lauantai 24. marraskuuta 2012

Sisarustreffit Vaakkoissa

Tänään tehtiin lenkki Vaakkoin kauniissa maisemissa. Maj pääsi näkemään pitkästä aikaa veljensä Dipin. Myös kasvattajamamman näkeminen ilahdutti kovin Nappulavaaran kartanon kasvatteja. Harmaasta säästä huolimatta saatiin muutamia kuvia napsittua muistoksi lenkiltä.

Maj kepin kanssa touhuamassa


Sisarukset nauttivat toistensa seurasta


Dean tärkeä tehtävä oli poseerata joka mutkassa. Ja Nanen huutaa kepin perään...


Sisaruksilla riitti tutkailtavaa


Majn inkoolainen hyppytyyli! ;) Tässä hypätään kasvattajamamman pussailtavaksi.


Sisarukset Maj ja Dippi. Ne oli niin Tyttö ja Poika <3

Maj kurkkii kalliolla


Paljon oli sisaruksissa samankaltaisuutta, niin ulkoisessa olemuksessa kuin luonteessakin. Juttujen perusteella myös kotioloissa taitaa meno olla aikamoisen samanlaista molemmilla. Ja sukupuolileimat oli niin selvät, ne oli niin Sisko ja sen Veli <3 Ihastuttavia kakaroita. Kiitos Suville ja Eralle lenkkiseurasta!

tiistai 20. marraskuuta 2012

Muutamia juttuja ja kuvia

Arki sujuu mallikkaasti. Majkin on päässyt jo kivasti jyvälle siitä. Ollaan treffattu koirakavereita lenkkien merkeissä ja joka viikko Maj on tavannut muutamat uudet kaverit. Pääasiassahan nuo kaikki uudet tuttavuudet on shelttejä olleet, toivottavasti naperosta ei kasva roturasistia. ;)

Tässä Maj tutkii maailmaa uuden ystävänsä Riinan kanssa Vaakkoissa


Viime viikolla kävimme Nanen ja Majn lapsuudenkodissa hamstraamassa lisää ruokaa poppoolle. Siellä Maj kohtasi Hamsu-pennun, jonka kanssa se vietti usean viikon asuessaan vielä lapsuudenkodissaan. Hamsu heilutteli häntää Majlle niin vimmatusti, taisi muistaa mentorinsa hyvin. Kovat painit ne pistikin pystyyn jälleennäkemisen riemusta. Riemuissaan Maj oli myös Eran näkemisestä, asiaa tuntui olevan ihan hirveen paljon kerrottavana (ainakin iloulinasta päätellen).

Vieraita on kyläillyt tasaiseen tahtiin ja Maj nauttii joka kerta yhtä paljon, kun joku tulee meille kylään. Viime viikonloppuna veljenpoika tuli yökyläilemään ja yhteinen sävel pienen ja vielä pienemmän välillä löytyi heti. Kassu tehokkaasti aktivoi koko kööriä niin pihalla kuin sisälläkin. Ja loppuen lopuksi kaikki, niin lapsi kuin koiratkin, olivat aika naatteja.

Lauantai-illan iloja ;)


Kassua huvitti kovasti, kun tyttöhauva tykkäsi pikkuautoleikeistä niin kovasti


Meille tarjottiin pari viikkoa sitten agilityn valmennusryhmäpaikkaa NoDo:lta. Olin loppukesästä laittanut ryhmäpaikkahakemuksen vetämään Elvikselle... Ajattelin, että kai se Nanekin nyt mölliryhmässä varmaan jo menisi ja niin otimme paikan vastaan. Ekat treenit meni ainakin ihan kivasti, vaikka itse alkuun vähän ruosteessa olinkin. Nane muisti paremmin ja selkeästi nautti touhusta. Jospa se siitä lähtis pikkuhiljaa mullekin muistumaan. =)

Nane kävi korkkaamassa myös talven koirakylpyläkauden viikonloppuna. Oli aikas onnellinen nuori mies, kun pääsi plutaamaan kylpylälle lempi uimalelunsa kanssa. Samalla tuli pestyä jäpikkä ja jestas se heittää karvaa... Vieläkään en ole saanut siitä kokonaan kammattua kaikkia irtokarvoja, sitä karvaa kun tuntuu riittävän ja riittävän... Seuraavan uintireissun yhteydessä tarvii varmaan oikein kunnolla rapsuttaa kaikki loputkin karvat irti. Deakin varmaan pääsee kylpylälle joku kerta matkaan, vaikkei ihan niin paljoa touhusta välitäkään mitä Nane. Dea kuitenkin ui sievästi, kun uimaan laitetaan. =)

Punnitsin koko porukan Majn punnituksen yhteydessä. Majn strategiset mitat nyt 15-viikkoisena oli 27,5cm korkeutta ja 3,5kg painoa. Hyvin se siis kasvaa, muttei siitä mitään jättiläistä taida tulla. Sopii hyvin siis meidän mini-tiimiin. ;) Dea oli pysynyt samoissa 7,4kg:n painossa kuin ennenkin, mutta Nane... Se painoi 9,6kg! Onkohan se turhan tiheään syönyt nyt naperon luun jämiä...?! ;) Paino siis noussut liki kilon viime punnituksesta. Täytyy alkaa vähän vahtimaan kuinka paljon extraa se oikein kiskoo kitusiinsa. Käsiin Nane tuntuu vielä ihan sopivalta ja kylkiluutkin on helposti löydettävissä. Nane taitaa tuumata, että hyvinsyönyt mies on tyytyväinen mies.

Tässä vielä muutamia kuvia Vaakkoin maisemista, jossa samoiltiin Anun ja tyttöjen kanssa. Vähän oli polut osittain märkiä ja mutaisia, mutta maasto siellä on niin kiva ja maisemat upeat.

Isot kalliolla


Majkin malttoi hetkeksi seisahtua kalliolle


Maj aarteita bongailemassa


Isojen epävirallinen kaverikuva


Dea kukkulan kuningattarena


Maj tuumailee

maanantai 19. marraskuuta 2012

Blogihaaste

Vastataan blogihaasteeseen, jonka Heidi meille laittoi. Ideana on siis vastata 11 kysymykseen, jotka haasteen heittäjä on laatinut. Tämän jälkeen pitää keksiä itse uudet 11 kysymystä ja haastaa uudet bloggaajat vastaamaan niihin.

1. Miksi päädyit hankkimaan koirasi sieltä mistä sen hankit?

Elvis- Koiranottoa oli pohdittu jo pitkään. Ensin harkittiin rotua ja sitten oikean rodun löydyttyä alettiin etsiä meille sopivaa kasvattajaa. Kolmeen kenneliin laitoimme sähköpostia. Saamistamme vastauksista erottui yksi edukseen. Sattumalta kenneliin oli juuri syntynyt pentuja ja vapaanakin vielä oli muutama. Loppu onkin sitten historiaa. Ja niin rakasta sellaista. <3 Dea- Elvarin kasvattajalta tuli sähköpostia, että neiti etsii mahdollista sijoituskotia (pennut tällöin 5-viikkoisia). Sijoitukseen se ei sitten lopulta tullut, mutta muuten koti neidille löytyi meiltä. <3 Nane- Kohtalo saneli Nanen meille (ja Nane edesauttoi itse asiaa mieleenpainuvilla napokkisilmillään). Ja joka päivä muistan kohtaloa siitä kiittää. <3 Maj- Kohtalon johdattama lapsonen myös. Mamin ystävä ja kainaloterapeutti. <3

2. Oletko katunut hankkimaasi rotua? Miksi?

En ole katunut. Sheltti on näpsäkkä, kiltti, aktiivinen ja helppo rotu.

3. Mikä on turhin kouluttamasi asia koirallesi? Entä hyödyllisin/tärkein?

En tiedä onko mitään turhaa juttua, aktiviteetistähän kaikki koulutettavat asiat kuitenkin menevät. Tärkein opetettu asia luoksetulo ja pannan laittaminen.

4. Millaisena näet elämäsi koiranomistajana 5 vuoden päästä?

Aika samanlaisena kuin nytkin; olen onnellinen pikku ystävistäni ja yritämme nauttia joka päivästä yhdessä.

5. Turhin koiriin liittyvä ostoksesi? Entä hyödyllisin?

Turhia ostoksia on varmasti enempi kuin muistankaan; mainittakoon nyt sademantteli ja t-paita, eläinkaupan loppuunmyynnistä ne kun parilla eurolla sai. Niin ja tonttulakki myös ;)

Hyödyllisimpiä ovat olleet varmasti heijastinvarusteet ja kunnon pannat.


6. Koirasi tekemä tuhotyö, jota et ikinä unohda?

Elvari nakersi pienenä kirjan selkämyksiä ja kiinnijäädessään oli niiiin viattoman näköinen. ;) Paljon tuhoja meillä ei kyllä ole tehty. Onneksi.

7. Mikä on ollut paras hetkesi koiranomistajana?

Ei sitä osaa yhtä ainoaa hetkeä eritellä, niitä on paljon. Yhteiset lenkit ja leikit, se kun koira oppii uuden asian, se kun näet koirasi nauttivan puuhailusta, köllöttely vierekkäin, se kun pitkän työpäivän jälkeen kotiin palatessasi koira juoksee vastaan iloisena, häntä heiluen... Paljon ihania hetkiä <3

8. Onko mahdollisesti seuraava koirasi samaa rotua kuin nykyinen? Miksi/miksi ei?

Uskoisin, että on. Sheltit on ihkuja tyyppejä. ;)

9. Milloin sait ensimmäisen koirasi?

Ensimmäisen oman -07, Elvarin <3

10. Omistaako koirasi jonkin mittatilauksena tehdyn / käsintehdyn tarvikkeen?

Meillä on kolme käsintehtyä blingbling-pantaa ja muutamia muita käsintehtyjä pantoja.

11. Koiraharrastuslaji, jota et ole kokeillut, mutta haluaisit?

Flyballia voisi joskus kokeilla.


En aio haastaa ketään erikseen, vastailkoon se ken jaksaa. Tässä olisi muutamia kysymyksiä.

1.Omistamasi rodun hyvät ja huonot puolet? (lyhyesti, mainitse myös rotu)
2.Mitä mieltä olet rotusi nykytilasta?
3.Mikä visio itselläsi on rotusi tulevaisuudesta?
4.Koiran terveys; mitä sairauksia /terveydellisiä ongelmia omistamillasi koirilla on ollut?
5.Mitä harrastat koirasi/koiriesi kanssa?
6.Kuinka paljon teillä liikutaan koiran/koirien kanssa?
7.Onko koirallasi/koirillasi hauskoja/omalaatuisia tapoja?
8.Mitä teillä koirat syövät? Onko käytössä lisävalmisteita tms.?
9.Mikä on paras asia koiran omistamisessa?
10.Onko koiran omistamisessa huonoja puolia?
11.Kasvatatko koiria? Jos kasvatat niin miksi?
Jos et kasvata, oletko ajatellut ryhtyvästi kasvattajaksi ja miksi?


Nonniin. Tulipahan käytettyä sekin vartti tehokkaasti. ;) Kuvapostia laittelen jossakin vaiheessa, kun ehdin.