maanantai 19. elokuuta 2013

Kouvola-Heinolan näyttelytunnelmia

Viikonloppu vierähti täysin näyttelyreissulla, jolle starttasimme Mariannen ja koirien kanssa lauantai-aamuna. Ilmatieteenlaitos oli povannut ei-niin-kaksista-näyttelysäätä kummallekin päivälle, mutta onneksi jälleen kerran arvon sääkeskus oli osittain väärässä, sillä kumpanakin päivänä näyttelykeli oli suht mukava; pilvinen, mutta ei sadetta ja lämpötilakin oli juuri sopiva.

Maj kyllä kovin yritti etukäteen sabotoida näyttelytourneeta; ensin se heitti 1-vuotispäiviensä kunniaksi kaiken tukkansa (tätä se nyt ei piruuttaan kyllä tehnyt ;) ) ja edellisiltana pikku kettu sitten päätti kieriä aimo kasassa p*skaa... =) Jepjep. Ette voi uskoa miten sitkeässä se saisse oli niissä Maj kahdessa jäljellä olevassa karvanhaituvassa...

Näin tyytyväiseltä neiti näytti kakkakaunistautumisensa jälkeen (toki hänet nyt tässä vaiheessa oli jo putsattu...) =) Mä niin pystyin kuulemaan, miten se kjähätteli mulle... =)


Lauantaina suunnistimme ensimmäisenä Kouvolan raviradalle, jossa ensimmäisen päivän koitos pidettiin. Tuomarina shelteillä Ingrid Hein, Virosta. Miellyttävä tuomari, joka käsitteli koiria oikein kauniisti. Kasvattanut itse collieita kolmisen vuosikymmentä, joten arvostelutkin siltä osin kiinnosti enempi.

Ensimmäisenä vuorossa Nane. Täpäkästi esiintyi poika ja hiekka-kenttä juoksualustana sopii Nanelle liikkuessa nurmikenttää paremmin. Liikkui hienommin ja vapaammin kuin aikaan. Häntäkin malttoi olla suht rauhassa hieman matalammalla (ei kokoaikaa nyt ihan kuitenkaan). =) Tuloksena Nanelle hienosti AVO ERI2 SA! Arvostelu alla.

"Keskikokoinen, hyväluustoinen. Hyvä turkki ja kaunis musta väritys. Oikea pää. Vähän haja-asentoiset korvat. Riittävä kaulan pituus. Erittäin hyvin kehittynyt rintakehä. Hyvät kulmaukset raajoissa. Liikkuu vapaasti."
AVO ERI2 SA


Sitten oli vuorossa nakkepelle Maj-Lis Pesonen. Neiti ei ihan vielä hallitse poseeraamisen jaloa taitoa, vaan olisi ennemmin halunnut roikkua mun hihassa ja tappaa sitä (ei onneksi kuitenkaan arvostelun aikana), se sallittakoon, onhan hän vielä vauva. Ja onhan nuo näyttelyt koirille muuten aika tylsiä tilaisuuksia, lukuunottamatta namien saantia. Liikkeet Maj esitti kovin sievästi. Seisottamaan jouduin neitiä maasta käsin yksilöarvostelun aikana, ei tuo härpäke olisi muuten aloillaan malttanut olla. Nostaessani Majn pöydälle, oli tuomarin ensimmäiset kommentit: "Oiij, sinulla on bikinit. Oletko sinä kesälomalla?". Teki mieli vastata, että juu-u, kyllä itseasiassa ollaan. ;) Tuloksena turkittomalle muruselleni JUN H. Silti muutoin kiva arvostelu.

"Keskikokoinen. Vähän kevyt luusto. Tällä hetkellä täysin karvaton. Kevyt kuono-osa. Hyvät korvat. Riittävästi kehittynyt rintakehä. Pysty olkavarsi. Riittävät kulmaukset takaraajoissa. Liikkuu kevyesti."
JUN H


Viimeisenä vuorossa oli Dea. Neidillä oli taas intohippas-näyttelymoodi päällä. =) Kehänlaidalla komensi ja tamppasi maata tassuillaan. Maltilla kuitenkin esiintyi omalla vuorollaan ja liikkui nätisti. Tuloksena Dealle AVO ERI4. Arvostelu alla.

"Keskikokoinen. Hyvä luustoinen. Hyvä turkki. Kuono-osa saisi olla pyöreämpi. Oikea asentoiset korvat. Hyvä selkälinja. Hyvät kulmaukset raajoissa. Liikkuu vapaasti."
AVO ERI4


Ja niin oli saatu ensimmäinen näyttelypäivä päätökseensä. Täytyy vielä sanoa tuomarin arvosteluista sen verran, että eivät paljoa poikenneet isojen kohdalla pari vuotta sitten saaduista arvosteluista. Samainen tuomari kun oli tuomarina Pärnussä kesällä 2011. Nauratti, että lähes sanasta sanaan kuului samana molempien arvostelut, vaikka väliä arvosteluilla oli se parisen vuotta. =)

Kouvolassa pysähdyimme vielä syömään ennen Heinolaan suunnistamista. Täksi ajaksi apinalauma sai jäädä nukkumaan rauhassa asuntoautoon. Ruokailun jälkeen ajelimme Heinolaan, Heinäsaaren Camping-alueelle, joka oli siisti, kivalla paikalla oleva leirintä-alue.

Ja taas on mitä stalkata...


Ei paljoa tarvinnut lenkin ja suihkun jälkeen enää puuhata mitään, kun uni alkoi viedä voittoa koko porukasta, niin koirista kuin mameistakin. Hirmuisen rankkoja nää näyttelypäivät. =) Aamusta sitten oltiinkin virkeitä ja valmiina sunnuntaipäivän koitokseen Heinolan urheilupuistossa. Nohevina oltiin näyttelypaikalla hyvissä ajoin, pystytettiin leirimme ja aikamme ihmeteltyämme ja kehien jo alettua, havaitsimme olevamme täysin väärän kehän laidalla patsastelemassa. ;) Shelttikehä oli täysin vastakkaisella laidalla urheilukenttää... Siispä kamat kasaan ja uuden leirin pystyttämiseen. =)

Dea, Minni, Nane ja Maj häkissä odottelemassa...


Sunnuntaina sheltit oli arvostelemassa Suomessa nykyään asuva, Virosta alunperin kotoisin oleva, Helin Kasuk-Tenson. Rauhallinen ja hymyilevä tuomari, joka käsitteli koiria kauniisti. Myöskin omistanut ja kasvattanut aikanaan pk-collieita, joten shelttienkin tuntemusta uskoin olevan enempi.

Ensimmäisenä esiintymään pääsi Nane. Kyllä kelpasi mamin taas pojan kanssa kehäketkuilla, hieno pieni pönöttäjä kun on. Tuloksena Nanelle upeasti AVO ERI2 SA PU5 VA-SERT! Arvostelu alla.

"Erinomaista tyyppiä. Hyvä sukupuolileima. Kaunis pää, miellyttävä ilme. Hieman nokiset tan-merkit päässä. Hyvät etu- ja erinomaiset takakulmaukset. Erinomainen turkki. Kauniit liikkeet."
AVO ERI2 SA PU5 VA-SERT

Ja sitten jatkettiin, tänäänkin turkittoman, Maj-Lis Pesosen kanssa. Kehänlaitariekkuminen oli samanmoista kuin eilen, itse esiintyminen yksilöarvostelussa kuitenkin sujui mukavasti eilisen kaavan mukaan. Tuloksena Majlle JUN EH. Tuomarin sanoin: "Hän on niin alaston." =) On on. =) Mieltä lämmitti myös kehäsihteerin kommentit (jotka tuli kilpailuluokassa meille kuiskaamaan): "Kyllä hänelle vielä turkkia kasvaa. Hän on niin sievä ja sirpsakka." ;) Saatiinpa kuitenkin arvostelut, eipä nuo tulokset mitkään yllärit olleet, Maj kun oikeasti on totaalinaku, ei pohjavillan haituvaakaan. Majn sunnuntain arvostelu alla.

"Erinomainen tyyppi, hyvä sukupuolileima. Kuono-osa voisi olla täyteläisempi. Kauniit korvat. Erinomainen ylälinja. Eturinta voisi olla syvempi ja täyteläisempi. Rintakehä voisi olla syvempi. Hyvät etukulmaukset, erinomaiset takakulmaukset. Hyvä häntä. Erinomainen turkinlaatu, mutta turkki ei tänään näyttelykunnossa. Tasapainoiset liikkeet."
JUN EH


Viimeisenä jälleen vuorossa Dea-neiti, jonka hippastelumoodi jatkui myös eiliseen tapaan. Ilo sen kanssa on kehässä mennä, kun on niin kovin iloinen ja nyt jo joskus malttaa jopa olla komentamatta mua ihan koko aikaa. =) Yksilöarvostelussa osaa Deakin kuitenkin näyttää elegantimman puolensa, eihän leidien sovi esiintyessään niin kovin riekkua (vähän vaan)... =) Dealle tuloksena hienosti AVO ERI3 SA. Arvostelu alla.

"Erinomainen tyyppi ja sukupuolileima. Kuono-osa voisi olla vahvempi. Miellyttävä ilme, kauniit korvat. Rungoltaan hieman pitkä. Hyvin kehittynyt eturinta ja rintakehä. Kauniisti kannettu häntä. Kaunis väri. Tasapainoiset liikkeet."
AVO ERI3 SA


Pitkän kehänlaidalla odottelun ja kehässä ketkuilujen jälkeen alkoi jo taas hieman ramaisemaan ja kotiipäin lähti kasa onnellisia, mutta väsyneitä koiria ja emäntiä. On nää näyttelyreissut mukavia, mutta ei niitä ihan joka viikonloppu jaksaisi vetästä läpi... =)

Kiitos Marianne, Minni ja pikku-musta reissuseurasta <3 Jatkoa seuraa, uusin varustein... ;) Mustiainen näyttelyreissun päätteeksi kotona... On se rankkaa...