sunnuntai 2. elokuuta 2009

Tuparit, agitsemppausta, shelttitreffejä...

Perjantaiksi oltii saatu kutsu Maijulta ja Lucalta privaattitupareihin Järvenpäähän. Poppoomme suunnisti alkuillasta paikan päälle ja varsinaiset tuparit saatiinkin aikaiseksi. Emännät nautti hyvästä ruuasta ja juoruilusta keskenään, koirien pitäessä ihan omat pippalot... ;) Luca oli niiiin täpinöissään meidän Deasta; se liehitteli sitä koko illan, mut meidän PrinsessaJää antoi ymmärtää, muttei ymmärtäny antaa.. ;) Välillä ne leikki ihan normileikkejä, se sopi Tepsullekin. Elvis itse aktivoi itseään kaivellen Lucan "aarrearkkua", josta löytyikin vaikka mitä puuhasteltavaa koko illaksi. Lucalla ja Zenillä sitä vastoin oli iiihan omat kekkerit pystyssä jo alusta asti. Ne juoksi toisiaan kiinni, kitamiekkaili ja juu... ne leikki astumisleikkejä ja se oli niistä ihan superkivaa! Koko illan jaksoivat touhuta väsymättä. Zemzemi ei vielä ihan hiffaa, et pojan kaa ei niitä vauvoja sais aikaiseksi.. ;)

Käytii myös sateessa tallustamassa Järvenpään raittia, pakko kun oli viedä lauma tarpeilleen välillä. Matkan alussa tavattiin heti nuorehko mies rotweilerinsa kanssa. Siirryttiin vähän sivummalle tielle, ennakkoluuloako?! No mies alkoikin jutustella shelteistä, vanhemmiltaan kun sellainen löytyy. Rotikka oli 10kk vanha uros, silti hyvin rauhallinen ja kiltti. Elvis taas ekana paukkas mennä tutustuun tohon uuten tuttavuuteen. Toinen rauhassa istuskeli ja antoi nuuskia. Dea ja Zen ei alkuun meinanneet sit olleskaan ymmärtää miks toi iso tohon jäi, mut lopulta ne kävi myös tervehtiin uutta kaveria. Pitkän aikaa siinä turistiin ennen matkan jatkamista, ihanaa kun näkee tollasia rotunsa edustajia, ei ehkä ollut ihan rodulleen tyypillinen luonne, mut musta aivan ihana, kun oli niin kiltti. =)

Dea pääsi hurmaamaan Järvenpään yhden uroon ihan toden teolla. ;) Vastaamme tuli pikkuinen mitteli Vili, johon koko lauma meni heti tutustumaan. Vili haisteli haistelemasta Deaa ja lopulta... se alkoi kuolaamaan! ;) Sillä valui kunnolla kuolaa suupileistä ja omistajansa oli äimän käkenä. Kertoi, että Vili on kyllä kova tyttöjen perään, mut ei se koskaan ennen ole tollain reagoinu. Oiskohan mein Tepsulla kuitennii juoksut tulossa kohta? Se kyllä merkkailee ahkeraan, uroot on kiinnostuneita, korvat on vähän hukassa... Mä kyllä odottelin niitä vasta tonne syys-lokakuulle. Voisko se vaan alottaa sen kaiken alkuhärvellyksen näin aikasten?!

Ihana ilta oli; koirat (ja mami) oli ihan naatteja yöllä kotiinpäästyään... Kiitos Maiju ja Luca ihanasta illasta!!! Oli ihan ykkösprivaattituparit! <3

Zen ja Luca leikeissään


Ja sit niitä toisenlaisia leikkejä


Luca liehitteli Deaa <3


Vaikka perjantairiennoissa meni myöhään, ei me la aamulla nukuttu puol seittemään pidempään. Aamutoimet nopsaan tehtiin ja suunnattiin "mummolaan" Patu-kissan korvaa hoitamaan. Se on saanut (tappelussa?)korvaansa haavan, josta erittyi verta ja nyt jo mätää. Putsasin sen ja soitin ell Annelle. Onneksi Anne oli taas kerran pelastava enkeli ja suostui neidin ottamaan luokseen tarkastukseen. Samaan tulokseen tuli; Patulla verikorva. Putsas ja anto antibioottipiikin, uusi visiitti maanantaina.

Operaation "Kissankorva" jälkeen suunnattiin jälleen Järvenpäähän, aamukaffelle Maijun ja Lucan luokse. Kakarat ei meillä yleensä vedä remmissä, mut nyt ne veti, ne merkkaili, nuuski ja veti... Huh.. Ja sitä riemua kun ne näki taas pikkusen valkeen mopin luuttuumassa.. ;) Zen muisti heti jatkaa eilisillan leikkejä ja sitähän sitten riitti, kunnes taas lähdettiin... Elvis ja Dea jäi pitämään vahtia Lucalandiaan, kun pienet pojat lähti mukaan. Suunnattiin tsemppaamaan Ada-siskoa agilitykisoihin.

Heti ensi töikseen nähtiin Tipi-sisko parkkiksella ja leikit oli sisaruksilla entiset. Kauhiaa.. Mä kattelin autosta ku tultiin, et tuol on shelttipentu, en sitten tarkemmin kattonu koiraa/omistajaa ja herrajee, se olikin Tipi..Mä en meinannu tunnistaa sitä.. =O Niin ne muuttuu kun ei viikkoon nää.. =) Zen oli melko reipas poika koko kisojen ajan. Vähän piti välillä puhasta, mut se oli toosi pientä. Ja hei, meiän Zen rakastui <3 Ja tällä kertaa se oli jopa narttuneiti, johon meiän poika oli ihan in laav... Koirien Kauniit ja Rohkeat sai uuden käänteen, kun Zenin rakkauden kohteeksi valikoitui Elviksen veljen tyttö Xy. ;)Zenin piti moneen moneen kertaan kiehnätä Äksyn takapuolessa ja ilme kertoi et Mii laik this veri veri mats! =D Jei, ehkä Zemba ei ookaan ihan homppeli.. =) Kisoissa nähtiin myös aivan ihana 8-viikkoinen pikku bc-pentu, se oli ällösuloinen... Zenistä se oli tosi kiva leikkikaveri. =) Elvis ja Dea oli kisojen ajan Maijun kämpillä ja hienosti oli pärjänneet vieraassa paikassa. =)

Kahden maissa lähdettiin Järvenpäästä suunnistamaan kohti Kylmälää Dean lapsuudenkotiin shelttitreffeille. Mamma oli lievästi paniikissa kun joutui ajelemaan ihan vieraita reittejä, ei tykänny sit yhtään.. =) Perille päästyä olo huomattavasti helpottui. =)

Paikalle oli päässeet Ellu ja Lefa kera Kidin ja Easyn, Veera kera Ratto-Ranen, Mirja sisko-Mocan kanssa, Satu kera mamma-Natin, Päivi kera Minnin. Oli aivan ihana nähdä kaikkia pitkästä aikaa! <3 Sari piti meille opastusta trimmauksesta, jonka jälkeen harjoiteltiin omin koekappalein. Mä vähän harsin Elmon korvakarvoja, kammasin pojan, leikkasin kynnet ja tassukarvat. Dealla ei paljoo harsittavaa ollu, joten neiti sai tyytyä kynsien leikkuuseen, harjaukseen ja tassukarvojen siistimiseen. Zeniltä siistin tassukarvat ja "harjattiin" tota tosi harjailtavaa turkkia. Tulipahan viikon beauty-tuokio pidettyä, samalla rupatellen ja kuulumisia vaihdellen muiden kanssa. Zen pääsi lisäksi harjoittelemaan seisomista pöydällä ja se oli niinkus vähän Wau! Ihan mielettömän hiensoti se piti kontaktia nakkiin, ihan oikeessa asennossa.. Ihana mies! Lisäksi sen hampittomaan suuhun kurkki yks jos toinen harjoitusmielessä, hienosti sujui, vaikka välillä vähän se katsojan käsi häiritsikin kontaktia siihen nakkiin. ;) Niin ja Zembalta nyt sit jäi ton reissupäivän aikana 3 hammasta matkalle. Jei! Säästyy meidän makkarin listat! ;)

Koirat oli hippasen vallattomalla tuulella ja riemua riitti koko reffien ajan. Tuntu et kaikki älynriemun voiton lunastaneet oli päässeet paikalle.. ;) Zen leikki Easy-pojan kanssa, vaikka kokoeroa olikin jo. Easy jyräs massalla, mutta Zen antoi kyllä takas. Easy oli just niin ihana mitä Ellun blogista oon lukennu/katsellu <3 Zen oli muutenkin ihan mielettömän reipas poika, vaikka väsy painoikin jo aamun touhuista. Ei voi aina kuin hämmästellä miten samanaluontosia Dea siskonsa kanssa on. Molemmat on niitä ilonpisaraisia syntymässään saanut; ihan samat suukotukset, iloiset ilmeet ja eleet.. Ihanaa aina nähdä toista pirpanaista. Nati-mamin masuun loihdettihin lausumahan loitsut, jotta sieltä hetken päästä tulis maailmaan yks pieni sininen odotettu laps.. ;) Mamia piti helliä tietty kahden edestä nakkipaloilla ja muilla herkuilla, Natikin oli ihan selkeesti sitä mieltä että se kuuluu Mamman oikeuksiin. =) Ratto-Rane yritti joka naispuolista (vähän vissiin poikapuolisiakin) saada mukaan lemmenleikkeihin, mut aikas monelta tasi pelkkää hammasta saada.. ;) Voi raasua, kun ei kukaan lähtenny mukaan, se ei tosin näyttänyt poikaa paljoa häirittevän. Pilke silmäkulmassa pysyi aina vaan... Koirien vähän rauhoituttua istuttiin kaffelle ja jutustaan kaiken maailman asioita... Kiitos suuresti Sari ja kaikki mukana olleet ihanasta iltapäivästä/illasta, oli tosi ihana nähdä pitkästä aikaa! =D

Tänään vietellään Elviksen ja Adan huomisia synttäreitä täällä meillä lenkin merkeissä, joten tyttöjä jäämme odottelemaan... =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti