pitkillä lenkeillä se vielä jaksoi hyvin kulkea muiden mukana.

Tämän viikonlopun lauantaina oli tiedossa vuoden 2012 Yokotai- päivät. Sari oli varannut Espoon perukoilta, Bodom-järven maisemista, meille kivan majoituspaikan, minne mahtui isompikin poppoo reuhaamaan. Meidän poppoo suuntasi humu-paikalle jo perjantai-iltana katsastamaan paikat ja auttamaan järkkäilyissä. Perjantaina Sarin poppoon ja meidän lauman lisäksi paikalle saapui myös Saija laumoineen. Kyllä oli karvatassuilla kiva perjantai-ilta; kavereita, ulkoilua, suopolulla tarpomista, riekkumista... Kyllä uni maittoi, niin neli- kuin kaksijalkaisillekin.

Illan hämyssä nuotion äärellä


Aamu valkeni kauniina, kurjasta sääennusteesta huolimatta. Yksi kuurosaderyöppy koettiin aamupäivän aikana, muutoin tilattu ilma oli sitä mitä sen pitikin olla.Isu ja hauvat


Paikalle saapui runsaasti karvatassuja omistajineen. Koiraluku oli toistakymmentä ja kaksijalkaisia samanverran. Rotujako meni aika tasaisesti mitteleiden ja shelttien kesken, shelttiedustus neljästä perheestä oli yhteensä 10.

Yokotai-porukkaa


Päivän ohjelmaan kuului rally-tokoilua, näyttelyharjoittelua/trimmausta, nakinsyöntikisa, tietovisaa, syömistä ja hengailua.

Isu ja Nane rally-tokoilemassa


Mami ja Dea kokeilemassa miten se menikään


Nane rally-tokoilemassa lainaohjaaja Petran kanssa


Dea kuuliaisena tyttönä lainaohjaaja Petran kanssa


Nakinsyöntikisassa sheltit jyräs 10-0. Ei ole ahneen sheltin voittanutta ;) Kisassa lankunpätkälle asetettiin neljä nakinpalaa syötäväksi ja "hep"-merkin jälkeen tyyli oli vapaa. Suorituksen kesto kellotettiin. Neljä parasta koostui shelteistä; Nane, Koru, Elvis ja Dea. Miten niin nakit maistuu?! ;)

Elvarin tyylinäyte, aika päälle 3s


"Aina ehtii poseeratakin, vaikka kesken kisan" tuumaa Dea, aika silti vain 4,5s


Nane the Ahnimus, ajalla 2,08s


Välillä sitten otettiin leikeistä breikki ja kukin halukas vuorollaan pääsi poseeraamaan pöydälle salamavalojen räpseeseen.

Elvarin söpöstelyä


Nane tarkkana namia oottamassa


Tinttiä hihityttää


Mahtui sinne pöydälle kaksinkin


Nurmi oli oiva alusta kirmailuun, mutta myös hetken huilitaukoon


Kahvittelujen yhteydessä Sari julisti vuoden 2011 Yokotai kiertopalkintojen saajat. Yllätyksekseni Dea sijoittui 37pisteellä Vuoden 2011 Yokotai Näyttely-kiertopalkinnon saajaksi.Iltapäivällä vietettiin rentoa siestaa kahvitellen ja höpötellen, hauvojen touhuja seuraten. Koirilla oli hauskaa; leikittäjiä riitti.

Isu sai lehdenluku seurakseen Aldo-vauvan


Mami ja sylillinen kultaa


Suuri kiitos kaikille mukana olleille! Ja erityiskiitos Sarille, kun jaksat järkätä näitä yhteisiä hetkiä <3 Meidän koko poppoo nautti täysin siemauksin viikonlopusta! Loppukevennys alla