torstai 18. lokakuuta 2012

Vain yksi voi olla ensimmäinen...

Viikko kulunut siitä, kun Elviksestä tuli enkeli-koira. Ei sitä edelleenkään tahdo todeksi uskoa. Talo on niin hiljainen. Mamin paras leikkikaveri on poissa. Kaksoset meuhaavat entiseen malliin. Oikeastaan vain ruokahetkinä tai lenkille lähtiessä, on Nane muutaman kerran lähtenyt totuttuun tapaan Elvistä hakemaan. Muutoin en ole niiden käytöksessä eroa huomannut. Vaikka kyllähän nekin varmasti sen tajuavat, että yksi on joukosta pois.

Viikkoon on mahtunut tunteiden koko kirjo; surua, vihaa, katkeruutta, haikeutta… Muistojen siivittämänä on tullut kyynelten seassa myös hippunen hymyä. Päällimmäisenä ei kuitenkaan ole ollut suru tai viha, vaan ääretön kiitollisuus. Kiitollisuus näistä viidestä vuodesta, jotka yhdessä saimme viettää. Meille ei vain ollut tarkoitettu enempää. Mitään ei jäänyt sanomatta tai tekemättä. Päivääkään en vaihtaisi pois. En sitä viimeistä, enkä näitä tyhjiä päiviä kaiken tapahtuneen jälkeen. Yritän lohduttautua sillä, ettei yhteisen elämän laatua voi mitata ajassa, vaan kaikessa siinä mitä olimme ja mitä teimme.

Vaikka ajatuksissa sanat ”miksi” ja ”jos” toistuvat usein, olen yrittänyt niitä päästää pois. Sillä tiedän sen olevan turhaa. Mitään ei voisi tehdä toisin. Emmekä koskaan saa vastausta kysymykseen miksi. Niin epäreilua kuin tämä kaikki onkin. Meidän elämäämme saapui viisi vuotta sitten tähdenlento, kiltti ja kultainen sellainen. Vaikka yhteinen aika oli lyhyt, ei se himmennä yhdessä koettujen hetkien muistoa. Pojan varalle oli jollain muita suunnitelmia. Nyt sillä on hyvä olla. Tiedän sen tietäneen ja tunteneen kuinka paljon sitä rakastettiin. Se oli meille paras ja me olimme sille parhaat. Sitä ei voi mikään tai kukaan koskaan muuttaa.

Tuntui kuin osa itsestä olisi kuollut mukana. Niin varmasti kävikin. Sitä ei paranna edes aika. Olemme onneksi saaneet olla läheisten ympäröiminä. Se osittain helpottaa oloa edes hetkeksi. Et ole yksin tyhjyyden ja ajatusten kanssa. Silti, läheisten lohdutukseksi tarkoittamat kauniit sanat satuttavat lisää. Niistä kuultaa rakkaus. Elvis oli niin monelle rakas pieni mies, se rakkain. Totta on, että aikaa myöden varmasti helpottaa. Suru ei koskaan katoa, se vain muuttaa muotoaan.

Kuitenkin jäähyväisten myötä jokin ovi sydämessä sulkeutui, lopullisesti. Sinne ei kukaan toinen voi koskaan päästä. Sillä vain yksi voi olla ensimmäinen."Jos sua ei ois ollut, niin olisin keksinyt sut
ois susta samanlainen tullut, mitään en ois muuttanut

ohikulkijat luulee, minun seinille puhuvan
tyhjyyteen he sanovan mun kuulee, sua aina rakastan

tahdon susta kiinni pitää
vaikken sua oikeasti enää nää

en tahdo irtikään päästää, taas ilmestyt vierellein
on pakko itseään säästää, sen velkaa sulle jäin

olet joka ikinen yön ääni, kukkamerestä poimin sut
hyvä ajatus sisällä mun pääni, kun elämä on suuttunut

oot valona mun tiellä, silloin kun on vaikeaa
hullummaksi olisin tullut vielä, jos sua ei ois ollutkaan

jos sua ei ois ollut, niin olisin keksinyt sut
vuoteeseeni kuvitellut, sulle kadulla puhunut

hiljaisuutena öissä, ääriviivoissa pihakoivun
ilman sua oon kuin vöissä, ilman sua lakastun

saanhan susta kiinni pitää
vaikken sua oikeesti enää nää

ei sua minusta voi erottaa
jäät osaksi mieleni maisemaa

kiitos
kun olit totta hetken
nyt mun täytyy tästä jatkaa
vierelläni teet loppuretken
vaikka se ois kuvitelmaa

olet jokaikinen yön ääni, osa lempeää valon kajoa
kesäsateena saavut elämääni, en kuivuuteen hajoa

oo valona mun tiellä, silloin kun on vaikeaa
hullummaksi olisin tullut vielä, jos sua ei ois ollutkaan..."


3 kommenttia:

 1. Huh, kun kyyneleet virtaa luettuani sun tekstin. Osittain siksi, että tiedän miltä tuo tuntuu. Olette olleet ajatuksissa <3

  Olet oikeassa siinä, että suru muuttaa muotoaan eikä katoa koskaan. Aina tulee olemaan hetkiä, jolloin kyynel jos toinenkin vierähtää poskelle ajatellessa sitä omaa ihanaa karvakorvaa siellä pilvenreunalla. Ne on ne ihanat ja lämpimät muistot mitkä jäävät elämään.

  Iso halaus Hanna ja mustille rapsut <3

  VastaaPoista
 2. Olen kovin pahoillani teidän suuresta menetyksestä. Kyyneliä ei voi estää tekstiäsi lukiessa.
  Noi rakkaat karvakorvat kun ovat niin tärkeitä.

  Voimia teille pimenevään syksyyn ja tulevaan talveen.

  -Jaana&Iisa&Into Kuopiosta-

  VastaaPoista
 3. Osanottoni ja paljon voimia teille. Silmäni kostuivat kuin luin tämän tekstin...se on totta että ensimmäistä koiraa ei mikään ikinä korvaa mutta onneksi muistot säilyvät aina

  VastaaPoista