lauantai 31. toukokuuta 2014

Kesän alun kuulumisia

Taas se on kuukausi iloisesti vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta. Kesä tuli jo välissä ja vaikka nyt muutaman päivän ajan onkin ollut hieman kolea keli, niin eiköhän ne lämpimät kauniit ilmat sieltä taas kohta palaa. Me ollaan nautittu täysillä metsässä samoilemisesta ja keväisen luonnon kauneudesta ihailemisesta. On tämä valoisa aika mahtavaa aikaa! Mutta kuulumisiin. Jospa taas aloittaisi Majn kuntoutusasioilla.

Viimeksi Maj oli käynyt juuri ekaa kertaa fyssarilla ja aitaushoito oli lopetettu 9 viikkoa operaation jälkeen. Siitä jatkettiin kotijumppia ja venyttelyitä sekä lenkkeilyä fyssarin ohjein. Maj sai fleksilenkkiluvan 12 viikon jälkeen leikkauksesta. Hirmu hienosti se on malttanut fleksissä lenkkeillä, vaikka edelleen liikunta onkin rajoitettua (eli vapaaksi en ole vielä laskenut). Toisaalta fleksi tuo mukaan hieman lisää vapautta ja sallii "railakkaamman" liikkumisen tuolla metsässä. Kinner ei ole oireillut mitenkään, joskus vasen jalka jää "sivulle". 16.5.14 kävimme fyssarilla, alla teksti siitä.

"16.5.2014 Maj on voinut hyvin, lenkillä on käynyt normaalisti. Pisimmillään 5-6km lenkkiä tehnyt. Jalka ei ole turpoillut, satunnaisesti pitää jalkaa sivulla. Ei kuitenkaan hypytä jalkaa, eikä onnu. Pari päivää sitten mennyt ensimmäisen kerran portaat ylös. Menossa näyttelyyn viikonloppuna. Satunnaisesti välttää hieman lonkkien ojennusta.
Jalka ok tuntuinen. Liikeradat hyvät, ei rajoituksia. Lanneselkä tänään hieman jumissa, samoin mtj lonkat lihaksista. Käsitellään ne huolella läpi ja laitetaan laser 2J annoksella 25hz lanneselän kipupisteisiin ja lonkkiin.
Kotona ohjelmaan reipas ravi sekä tasapainotyyny treeni sekä laatikko jumppa. Noin viikon kuluttua voit laskea Maj:n vapaaksi."


Viimeisintä ohjetta en siis ole vielä toteuttanut, ajatuksella ettei meillä ole kiire. Jospa sitten kesäkuun kunniaksi tämäkin tehtäisiin.

Maj juokemassa näyttelyssä. Liikkeistä ei ulkopuolinen varmastikaan huomaisi mitään erikoista kintuissa olleen. Kuva Satu Tuominen.


Myös Dea pääsi fyssarin käsittelyyn kontrolliluonteisesti. Nyt kun Tinnikin on noissa agilitytreeneissä käynyt, niin ajattelin, että samalla tsekkauttaa senkin tilanteen. Tässä yhteenvetoa Dean käsittelystä.

"16.5.14 Alkutilanne: Tulee yleistarkistukseen. Ei ole ollut ihmeitä.
Oej olkanivelessä pieni lukko, joka aukeaa mobilisoimalla. Muuten etupää ok. Nivelissä ei huomautettavaa. Takaosan nivelet ok. Rintaranka ja lannerangan etuosa hieman jäykkä ja pannikulus refleksi näkyviin. Käsitellään selkä huolella läpi sekä mobilisoidaan nivelet. Ei huolestuttavaa, saatte jatkaa treenejä samaan malliin.
Aurinkoista kevään jatkoa ja onnea näyttelyyn!"


Riihimäen näyttelyssä käytiin tyttöjen kanssa pyörähtämässä 18.5. Lämmin oli näyttelypäivän sää, onneksi häkki toi hieman varjoa pikku keekoilijoille. Maj ei ihan selkeesti ollut kartalla mitä me oltiin menty sinne tekemään; oliko herkkuhetki, leikkihetki vai mikä? Pikkuneiti oli ajoittain yhtä kysymysmerkkiä, kun ei oikein tiennyt mitä me siellä juoksenneltiin. =) Viimeksi pikkuneiti käynyt näyttelyssä viime elokuussa, mutta hienosti se malttoi seistä pönöttää. Tytöille molemmille ERI:t ja Majlle vielä nuorten luokassa luokkasijoitus 1. Iloinen olin molempien tuloksista, mutta kyllähän tuo Lissu Pesosen tulos lämmitti erityisesti sydäntä, kun tässä on ollut viime syksy ja tämä kevät tätä touhua niiden kinttujen kanssa. Alla tyttöejn arvostelut ja muutamia kuvia, kaikki kuvat ottanut Satu Tuominen.

Dea:
18.5.2014 Riihimäki, tuom. George Schogol, Georgia
"5 years old in full coat. Nice head and expression. Quite good front, narrow behind. Lovely profile movement."

VAL ERI SA

Maj:
"1,5years old. Feminine bitch. Good head type. Parallel lines.Nice eyes and soft expression. Well proportioned, but tends to fall down in front when moving. Enough chest."
NUO ERI 1 SA

Maj-Lissu keekoilemassa pöydällä


Lissu juoksee


Maj-Lis haluaisi leikkiä kaverin kanssa


Dea suloinen pönöttäjä


Voi noita Dean villuksia...


Lisbetillä oli hauskaa


Kuten Deallakin


Minun tytöt <3

Agilitytreenit jatkuivat kesätreenien merkeissä tossa muutama viikko sitten. Käydään taas kesä tuolla Hausjärven suunnalla treenaamassa. Kesätreenitpaikat otin sekä Nanelle että Dealle. Deakin on vallan hullaantunut tuosta touhusta, intoa ja iloa menemiseen riittää. Vaikka koirien ei sanota ymmärtävän aikaa, niin kyllä Dean mielestä viime treeneissä 10min odottaminen omaa vuoroaan oli ihan liikaa... ;) Tässä lopputulos.

Sieltä se pullero oli punkenut ulos, omatekemästään tuuletusaukosta... ;)


Ulkoiltu ollaan paljon, monessa eri säässä. Hurjaa miten sää voikin vaihdella niin paljon parin vuorokauden aikana. Ensin on kivaa keväistä ilmaa, sitten tukahduttavaa hellettä, sitten jäädytäänkin jo tihkusateessa. Kaikilla ilmoilla on toki omat hyvät puolensa ollut. Tässä muutamia kännykkäkuvia lenkeiltä ja arjesta.

Kyllä Suomen luonto osaa olla kaunis


Maj-Lis haaveilee järven rannalla


Kun kaikki pitää tutkia...


Kolmen kopla avustamassa parvekkeen kesäkuntoon laittamisessa, tyttöjä niin nauratti


Mikäs pikkunen nokka se siellä mamin mansikkakipossa pilkottaa? Maj-Lissunhan se <3

Kesä <3

Välillä pitää muistaa relatakin. Terkuin Nane


Kesälomaan meillä on vielä aikaa, sillä vietämme sitä vasta elokuussa. Joten lomaa ei meillä odotella, koska tässä on vielä ennen sitä kaksi ihanaa kesäkuukautta elettävänä. Nautimme siis arjesta ja kesästä ja teemme mitä lystäämme tai olemme tekemättä mitään. Se on sitä parasta!

Ihanaa alkanutta kesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti