torstai 1. toukokuuta 2014

Pikaiset kuulumiset

Kuulumisten kirjoittelu on jäänyt taas kaiken muun arjen tohinan vuoksi. Nytpä jos pikaiseen päivittäisi tärkeimmät kuulumiset. Aloitetaan tuosta koipilaasta eli Maj-Lissu Pesosesta.

1.4. (eikä ollut aprillipila) sai Maj-Lis kipsin pois. Kuusi viikkoa ehti kipsi siis olla jalassa. Syynä kipsin aikaisempaan poistoon oli kantapään ihorikko, joka ei kevennyksistä ja hoidoista huolimatta tuntunut talttuvan. Parissa päivässä kipsinpoiston jälkeen kantapään ihorikko oli täysin ummessa. Kovin onneton kanankoipihan sieltä paljastui kipsin alta. =( Ohjeeksi saimme jatkaa vielä aitaushoitoa ja välttää etenkin kiertoliikkeitä, muuten oli lupa alkaa pikkuhiljaa voimistamaan lihaksia pikku lenkein useampaan kertaan päivässä.

Tässä tämä onneton kinttu


Aitaushoitoa jatkettiin aina 24.4. asti (eli 3 viikkoa kipsinpoistosta tuli yhteensä). Alkoi neidillä olla jo sen verran virtaa ja voimaa ja tahtoa tulla aitauksesta pois, että totesin olevan parempi antaa olla vapaana kotona kuin teloa itsensä aitauksesta karkaamien yhteydessä. Joten Maj on saanut olla kotona nyt vapaana, meno on kuitenkin vielä rajoitettua ja enempiin riehumisiin olen puuttunut. Kuntoutus aloiteltiin pikku lenkein x4 päivässä. Aluksi kierreltiin lähikortteli, sitten kaksi ja sitten jo pidempiä pätkiä kerralla. Nyt ollaan menty jo 5km pururatalenkkiä, kytkettynä toki edelleen kaikki lenkit. Jalka on kestänyt lenkit hyvin ja lihaksetkin alkavat hiljalleen palata ripakinttuun. Kuntoutus kotona on aloitettu varovaisesti päivittäisillä venytyksillä ja tassujen nosteluilla sekä tasapainotyynyn päällä seisomisella. Ekan kerran päästiin fyssarille 25.4.

Tässä ensimmäisen fysioterapiakäynnin teksti:
"25.4.2014 Maj tulee fysioterapiaan ell Tetti Joutsenen lähetteellä.
Maj vtj kinnerjänne luksoitunut 15.2.2014 ja operoitu 18.2. ell Tetti Joutsen. Kipsi ollut 6 viikkoa ja poistettu 1.4. Alla ollut ihorikkoa ja niitä hoidettu. Haavat parantuneet hyvin hoidolla. Nyt voinut hyvin ja liikkunut 4x päivässä hitaalla vauhdilla. Eilen mennyt 4km lenkin pururadalla reippaasti ilman ongelmia. Ei ole kevennellyt jalkaansa. Pyritty pitämään aitauksessa, mutta nyt ei enää pysy. Jälkikontrolli tarpeen mukaan, muttei muuten.

Vtj tassu ja kinner linja aavistuksen vielä vino, tassu pyrkii kääntymään sisäänpäin. Askellus sujuvaa ja painonvarauksessa ei huomattavaa eroa versus otj. Vtj lonkka hyvin lievästi jähmeämpi kuin otj, mutta liikerata täysi. Ei arkuutta muissa nivelissä. Lapojen takana pientä arkuutta painellessa, ei pannikulus refleksiä. Lanneselkä hieman jäykkä lihaksilta, mutta tämä sopii hyvin kipsin kanssa liikkumisen tuomaan vinouteen.

Kotona tasainen lenkin pituuden nosto, mutta vielä pitäisin hihnassa kiertojen välttämiseksi. Erilaiset alustat aktivoivat jalan käyttöä. Tasapainotyynyllä varovaiset edestä-taakse liikkeet, mutta ei vielä sivukiertoja. Samaa kannattaa välttää muussa jumpassa. Etutassujen vuoronostot ja diagonaalitassuparien nostot avuksi. Etutassujen nostossa haastetta tuo erilaiset kulmat missä jalkaa nostat. Pieni veto eteen, kääntö sivulle yms.

Aurinkoisia treenihetkiä!"


Eli samoilla treeneillä mennään ainakin seuraavaan fyssarikäyntiin saakka, lisänä nuo tasapainotyynyllä edestä-taakse liikkeet. Seuraava fyssarikäynti sitten parin viikon päästä.

Tässä ollaan menossa metsälenkille koko porukan voimin, Maj-Lis on päässyt taas isojen kanssa takakonttiin matkan ajaksi.


Dealla kehittyi puolestaan anaalipaiseesta minimaalinen anaalifisteli, kun paise lähti pois. Onneksi se saatiin kuntoon muutaman päivän suihkutteluilla. Nyt peukut, varpaat, tassut ja kaikki ristissä, että tämän vuoden kurjuudet olis nyt tässä.

Muutenpa arkea on menty entisellä mallilla. Treenitauko agilitysta alkoi huhtikuun puolessa välissä, kesätreenikausi alkaa sitten toukokuun puolivälissä. Ilmosin kesätreeneihin nyt sekä Nanen että Dean. Maj-Lis pääsee sitten kuntonsa mukaan aina hörhöilemään mukaan.

Tässä muutamia kuvia parin viikon takaiselta lenkiltä. Oltiin Mariannen ja tyttöjen kanssa Alhonniitussa (Maj-Lis ei ollut mukana).

Lenkkiporukkaa; Minni, Dea, Nane, Robin ja Nelli


Dea ja pikku-Bobby


"Katoaako toi jos mä laitan simät kiinni?" miettii Dea


Nane j sen älysuloinenalatipilkottavakieli


Mamin isot rakanat <3

Sieltä se kevät tulee <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti