tiistai 18. syyskuuta 2012

Syksyilyä

Syksy on saapunut. Sen minäkin tunnustin heti,kun kesäloman viimeinen päivä oli ohi. Vaikkei syksy lempivuodenaikoihin kuulukaan, on se todettava syksyn eduksi, että ulkoilu kauniilla syyskeleillä on mahtavaa. Ötökät ei ole enää kiusana (paitsi se yksi onneton hirvikärpäspyrkyri, jonka hiuksistani yksi ilta löysin ja koko loppuillan sen vuoksi inhonväreitä puistattelin), ilma on raikas ja sanottava on myös, että kyllä syksyn väritkin silmää miellyttää. Olemme ahkerasti käyneet sieni- ja marjametsissä, tosin ainuttakaan sientä ja marjaa poimimatta. ;) Mutta kilometreittäin on talsittu useampaan kertaan päivässä ihastelemassa syksyn satoja.

Kopla syystunnelmissa


Kurjana uutisena kerrottakoon, että Elviksen selviydyttyä suolitotulehduksestaan, alkoi sillä tulla toisenlaista vaivaa. Kalvoi etutassuja, suupielestä lähti karvoja ja ihoon ilmeistyi kyynärien takaiseen ihoon sekä vatsan alueelle pientä ihottumaa. Joten poika pääsi tämän vuoden sisällä jo toistamiseen eläinlääkäriin. =( Ell arveli em. oireiden johtuvan ihotulehduksesta. Varmuudella ei voi poissulkea myöskään allergiaa tai yliherkkyyttä jollekin, eikä myöskään sitä, onko ihottuma yhteydessä hetki sitten sairastettuun suolistotulehdukseen. Saimme 10pvän antibioottikuurin (joka onneksi sopinut hyvin) sekä DermAcetic-shampoota, jonka ainesosana oleva etikkahappo tasapainottaa ihon ph:ta ja tulisi vähentää myös kutinaa. En tiedä johtuuko antibiootista, shampoosta vai mistä, mutta pesun ja ab-kuurin aloittamisen jälkeen kutinaoireet (ts tassujen kalvaminen)hävisivät lähes tyystin. Lisäksi kävin toisessa ell:ssä ostamassa Royal Caninin Hypoallergic DR21-ruokaa, jonka käyttöaiheina mm. poissulkukoe ruoka-ainellergioille, tulehduksellinen suolistosairaus, iho-ongelmat jne. Kaikkea nyt yritämme. Hieman harmittaa se, ettei Elkku saa nyt kavereidensa kanssa nauttia maistuvaa raakaruokaa. Vaikka näyttää nuo papanatkin sille kelpaavan paremmin kuin hyvin, naminakin sillä nyt vaan siis noita papanoita. No, kunhan näistä selkiämme, niin yritetään taas pikkuhiljaa ujuttaa Elviskin takaisin raa'an ruuan pariin. =)

Elvis elementissään


Kavereita ollaan treffailtu ja omatoimitreenejä pidetty. Vielä ei olla syksyn/talven agilityn treenipaikoista kuultu mitään, mutta toiveissa on sellainen saada. Sitä siis odotellessa.

Pienenpieniä ja pieniä ystävyksiä


Dea ja Elvis syyspäivänä


Nane iloisena kauniista päivästä ja mukavasta seurasta


Dea pirpanan hömssäntuu-kuva ;)


Hauvoilla riemu oli suuri, kun kotiuduttuani viime viikonloppuna Hyvinkään ryhmänäyttelystä, mulla oli kassillinen uusia leluja, kun ei oo raasut uusia leluja saaneet aikoihin... ;) Sieltä sitten valkkailivat mieleisiään ja touhusivat niin tohkeissaan mulle esitellen uusia aarteitaan.

Elvis ihastui pehmeään vihreään pupuun (feat Nanen nokka + mieluisa pallo)


Nanen tiivis tuijotus kertoo "Mami, mä haluuun ton!"


Dealle mieluisimmat lelut olivat yllättäen juuri ne lelut, mitkä pojilla olivat ja pojista oli mieluisaa, kun Dea suhaa heidän väliään yrittäen napata poikien leluja. Höpsöä sakkia.


Aurinkoisia syyspäiviä kaikille toivottaen!