perjantai 16. heinäkuuta 2010

Oli simmarit ei sammareit ei kummareit ei pipoo...

Simmarit on piisanneet vallan mainiosti näillä helteillä. Huhhuh... Ei oo seittemäänkymmeneenkuuteen vuoteen tälläistä kesää ollut, mikäli on ilmatieteenlaitoksen tilastoihin uskominen. Ja uskommehan me. Jos meillä ei pidetä järin kovista pakkasista, niin nyt kyllä alkais jo vähempi lämpökin riittämään. Vaan ei auta valittaa. Sitä kun taas sitten ensi talvena haaveillaan -30asteen pakkasessa, kuinka oliskaan ihana kun olis kesä ja lämmin. =)

Meidän poppoo ei ole ihmeellisempiä puuhaillut tällä viikolla. Helteet verottavat sen verran. Koirat kyllä varmasti jaksaisivat touhottaa, mutta emäntä hyytyy iltaa kohti, eikä railakkaat riekkumiset oikein ota iskeäkseen. Päivärutiinit ovat hieman kääntyneet päälaelleen, sillä päivän pitkä, puolentoista tunnin, lenkki me hurautellaan jo aamusella kukonlaulun aikaan. Tämä on sopinut koko poppoolle vallan mainiosti, sillä aamun viileydessä on mukava tallustella.

Iltapäivällä töiden jälkeen ollaan lähdetty Röykän laguuniin vilvoittelemaan. Matkaa siitä mihin auto jätetään, on rantaan ehkä kilometrin verran. Se menee reippaasti kuumimmallakin säällä. ;) Ja palkkiona on ihana vilpoisa vesi! Onneksi asumme täällä korvessa, jossa saa olla rauhassa. Ainoastaan yhtenä päivänä laguunille eksyi samaan aikaan poppoota ja me oltiin enivei tekemässä jo lähtöä siinä vaiheessa, kun tulivat.

Elvari se jaksaa toimia ylibaywatchina aina vaan! Rannassa mahtaa kohta olla Elvarin tekemät urat, sen verran railakkaasti se jaksaa baanata ees taas rantaviivaa. Elvarin olen muutaman kerran pidemmälle kantanut ja laskenut rantaa uimaan ja maltillisesti se ui. Mutta koska herra nauttii suuresti rantavahdin virastaan, olen hänen sitä suonut häiritsemättä toimittaa. =)

Dea tykkää komentaa heittämään keppejä ja mielellään hakeekin niitä läheltä. Kauemmas uimaan neiti pitää "laittaa matkaan", eli heittää keppi pidemmälle niin että neiti näkee ja nostaa Dea niin, että pääsee suoraan lähtemään simmaamaan. Tästä se tykkää. Ei ole kuin viime kesänä lähtenyt pulikoimaan itse viime kerran, mutta odottelee aina nytkin milloin hänetkin laitetaan uimaan. =) Prinsessat on... ;)Nane on tykännyt alusta asti pulailla keppien perässä ja sillä on huvittava tapa loikkia vedessä korkeissa kaarissa eteenpäin. Tällä viikolla herra sitten ensimmäisen kerran (jos ei lasketa sitä 10viikkoisena tapahtunutta uintia) itse lähti simmaamaan. Puolivahingossa uiskenteli syvemmälle kepin perään ja sen jälkeen sen menoa ei ole pidätellyt mikään. Alkuun sen uintityyli oli, hmmmm, jokseenkin hieman kyseenalainen, herran loiskutellessa vettä siipirataksen lailla.

Muutaman päivän uimisten jälkeen herra on kuitenkin kehittynyt huimasti ja se malttaa jo uida pää pinnalla, muun kropan ollessa veden alla. Ja se nauttii!!! Ei se tarvinnut kuin sen yhden "hupsis-mähän-osaan" -kerran ja siitä se sitten lähti! Nane myös sukeltaa uppokeppejä vedestä ja rantavesissä se tykkää "pulputella" keppejä etsiessään. Tää on se tuttu juttu viime talvelta, jolloin herra pulaili omassa vesikupissaan. Go Nane! =D

Nantsu lähdössä sukellukseen


Tiistaina ja perjantaina seuranamme laguunilla oli koirien "eno", Henkka, ja se sit jaksaa noita leikittää. Keppiä heittelee matkat ees taas ja uitti mupsuja minkä ehti. Nanen kanssa uivat pidemmälle kaksin ja Nanella oli täysi työ pysyä nahoissaan, kun se ui ja samanaikaisesti Henkka heitteli vesipisaroita sen kiinniotettavaksi, se oli hupaisa näky. Dea-neiti sai prinsessa-kyytejä uimaan ja se nautti. Elvarille myös heiteltiin pisaroita kiinniotettavaksi, se on koko koplan mielestä kovin hauska leikki. =)

Ilmeisesti helteet ovat jatkuakseen vielä hetken, joten niin taitaa olla jatkuakseen myös meidän biitsivisiitit uinteineen ja pisarajahteineen! =D

Tässä vielä muutamia rantsuleikkikuvia

Dea ja Nane haki yhdessä keppiä


Nappulavaaran napero


Dea johtaa rinnanmitalla..


Nane voitti tämän erän


Kepin tuonti on tarkkuutta aativa laji ;)

maanantai 12. heinäkuuta 2010

Meriseikkailua

Viime perjantaina töiden jälkeen pakkasimme kamppeet ja lähdimme viikonlopun viettoon Bjursin tuttuihin merimaisemiin. Koirat olivat niin onnessaan tajutessaan minne olimme matkanneet. Vaunun ympärillä juostiin tervetuliaisrallit ja muistuteltiin mieliin "tontin" rajat nuuskimalla (ja isäntäväen auliilla avustuksella). Naapuri"tontilla" (n.7m päässä) olikin tänä vuonna karvatassulainen, joka tosin oli kytkettynä koko ajan. Vaikka sieltä huudeltiin meille päin terkkuja, ei meidän poppoota kiinnostanut pätkääkään. Alkuun tietenkin piti vähän kuikuilla minkäläinen naapuri siellä elämää pitää, sitten kiinnostus lopahti. Poppoomme edusti erittäin mallikelpoisesti ja lunastivat tottelevaisuudellaan ansaitusti vapauden olla "vapaalla jalalla". Tokihan sitä koko aika piti vahtia missä kolmikko viiletti, mutta ylpeä sai olla kuinka fiksusti poppoo osasi olla. Ei karkailuja ja haahuiluja, ei huuteluja ohikulkeville tms. "Tontti" rajoittuu metsään, kahden puolin, joten kolmikolla riitti lääniä kyllikseen juosta ja temmeltää.

Lauantaina aamusta käytiin "sommartorgilla" heti aamusta ja väkeä riitti. Näytti, että kaunis päivä oli saanut ihmiset joka vaunusta, mökistä ja teltasta lähialueilta liikkeelle. Aamukahvit nautittiin haitarimusiikin (niin ruattalaista) säestämänä ja kauppareissun jälkeen suunnattiin pakkailemaan kamppeita saareen lähtöä varten. Saareen lähtivät meidän porukan lisäksi isännän isä, täti ja setä sekä Pete-pommi.

Harvahammas-Pedro


Pete on tunnettu rähinöistään, eikä se tehnyt poikkeusta edes lomailun ajaksi. Elkulle se yritti äristä, mutta Elkku heti kättelyssä itsevarmana sanoi muutaman "murrin" ja siihen loppui Elvarin komppuutus. Dea puolestaan kiinnosti Peteä kovin ja sille ei tarvinnut ärkytä yhtään. Leikkivät jopa vaunun pihassa keskenään, mikä on Dealta paljon, kun kyseessä on uros ja vieläpä kohtalaisen kärtty sellainen. Siispä Petelle jäi "kiusan kohteeksi" Nane. Nane yritti hienovaraisesti koirien kielellä (käänsi päätä pois, nuuski ym.) saada Peten ymmärtämään, ettei hänestä ole vaaraa. Vaan ei, ärhentely jatkui ja jatkui ja aina muuttui hurjemmaksi. Puolitoista päivää Nane jaksoi yrittää hyvällä ja koska se ei tehonnut, paloi Nanella lopulta käämit ja se "pölläytti" Peteä taas erään hivutuksen yhteydessä, jonka jälkeen Pete malttoi hetken olla ärisemättä, kunnes se aloitti sen taas... Nane ei tosin tämän jälkeen enää ollut millään Peten ärinöistä, vaan ohitti herran aina tyynesti, mikä näytti puolestaan ärsyttävän Peteä entisestään.

Veneessä poppoo oli kuin vanhat merimiehet konsanaan. Ekana päivänä Dea pääsi äiteen kanssa isompaan paattiin ja pojat menivät miesten kanssa pikku-Busterilla. Dea vaan nunnus veneessä ja väliin nosti päätään nuuhkaistakseen merituulta, mutta varsinaiset karkelot se aloitti vasta saaressa. Pojat sen sijaan nauttivat veneessä matkustamisesta täysin siemauksin. Elvis toimi keulamiehenä, nokka ja tukka tuulessa tuivertaen, nuuskien raikasta meri-ilmaa. Nane valloitti puolestaan keskituhon, jossa sekin nokka pitkällään nuuskutteli merituulia. Hauskaa tuntu olevan.

Saaressa me vaan oltiin, ihmeteltiin ja nautittiin. Koirilla tosin riitti omaa kivaa paimentaessa aaltoja, toimiessa kalastusapureina, samoillessa kallioilla sekä leikkiessä ihanassa aurinkoisessa säässä.

Hippatihoijjaa


Nane riekkuu liki kieli vyön alla...


Välillä piti poseerata mammalle, vaikkei aina ois niin malttanutkaan


Kallioilla taiteltiin isännän opastuksella (emäntä piti visusti silmänsä alhaalla kiinni ja kädet ristissä ;) )


Dea ja Nane söpöstelee


Elvis kohta 3vee niin somana <3


Iltasella rentouduttiin vaunulla grillaten ja istuskellen. Käytiin myös Gölisnäsissä saunomassa ja uimassa. Koirat eivät valitettavasti voineet siellä uida, sillä "rantana" toimi heti äkkisyvä kallionseinämä. Toki mupuset tulivat pitkän laiturin päähän vahtimaan,että meillä kaikki on hyvin. Ja ette usko, että se vesi oli lämmintä! Se oli taivaallisen lämmintä. Jopa tälläiselle arkajalalle, mitä tämä emäntä on. Koirien puuhana siis oli vahtia uimassa olijoita sekä saunasta tulijoita. (varsinkin) Nanella oli hyvin viehättävä tapa seisoskella saunan oven läheisyydessä ja kun pahaa aavistamaton saunoja tuli vilvoittelemaan, antoi auliisti Nane tälle ilmaisen jalkojen putsauksen. Siellähän se liki toisetkymmenet jalkaparit jaksoi hoidella kuntoon. Hassu pikku ukkeli. No, sai se sentäs palkaksi aina aimo rapsutukset "hoidettavalta". ;) Kaiken päivän tohinan jälkeen kopla oli erittäin väsynyttä ja ne pistikin vaunulla maate meidän läheisyyteen, kun me vielä jatkoimme grillailua ja olosta nauttimista. Jopa "ainavalmis" Elvis näytti nukkuvan tavallista sikeämpää unta. Nukkumaanmenoajan koittaessa mä huikkasin hiljaa sen vieressä maagisen sanan "putkeen", joka kyllä singautti sen välittömästi valppaana ylös. Mamma vähän huijas suloista pientä poikaansa. =D

Sunnuntaina, hyvin nukutun yön jälkeen, me lähdettiin vielä päiväksi ihan oman perheen kesken saariin samoilemaan. Venematka taittui pikku-Busterilla ongelmitta. Poppoo nuuskutteli rauhassa merituulia, ohilipuvia purjeveneitä ja pikkupaatteja katsellen. Ihan ensiksi käytiin viime kesältä tutussa saaressa, jossa pikku-Nane ensi kertaa mulahti veteen. Ja ette usko, mutta se meni ja teki sen taas. Liki sama kohta ja myös aika pian sinne saapumisemme jälkeen. Ikuistetut kuvat eivät ole priimaa, sillä mä vaan nappasin kameran ja räpsin, ilman asetusten muutteluja.

Kahden, vuoden välein sattuneen, mulahduksen johdosta tämän saaren ristimme "Zenin mulahdussaareksi"


Tässä vielä muistinvirkistykseksi vuoden takainen mulahdus-kuva =D


Isännän kanssa kopla tykkäsi hirmusiesti kalastaa ja joka heitolla pitkin kalaonnea tuottamaan päästää komeat "vuhviuhvuh"-huudahdukset. Ilmeisesti nämä huutelut tepsivät, sillä affenia saaliiksi saatiin, vaikka päivä olikin hyvin aurinkoinen ja lämmin ja suurin osa kaloista syvemmissä vesissä.

Kaloja ihmeteltiin näin...


Dea jumppasin ihan huolella affejen perässä...


Se ihan tassutteli menemään affejen perässä


Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin loppui sunnuntaina myös meriseikkailu viikonloppumme. Vaan olipahan ihana tulla kotiin hyvin rentoutuneena ja raikasta meri-ilmaa roppakaupalla ahmineena. Loput kuvatukset reissultamme löytyy täältä. Siellä on jos jonkinnäköistä otosta. Tässä vielä muutama kuvatus.

Nane, Dea ja Elvis merimaisemissa


Nane-rakas <3


Dea-murunen <3


Elvis kulta <3