maanantai 3. lokakuuta 2011

Erkkari 1.10.2011

Lauantai päivää vietimme Dean ja Nanen kanssa ESS:n järjestämässä Shelttien sivuerikoisnäyttelyssä Lohjalla showlinkin tiloissa. Erkkarin puitteet oli upeat; kerrankin riitti tilaa ja valoa eikä parkkiksellakaan ollut yhtään ruuhkaa. Kehien kulku oli sujuvaa ja näyttelytunnelma rento ja iloinen. Kiitos tästä ESS-aktiiveille!

Onneksi oli tuttuja kehänlaidalla pitämässä huolta, että tämäkin mamma hauvoineen ehtii ajallaan kehään. Me kun tupataan haahuta ympäriinsä, tajuumatta, että oma vuoro odottaa kohta. Hieman tuli hoppu, kun avo-urosten kehää rennosti odotellessa tajusin avo-narttujen yhteiskehän alkavan viereisessä kehässä. Äkkiä Dea yksiöstään hihnaan ja kehään au nautrel. Onneksi tuomari vain pikaisesti vilaisi luokan läpi ja osoitti ensimmäisen suoraan pöydälle.

Nane oli ensimmäisenä meidän edustuksesta kehässä ja hienosti poika edustikin. Tinasotamies on sisäistänyt käskyn "seisoo", enkä mä tiedä kuinka se sen onkin oppinut niin taitavasti. Meidän kun tulee ainoastaan näyttelyissä tota seisotusta harjoiteltua. Tuomarina uroksilla oli Jenny Martin, Iso-Britanniasta. Tässä kuopuksemme arvostelu:

"Nice sized tricolour dog. Nice shape. Well arched neck. Good sweap over the loin. His head is well proportioned but I'd prefer more underjaw. Moved and showed well."
Tulos AVO ERI

Nane kehässä Kuva Sirpa Saari


Dean esiintymisvuoro koitti hetkeä myöhemmin. Neiti oli kovin virrakkaalla päällä koko näyttelyreissun ajan ja hieman uumoilin, että esiintyminen kehässä saattaa olla samaa höpsöä hössötystä. Niimpä Deaa lähti esittämään kasvattimammansa Sari. Vaan eipä handlerin vaihto paljoa auttanut. ;) Neiti tahtoi olla touhukkaalla päällä ja se hänelle suotakoon. Jos laumaamme edustaa yksi tinasotamies, niin ainahan sitä myös yksi ikiliikkuja pitää perheessä olla. Dea ei ehkä ihan vielä ole sisäistänyt sitä "seiso"-käskyn merkitystä (muutama muu bravuuri sillä kyllä on). Tulos saatiin kuitenkin, tuomarina nartuilla Mary Bathurst, Iso-Britanniasta. Tässä neitimme arvotelu:

"Nice type. Good size. Balanced head but needs more underjaw. Eyes are a little round. Well set ears, but could tip better. Forehand angulation a bit steep, good rear. Side gait was good, but moving a little close front and back."
Tulos AVO EH

Dean hetkellisen paikoillaan olo kuvannut "Salama"-Satu Tuomela ;)


Dea taitaa tähystellä missä mamma ja Nane on Kuva Sirpa Saari


Ei voi muuta kuin olla tyytyväinen mupsujen suorituksiin. Molemmat tuomarit olivat näitä "herttaisia brittitätejä", mutta arvostelulinja oli tiukka, sillä skaala tuloksissa oli hyl-eri. Mukava erkkaripäivä kaikenkaikkiaan! =D


P.s. Blogin päivitystauko se vaan pitää pintansa rakennuskiireiden keskellä. Yhteenvetona; kopla voi hyvin ja touhua piisaa autellessa meitä raksapuuhissa. Ei kestä enää kauaa, että asunto on asuttavassa kunnossa ja pääsemme uusille tantereille ihmettelemään ja ehkä palailemaan normiarkeenkin. =D