sunnuntai 15. elokuuta 2010

Shelttishow 2010 ja Sawon kuvia

Eilinen päivä vierähti leppoisissa merkeissä Tuusulassa, vuoden 2010 Shelttishowssa. Hyvin järkätyssä, ilmatkin aikatauluihin ajoitetussa, tapahtumassa oli mukava viettää päivää, hyvää seuraa unohtamatta! Kiitos Satu ja Kirsi hilpeästä kehänlaitaseurasta! Nanelta vielä erityissuukotukset Kirsille, jonka sylissä oli tilaa koko näyttelyn ajan ;)

Tällä emännällä riitti puuhastelua, kun oman kolmen koplan lisäksi handlattavana oli myös Satun tyttökolmikko. Muutamaa luokkaa lukuunottamatta me edustettiin liki jokaisessa. Onneksi Tuomelan Satu ystävällisyyttään jäi meille kelpo ketyksi ja puunasi hauvoja kuntoon aina edellisen ollessa keekoilemassa. Satun Javakin pääsi Kirsin hellään huomaan meidän Nanen lisäksi, yhdessä tuumin pojat Kirsin sylistä tiirailivat kehän kauneimpia kukkasia. ;)

Ensinnä edustamassa meidän koplasta oli Nane. Mietin miten viime viikonlopun tapahtumat vaikuttaisivat poikaan, mutta onneksi hyvin vähän. Pöydälle nostaessani herra itse ponkaisi vauhtia maasta. Nakit maistui ja tuomarin tullessa käsittelemään, Nane vain hieman mulkaisi tätä, jotta mitä nyt tapahtuu. Mutta todetessaan tämän sedän olevan erittäin helläkätinen, se jatkoi nakinsyöntiään. Liikkeet ja seisotus sujuivat myös ok. Nuorten luokassa oli kuusi urosta, joista tuomari sijoitti neljä. Nanen se valitsi NUO2:ksi! Hiphei! Tuomari sanoi mulle, ojentaessaan "kp"-ruusuketta, : "He's very nice, but I'd like to see more coat on him" Jepjep, me too! ;) Tässä Nanen arvostelu:

"Correct size tricolour who has left his coat home. Refined head. Beautifully positioned ears. Level topline. Very correct hind angulations. Tail long enough. Nice mover."

Ocha samma på finska
"Oikean kokoinen tricolour, joka on jättänyt turkin kotiin. Puhdas pää. Kauniisti asettuneet korvat. Suora selkälinja. Erittäin hyvät takakulmaukset. Häntä tarpeeksi pitkä. Kiva liikkuja."

Seuraavana ketkuilemaan pääsi mini-miehemme Elvis. Ja Elvishän todellakin ketkusi. ;) Pöydällä, tuomarin tullessa kopeloimaan, se yritti nakin toivossa tarjota tälle ensin tassua useampaan otteeseen, jonka jälkeen istumista. Tuomari totesi: "Oh, he's a very hungry dog!" Jälleen jepjep, meillä kun ei noita ruokita. ;) Elvari liikkui kivasti (sillä on tullut liikkeisiin arvokkuutta iän myötä) ja seisoi nätisti. Tässä tuomarin arvio meidän pikku miehestämme:

"Attractive dog. Just a little feminine in expression.
Well carried ears. Good lenght of neck. Good topline.
Good tail lenght. Good front construction. Well bent stiffle.
Moving little wide in front."

Suomennos:
"Viehättävä koira. Hieman feminiininen ilme.
Hyvin kannetut korvat. Hyvä kaulan pituus.
Hyvä ylälinja. Hyvä hännän pituus. Hyvin rakentunut etuosa.
Hyvä polvikulma. Liikkuu hieman laajasti edestä."


Niin ketkusi meidän kaunis poika. ;) Sijoitusta ei tullut, mutta Elvarilla oli kivaa! Eräs kasvattajakin kävi "apinahäkin" luona tiedustelemassa, kuka on tämä kaunis koira. No meidän Elvishän se. Tiedusteli vanhemmat ja sitten sanoi(tajuttuaan että onkin uros), että olisi hyvin kaunis narttu. Jalostuksellisesti ajatellen kehoitti käyttämään jollakin hieman rotevammalla nartulla, on kuulemma niin nätti ettei koko olisi jalostukselle esteenä. Juu ei ehkä koko, mutta palperoiden puuttuminen voi jo olla suurempi este... ;)

Viimeisenä vuorossa koplastamme oli Miss DeeDee. DeeDee juoksuista selvittyään alkaa olla taas jo oma itsensä. Ruoka maittaa (ihan villiin kerjäämiseen asti) ja neiti on täpäkkä. Kehäketkuiluissa se on mainio kaveri. Nätisti pöydällä, nätisti liikkuu, nätisti seisoo (eikä tällä kertaa edes komennellut mua pahasti)! =D Sai mukavan hetken hullutella mamman kanssa kehässä sekä nätin arvostelun:

"Petite tricolour. Feminine expression. Skull could be a little flatter. Adequate front angulation. Moved well in profile. Good coat and colour."

Sama suomeksi:
"Pieni tricolour. Feminiininen ilme. Kallo voisi olla hieman litteämpi. Riittävät etukulmaukset. Liikkui hyvin profiilissa. Hyvä turkki ja väri."


Omien lisäksi tämä kävi kehässä siis myös Tipin sekä Saanan kanssa. Tipi the ahne esiintyi tyylilleen uskollisena reippaasti ja täpäkästi. Saanan kanssa ketkuillessa vetsku-narttujen kehässä, tällä emännällä alkoi jo jaloissa tuntua hienoista väsymystä. Saanalla sen sijaan ei tippaakaan. Huh mikä menijä! Liikkuu niin kauniisti mielettömällä draivilla. Joten tämän emännän tuli vielä hippailla reippaaseen tahtii "mummun" kanssa! "Päikkärit kutsuu" totesin, kun kehästä vimosen kerran pois astelin. ;)

Näiden ketkuilujen lisäksi ilmoitimme Sanin ja Elviksen parikilpailuun, josta toopeliparille kolmas sija! Unohdin tuomarille sanoa, että elä arvostele heitin nassujen yhdenmukaisuutta, vaan takapuolien. ;) Niistä kun on muutaman kerran erehtyneet jopa omistajat itse, metsässä tallustellessa ja väärää koiraa komennellessa. ;)

Showssa tapasimme iloksemme myös pitkästä aikaa Dean siskoplikka-Mocan, joka oli sinne saapunut perheensä kera. Ja ohhoh mikä neitonen olikaan vastassa! Mocca steriloitiin hetki sitten ja huuuiih minkämoisen hormonitukan se olikaan jo ennättänyt kasvattaa. Ainahan sillä on tukkaa ollut hurjan paljon, mutta nyt sillä oli sitä kaksin verroin enemmän. Yhtä hellusen iloinen se oli kuin aina. Ne on Dean kanssa niin liikkiksen samanlaisia aina pieniä maneereja myöden. Iloiset, hieman hömsät siskokset. <3

Mamma kävi lopuksi vielä haalimassa kotiinviemisiä arpajaisluukulta. Ajattelin kannattaa ess:n toimintaa ostamalla muutamat arvat ja kas, mukavia palkintoja saatiin tuliaisiksi kotiin aina päävoittoa myöden. =) Herkkukorin antia kelpasi illalla napostella ja tuumata jotta johan oli karkelot. ;)

Seuraavassa palataan viikko taaksepäin ja Sawoon. Kuvia SawoShowsta á la Satu Tuominen.

Erittäin hienot veljekset Nane & Tuima <3

2 kommenttia:

  1. Muista nyt sit ens kerralla näytelmiin mennessä ottaa se nuttu mukaan Nanelle, ettei tartte tuomarin kysellä toisen takin ja toisen ruokahuollon perään ;) Kiitos seurasta ja huimat hännänheilutukset hurmaavalle triolle!

    VastaaPoista
  2. Onnea kauniille kolmikolle hienoista arvosteluista shelttishowssa ja Zemban upeasta sijoituksesta, jeejee:D Ja vielä kerran tuhannet kiitokset tyttöjen handlaus ja kunnostusavusta!!! En olisi mitenkään pärjännyt ilman sua, oot korvaamaton, joten KIITOS KIITOS KIITOS:)

    VastaaPoista