maanantai 8. syyskuuta 2014

Minne katosi kesä?

Niin äkkiä se meni taas ohi, kesä. Loma myös. Lomalla rentouduttiin ja pidettiin hauskaa. Mitään sen suurempia reissuja ei tehty, mutta kaikkea pientä kivaa tuli puuhailtua. Tavattiin ystäviä, uitiin, lenkkeiltiin, nautittiin. Tässä kuvin ja muutamin sanoin jotakin loppukesästä.

Majn synttärit
Maiju ja pojat olivat järkänneet Majlle ihan oikeat 2vee synttäripartyt virallisen synttäripäivän jälkimainingeissa. Oli kakku ja ohjelmaa. Myös rock-bändi oli paikalla esiintymässä, tosin naapurissa ;)

Lissun 2vee partyilta, mami avusti kakun leikkaamisessa


Majn synttäreiltä, mami ja poppoo Kuva Maiju Orreveteläinen


Lissun synttärilahjoja


Terveysjuttuja
Majn kintereet voivat hyvin, takapakkeja ei ole tullut. Muutama kertoja kesän aikana on nostanut vasenta takajalkaa, jos joku on esim. tullut vauhdilla kylkeen. Muuten on elänyt kinttuineen jo aikalailla normaalia elämää. Tosin olen edelleen varovainen menon yltyessä liian rajuksi. Majlla tuli elokuun puolessavälissä valeraskaus, kunnollinen sellainen. Jälleen "synnytti" ja jälleen sai jo tutuksi käyneet vauvat: vinku-ankan sekä -porsaan. "Vauvat" oli pakko piilottaa kaapin uumeniin. Yhden yön neiti jaksoi niiden perään itkeskellä, kunnes rauhottui. Oli kuitenkin apaattisempi kuin normaalisti ja ruokahalukin huonompi. Tätä kesti noin viikon verran, minkä jälkeen neiti olikin jällee oma pirteä itsensä ja ruokakin maittoi taas. Harmillisesti samaan syssyyn Majlla puhkesi outoa ihottumaa/karvanlähtöä/kutinaa. Niimpä vierailimme Espoon eläinsairaalassa, jossa otettiin raapenäytteet ihosta (negatiiviset) sekä labroja (kilpparit, maksa- ja munuaisarvot, pieni verenkuva - kaikki ok). Oireiden perusteella sai loishäätölääkityksen (stronghold) kahden kk välein annettavaksi, kuten koko muukin poppoo. Lisäksi Malaseb-shampoopesut x2-3/vko. Pahin kutina hellitti lääkityksellä sekä shampoopesuilla, mutta edelleen karva on paikoitellen lähtenyt ja iho kuivakka. Tänään saivat uudet loishäätölääkkeet ja on ollut nyt lisäksi peura-heppa-eliminaatiodieetillä (poissuljetaan mahdolliset allergiat). Uusi visiitti eläinsairaalaan koittaa, jos oireet tulevat takaisin. Isot ovat olleet terveitä.

Majn mielestä on paljon mukavampaa peseytyä mudalla kuin shampoolla


Agilitytreenit
Agilitytreeneissä ollaan isojen kanssa käyty kesä. Molemmat nauttineet suunnattomasti ja uutta oppiakin mennyt päähän. Talvikausi me taukoillaan säännöllisistä treeneistä ja käytetään viime vuonna kertyneitä paikkausvuoroja aina tilaisuuden tullen.

Naurava poppoo


Hämeen shelttien syysleiri 2014
Jo kuudennen kerran osallistuimme Hämeen shelttien järjestämälle syysleirille. Leiri ei jälleenkään pettänyt, vaan oli yhtä mukava kuin aiempinakin vuosina. Paikkana toimi jälleen viihtyisä, ihana Urjalan Taikayö Camping. Meitä yövieraita ei ollut montaa, mutta tunnelma oli siitä huolimatta mukava, lauantain päivävieraita olikin sitten runsaammin. Leirillä pääsimme testamaan doboilua, oli trimmausta, oli leirinäyttely sekä perinteistä lättyjen/makkaranpaistoa, saunomista, illanviettoa leirintäalueen kuppilassa sekä yhdessäoloa ja höpöttelyä.

Leirinäyttelyssä Nanen oli urosten 2., Dea narttujen 4. (Tuulikin suosiollisella esittämisellä) ja Maj narttujen 1. ja leirinäyttelyn VSP. =) Palkinnoksi saimme hienot pokaalit ja kätevän näyttelylaukun.

Leirillä riitti mukavaa ohjelmaa


Leiritunnelmia


Leirinäyttelyn ROP ja VSP


Leiriohjelmaa


Mamin pikku Maj-Lis Pesonen <3

Nane naurava-poika


TinniTonnikeiju (joka oikeasti on päässyt pahimmista liikagrammoistaan eroon)


Rakkaimmat <3

Lissu-muru <3


On ollut ihana kesä ja rentouttavan loman voimin jaksaa taas pimeän syksyn ja talven yli. Ja onhan syksystäkin povattu tulevan kaunis, joten sitä toivomme ja odotamme. =)

"Kauan sitten minussa
aavistus jo sinusta
silloin tuntemattoman
tunnen nyt ja tunnustan

Kauan sitten jotenkin
tuntematta aavistin
että illan harmaassa
tulet vastaan pelotta..."

-Nane- <3

"Oi katso tyttö säteilee
se lentää kun se kävelee
ja taivas sille hymyilee
tyttö säteilee

Jo vuosia sitten kai
eväät elämäänsä sai
tyttö joka mukanaan
tänne toi auringon..."

-Dea- <3

"Oh, she got both feet on the ground
And she's burning it down
Oh, she got her head in the clouds
And she's not backing down

This girl is on fire
This girl is on fire
She's walking on fire
This girl is on fire..."

-Maj- <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti