tiistai 13. huhtikuuta 2010

Rallytokoilua ja agiliitoa kevätmielellä

"On siis kevät, kuljemme Kiljavan metsään, tuuli ei tuule mutta sade kyllä jaksaa..." Ja sulattaa lumia! Hiphei! Ihan muutamassa päivässä metsä on heittänyt talvinutun päältään ja alkanut koristautua kevään vihreään. =) Mikä fiilis, kun pääsee lompsuttelemaan jo osittain kesäreittejäkin! Se on heihei talviladut! Me ollaankin lompsoteltu (med mina nya gummipopot) mettässä minkä keritty ja nautittu kevään tulosta. Ollaan bongattu jo joutsenet + muita muuttolintuja, kärpäsiä, ritari- ja sitruunaperhosia sekä yks horteesta herännyt amppari. =) Metsässä samoilun lisäksi puuhailtiin viikonloppuna rallytoko- ja agility väreitteisesti.

Lauantaina oli rallytokotreenit Konalassa ja mukaan lähti Nanne, syystä että sillä olisi tuleva kisat seuraavana päivänä. Kuulitte oikein: yhtälö Hanna+kisat = totta, tapahtuu. ;) Tällä kertaa "räyhäroopet" oli jääneet kotiin ja treenirauha maassa. Saatiin otettua hyvin onnistuneesti kaksi rataa tehtävineen. Nanne oli täpsyllä tuulella; sen seuraaminen oli herkeämätöntä (nakki mun kädessä ehkä edesauttoi asiaa), käännökset rivakoita ja tarkkoja, fiilis veriveri guud. Ainoastaan paikallaolo tuotti mulle päänvaivaa.. Mölli- ja alo-luokissa koiran tulee olla hihnassa ja se ei saisi kiristyä yhtään tippaa. Hihnan tulisi aina olla "notkollaan" lukko alassuin. Ison koiran kanssa tämä on helpompaa, mutta pienellä se hihna helposti sekoontuu tassuihin, jos sen antaa sitten olla iiihan löysällä. Pitäis löytää "se oikea" tatsi siihen hommaan. Paikallaolossa siis hihna tahtomattaankin kiristyy, kun mä joudun vähän kikkailemaan sen kanssa. Nane kun ei paikallaoloa vielä osaa. Saatiin vielä tehdä yksi extrakerta ihan loppuun... Ja se meni ihan penkin alle. Mä kiertelin kyltit mistä sattuu, en osannut pujotella oikein, käskytin väärin... Nane kekseliäänä sitten sovelsi mun käskyistä itse juttuja; teki kiertoja, ympärimenoa jne. ;) Hiphei, onnea meille seuraavan päivän koitokseen! =D

Sunnuntai alkoi haipakassa, kun aamusta, mettälenkin jälkeen, nappasin Elvarin matkaan päivän "Nappistreeneihin". Tällä kertaa koko treeniryhmä oli paikalla ja näin Elvarin lisäksi liitelemään pääsivät Tipi, Tiuku ja Mooli. Kajsa ja Tero olivat jälleen suunnitelleet meille radanpätkän. Tässä olis taas kuvaa siitä.Rata oli sopivan haastava mulle/meille. Elvari meni sata lasissa ja herralla oli hubaahabaa, mulla kanssa! Mä vaan varmistelen ihan liikaa, turhaan. Kajsa neuvoi mua ohjausten kanssa. Elvis irtoaa hyvin ja menee itsenäisesti, mun ei tarvii varmistella niin paljoa, voin keskittyä omaan sijoittumiseen radalla ja ohjaukseen enempi. Jos mä varmistelen, mä en kerkii mihinkään. Vaikka Elvis on meidän pieni Putte, on se silti aikamoinen pikku menijä. Ei sieltä ihan nopeimmasta päästä, mutta virrakas kuitenkin. Mä sain taas niin paljon irti näistä treeneistä ja opinopinopin uutta! Ja se jos mikä tuo niiin hyvän fiiliksen! =D Kiitos Tero, Kajsa, Satu ja Era sekä tuleva agiliituri (?) Elias (tutustu mun kanssa rataan varmoin ottein) kivoista, opettavaisista treeneistä. =) Ens viikkoon!

Kotona kerin pyörähtää viedäkseni Elvarin kotiin ja siemaistakseni kupillisen kaffetta antamaan energiaa seuraavan koitokseen. Meillä oli tiedossa rallytokokisat Mister Nanen kanssa Porvoossa (kiitos Anun ja Tuulikin pienoisesta "painostuksesta")!! =D Matka- ja tsemppausseuraksi saimme kenet muutkaan kuin meidän parhaat tsempparit sisko-Tipin ja Satun! =) Isoiso kiitos teille taasen mukavasta, jälleen jännityksen (ei onneks muun) väritteisestä ;) reissusta! Ehkä me vielä Porvoo voidaan pitää reissulistalla... =D

Sitten itse koitokseen. Mua ei ihme kyllä jännittänyt oikeestaan lainkaan. Naama saatto olla vähän peruslukemilla, mutta fiilis positiivinen. Nanne oli riehakkaalla tuulella. Aamuisen mettäriekutuksen jälkeen se oli saanut lepuutella kotona, joten patterit oli ladattu täyteen. Ilmottautumisen jälkeen hengailtiin ja katseltiin alo-luokan suorituksia Nannen ja Tipin pistäessä taasen parasta riekkushowtaan pystyyn muiden iloksi. =D Mölliluokka oli viimeisenä vuorossa, ei me onneksi kovin kauaa jouduttu kuitenkaan omaa vuoroamme odottamaan (ja kierroksia keräämään). Soitellen sotaan mentiin me! Lähtöviivan jälkeen muhun iski jesjes-fiilis, Nane steppas häntä pystyssä eteenpäin ja niin me mentiin! Ja meillä oli kivaa! Mä en kyllä muistanu yhtään mitään edellis päivänä saamistani ohjeista, joten fiilispohjalla meni se rata! Ja hienosti menikin! Tavoitteena oli, että meillä ois kivaa, ja meillä oli! Kaiken kukkuraksi saimme radan hyväksytysti suoritettua, pisteillä 91/100p (hyväksytyn raja 70p)! Paljon paljon enemmän mitä uskalsin edes toivoa. Kaikki suoritukset meni oikein, pisteiden menetykset tulivat kiristyneestä hihnasta (lukko ei siis roikkunut). Lopun istu-paikalla olo-kierrä koira-tehtävässä mä suorastaan kiedoin Nannen remmiin enkä ees tajunnu korjata sitä. ;) Mut hei, sitä sattuu.. =) Tää oli happyhappy ja uhos jopa ettei tämä jää viimeiseksi kerraksi, että meidät "areenalla" nähdään näissä merkeissä! =D Täältä löytyy kisavideota, kiitos Sadulle kuvaamisesta!

Tämmössiä viikonloppu tohinoita. Taas oon kirjoitellu muutaman päivän tätä, joten jos julkastaan välillä, ennenkun totaali laiskuus iskee. ;)

1 kommentti:

  1. Marilla, Ada-sisko ja Mila14. huhtikuuta 2010 klo 9.53

    Onnea hienosta rallytokoilusta Zenin kanssa!=D
    Toivottavasti nähään viikonloppuna lenkin merkeissä.=)

    Rapsut ja halit hauvoille<3

    VastaaPoista