lauantai 26. syyskuuta 2009

Elvari jalostustarkastettu! =D

Meidän mini-mies Elvis on tänään käynyt jalostustarkastuksessa! Tarina alkaa...

Alkuviikosta mietin, josko soittaisi Elvarille paikkaa jalostustarkastukseen, kun niitä vielä tyrkyllä oli. Loppuviikosta rohkaistuin ja varasin paikan, sillä edellytyksellä ettei me viedä sitä keneltäkään "tosi-uroolta". No, ilmoitusta ei tosi-uroiden ilmaantumisesta kuulunut, joten tänään koko perheen voimin lähdimme Lahteen tarkastustilaisuuteen. Vuoroamme jouduimme odottelemaan (kun en tiennyt monelta vuoromme oli) kolmisen tuntia, mutta onneksi lähistöllä oli kivat lenkkimaastot, jonne mentiin aikaa kuluttamaan. Lopulta Elvari pääsi tarkastajien ruokapaussin jälkeen vuoroonsa. Muiden tarkastajien vielä syödessä toisaalla, Päivi Eerola mittasin Elviksen; sai ensin 36,5cm, mutta kun laitoimme poikaa "oikeaan" asentoon, oli tulos 35cm. Totesi, että ihannekokoinen... Ja tästä se kaikki hauskuus alkoi! =D

Minä pitkien piuhojeni kanssa hetken siinä tuumailin, tuomaritädin kopeloidessa Elvaria, ennenkuin piippasin käheällä äänelläni "Niin, tämä on uros..." Johon tuomaritädin vastaus oli "Mitä?!?" Hän oli ajatellut, että onpa kaunis narttu! ;) No, tuomaristäti sanoi pilke silmissään, että eipäs sanota muille mitään, katsotaas mitä muut tarkastajat tuumaavat! Muut tarkastajat saapuivat ja kaikki yksimielisesti hyväksyivät kooksi 35cm. Koko ihannekokoinen... ;) Sukupuolileima selvä... Hetkinen! "Niin kai kaikki oli tietoisia, että tämä on uros?", johon varmaan yhdestä suusta kuului "Mitä?!" Taisipa joku kävästä Elvarin takapuolessakin ja tuumata "että ei täällä mitään ole!". "Niin ei ole kun ne on poistettu!" Voi sanoa, etten olis eläissäni uskonnu tästä reissusta muodostuvan niin hauska! =D Selvensin, että toin koiran tarkastukseen, koska halusin jonkinlaista arvioita siitä, oman mielenkiinnon vuoksi ja kun paikkoja jäljellä oli.

Sukupuolileima siis ei ollu ihan selvä. ;) Siinä jo oli pohdintaa, miten tämän koiran saisi näyttelyyn, olisi niiin kaunis narttu, ERInomainen narttu! Totesivat, että suloinen, Kaunis koira! =D Minu mini-mies Elvari! <3 Elvari malttoi suht reippaasti olla koko ajan kopeloitavana, toki ainahan sillä tassu vipattas johkin vähän menevämpään, mutta malttoi keskittyä namin tuijottamiseen (tosin ne tarkastajatädit vähän keskeytti sitä keskittymistä). =) Tassua tarjos, istumista jne jne. Mutta kaikenkaikkiaan sain olla ylpeä mini-miehestä!

Lopullisen tarkastuslausunnon saa vasta viikon-parin päästä, jonka laitan sitten näkyville kotisivuille, mutta tässä hieman jotain "pääkohtia" (sain "suttuversion" itselleni, josta saattaa jotain siis puuttua). Tämä ei siis ole virallinen lausunto ja nämä saattavat vielä muuttua "tarkastajien yhteistuumailussa" =)

Elvarilla yleisvaikutelma tasapainoinen ja sopusuhtainen. Luusto keskivahva. Purenta ja hampaat ok. Alaleuka sopiva. Pää yksipalainen, puhdas pään kiila ja sopiva kallonleveys, kallo ja kuono samanpituiset. Otsapenger sopiva ja moitteeton sijainti. Kallossa hieman pyöreyttä. Kapeat kuonon sivut. Huulet tiiviit. Silmät keskikokoiset, tummat, mantelinmuotoiset, vinoasentoiset, sopivalla etäisyydellä toisistaan. Korvat oikein taittuneet, oikea-asentoiset, sopivan kokoiset. Ilme puhutteleva/suloinen. Kaula keskipitkä ja kauniisti kaareutuva. Ylälinja; korostunut säkä, loivasti kaareutuvat linjat (lisähuom. pitkät ja pehmeät linjat). Selkä keskipitkä ja kiinteä. Lanne hieman pitkä, lantio laskeva ja sopivan pituinen. Häntä keskipitkä ja hieman korkealle kiinnittynyt. Etuosa; viisto lapa, viisto olkavarsi, vähän lyhyt olkavarsi. Eturinta sopiva. Rintakehä hyvin kehittynyt, sopivan syvyinen ja pituinen. Eturaajat; viistot välikämmenet (lisähuom. maa-ahdas edestä). Vatsalinja normaali. Takaosa; kohtalainen polvikulma, kohtalainen kinnerkulma (lisähuom. kapea reisi, kääntää takakäpäliä ulospäin). Kintereet normaalit, keskenään samankokoiset. Käpälät tiiviit ja soikeat. Tasapainoisesti kulmautunut. Sivuliikkeet; vakaa ylälinja liikkeessä, maatapeittävää, vaivatonta, tasapainoista, keskipitkä etuaskel, riittävä takatyöntö. Tyypilliset etuliikkeet. Takaliikket hieman ahtaat. Yleiskunto normaali. Turkki runkoa myötäilevä, karhea, hyvä pohjavilla, sopiva pituus, sopiva koristekarvoitus. Väri puhdas punakultasoopeli. ;) Luonne ystävällinen, luoksepäästävä, avoin, itsevarma. "Hyvin kaunis ja tyypillinen, mutta sukupuolileimaltaan hieman epäselvä kokonaisuus".

Siinä se...huh... Laitellaan virallista versiota sitten kun sen saan.
Mä kattelin lomaketta etukäteen ja mielessäni mietin, mitä mikin mahtais olla ja täytyy sanoa; mä en edelleenkään tiedä mitään tosta ulkonäöstä/rakenteista. Musta toi arvostelu oli todella kaunis! Lisäksi suullisia (ei ylöskirjoitettuja)juttuja:
*ilme se mitä haetaan, erittäin suloinen, "päivän kauneimmat silmät ja ilme" (siihen asti, jäljellä vielä 3 koiraa)
* rintakehä oli oikein hyvä
* takatyönnössä saisi olla enemmän voimaa
* väri "punakultasoopeli" siksi, koska koira voisi olla molempia =)
* yleiskunto Oikein Hyvä
* Luonne mukava ja itsevarma koira

Reissu oli kaikkineen hauska ja mukava. =) Hyvä mieli jäi! Kannatti käydä, kun ei me virallisiinkaan päästä arvostelua hakemaan. Kokemuksena kiva! Nyt on Elvari tarkastettu ja hieno poju onkin! <3 Jalostutoimikunnalle kyllä kerroin, etten Elvaria ole käyttämässä jalostukseen, ymmärsivät sen´... ;) ;)

Tässä meidän lauantai extemporeet! =D Täällä jatketaan hihittelyä ja vakuutellaan Elvarille, että se on Tosi-Mies, feminiinisestä kauneudestaan huolimatta... ;)

Kaunispoika Elvis "The tosi-uroo"

3 kommenttia:

  1. Tiiätkö nyt mä rohkaistuin, aoin viedä Lukankin jalostustarkastukseen! Ihan tottahan se on, tosi hyvä mahdollisuus saada perusteellinen arvio koirasta ilman että tarvii näyttelyihin viedä kun HYL olisi varma erinäisten puutteiden vuoksi. Jos vien Lukan ensi keväänä kulkusten poiston jälkeen, katsotaan luuleeko ne sitä tytöksi ;)

    VastaaPoista
  2. ONNEA maailman kauneimmalle koirapojalle hienosta jalostusarviosta<3 Niin totta, niin totta!!! Sani lähettää pretty-boylle isot hännänhuiskaukset<3<3

    VastaaPoista
  3. Heh, kyllä mä nauroin taas vedet silmissä. ;) Elvis on ihana poika, olishan se pitänyt heti niillä huomata. :)

    VastaaPoista