perjantai 17. elokuuta 2012

Pikaisesti Elkun kuulumisia

Toivon, etten riemuitse taas liian aikaisin, mutta Elkun vointi on hyvä. Jo pari päivää on tullut "kelpo tuotosta". Ruokavaliona riisi/kauralima/raejuusto/id-nappulat ja -märkäruoka. Tylosin-kuuria ei aloitettu. Vielä en uskalla täysillä hurrata, mutta hihkun hiljaa ja salaa...

Elvis ottaa rennosti ja toivottaa kamuillekin rentoa perjantaita!


keskiviikko 15. elokuuta 2012

Kesälomakuulumisia - mukavia ja ei niin mukavia

Aloitetaan niillä ei niin mukavilla. =( Ehdin jo huokaista helpotuksesta Elviksen suolistotulehduksen suhteen. Oireet hävisivät, id-ruoka maittoi, joten kuvittelin, että antibiootti oli tepsinyt ja se sillä hyvä. Vaan ei. Eilen herra päätti taas pitää paastopäivän ja uloste oli löysää. Soittoa siis eläinlääkäriin, joka käski nyt päivän pari tarkkailla ja jos oireet palautuvat tai pahenevat, niin uusi yhteys ja uusi ab-kuuri päälle. No tänään sitten soitin ell:lle, että aamulla söi kauralima-raejuusto mössöä hyvällä ruokahalulla, mutta uloste edelleen löysää. Paastopäivästä johtuen "tuotosta" ei juurikaan tullut. Sovittiin, että soitan huomenna tilanteen ja laittaa sitten Tylosin-kuurin, jos edelleen vaiva jatkunut. Edelleen Elvis juo ja virtsaa normaalisti, leikkii ja lenkkeilee, riekkuu ja riehuu, on normaali höpsäkkä itsensä, eli mitään muuta muutosta ei ole kuin nuo löysät ulosteet. Jospa huomisen jälkeen oltais taas viisaampia. Musta on vaan niin tuhannen kurjaa, kun eläin sairastaa. Kun sitä työssään on tottunut, että toinen kertoo oireen/mikä vaivaa ja mä parhaani mukaan yritän lievittää/poistaa oiretta ja helpottaa oloa. Niin yritän nytkin toki tehdä, mutta kun toi pieni mies ei mulle osaa kertoa mikä olo on, ihmettelee vaan, kun mä otsa rypyssä vahdin sitä kuin haukka.

Elvari halusi raahata päikkäreille ehdottomasti kolme lelua


Sitten pystyi nukkumaan tyytyväisenä


No, sitten niihin mukavampiin kuulumisiin. Menneellä viikolla rauhoitettiin yksi päivä edellisen viikonlopun reissusta toipumiseen. Se riitti ja akut ladattuamme, jaksoimme taas jatkaa loman viettoa. =)

Keskiviikkona kävimme Anun lauman kanssa Vaakkoin maisemissa samoilemassa. Hartaasti me samoilimmekin, sillä saimme liki 4 tuntia kulutetuksi reissussa. Ei paha. Mutta mitäs sen väliä, kun on lomalla. =) Nanekin jaksoi pitkästä päivälenkistä huolimatta illan agitreeneissä keskittyä mallikkaan oppilaan lailla. Minun kiltti innokas pieni mies. =)

Koko lenkkipoppoo


Dea ja Bodil


Nane uimassa lammessa


Rintsu kepin noudossa lammessa ja vastaanottokomitea rannalla


Torstaina oli vuorossa treffit Järvenpäässä Maijun, Lucan ja Cassun kanssa. Pääsimme lenkille "heidän hautuumaan mettään" ja lenkin päätteeksi vielä kahviteltiin oikein urakalla. Lenkille saimme seuraksi lisäksi suloisen havanna-tyttö-Kertun. Siinä sitä taas riitti koplallakin tohistamista.

Lauantaina lähdimme koko perheen voimin Porvooseen näyttelyreissulle. Kiva päivä siitä tulikin. Kehän laidalla riitti turinoitavaa tuttujen kanssa ja koirat nauttivat ulkoilmassa oleilusta. Meiltä näyttelyyn oli ilmottu vain Nane. Tuomarina toimi latvialainen Beata Petkevica. Kovasti tuntui tuomari tykkäävän Nanesta, leperteli tälle niin kovin jotakin sulosanoja latviaksi, en vaan todella tiedä mitä. =) Nanella seisominen ja poseeraaminen erinomaista, mutta liikkeet... Voi liikkeet.. Ja voi mua. Mä en vaan osaa tota koiraa liikuttaa kuten kuuluisi, en oikealla vauhdilla, en oikealla tahdilla. Pitäisköhän treenata?! Tästä ansaitusti eh tulokseksi. Tykkäsi kuitenkin niin paljon, että laittoi Nanen luokassaan kolmannelle sijalle, liikkeistä huolimatta.

Nanen arvostelu:
"Young boy with correct ?? (en saanut selvää sanasta). Good pigmentation. Correct lenght of head. Medium stop. Medium size of dark eyes. I would like to see a little bit more soft expression. Very strong but a little bit short neck. Excellent fore chest. A little bit straight in shoulders. Excellent depth of body. Correct lenght of tail. Movement should be more round covering. Good presentation."
AVO EH3


Tyytyväisiä olemme tähän tulokseen. Elvarin näyttelyn kohokohta oli kasvattajansa tapaaminen pitkästä aikaa. Kyllä se muisti, sillä niin häntä vispasi ja id-huuruisia suukkoja se sadatteli. Liikkis <3

Sunnuntaina haimme Mariannen, Hetan, Nellin ja Brassin lenkkiseuraksemme, tällä kertaa myös Vaakkoin maisemiin. Vaakkoi osaa pitää otteessaan, sillä tämäkin lenkki "vähän venähti". ;) Ilma oli lämmin ja aurinkoinen, kelpasi kyllä tallustella pidempäänkin.

Tänään kävimme taasen treffaamassa Anun tyttöjä, tällä kertaa Nuuksion maisemissa. Se on kyllä mahtavan kaunis lenkkeilypaikka. Eksyimme hieman haukankierrokseltamme ja tulikin tallusteltua sen lisäksi myös korpinkierrosta. =) Lopuksi kävimme nuotiopaikalla grillaamassa makkaraa. Ja taas kolmikko väsyneinä, mutta onnellisina, kiitteli lenkkiseuraansa. =)

Tällä viikolla jatkamme kaveritreffejä ja viikonlopuksi suuntaamme jo viidentenä vuonna peräkkäin Urjalan Taikayö-campingiin, Hämeen Shelttien järjestämälle leirille.