torstai 8. elokuuta 2013

Pärnun reissussa - tällä kertaa ilman kehäkarkeloita

Viime viikonloppuna lähdettiin Pärnuun viikonloppureissulle - tämä reissu oli puhtaasti huviloma. Asuntoautolla mentiin ja majoituspaikkana toimi tuttu ja varma Konsen leirintäalue. Tallinnan päässä kävimme hakemassa Loomaklinikalta (eläinlääkäristä) Drontal Compit nassuihin ja leimat operaatiosta koirien passeihin. Ja sitten menoksi, 123km suoraa tietä Pärnuun saakka.

Tässä kuski-Pesonen tähystää - joko ollaan perillä?


Kuvat ovat taas kännykkäräpsyjä, vaikka kamerakin mukana reissussa oli. Ei vaan tullut sillä otettua yhtään kuvia. =)

Maimi PeTonen matkusti taas lellivauvana mamin sylissä ohjaamossa koko matkan. Eipä niillä isoillakaan ollut yhtään huonommat oltavat takaloosissa... Kameraan ikuistettuna herkutteluhetki enon kanssa.


On se niin ihanaa reissata noiden murmeleiden kanssa, kun ne on niin helppoja matkakavereita. <3 Nauttivat kaikesta touhusta ja tohinasta muiden mukana ja kun tarpeeksi alkaa väsyttää ne pistävät maate. Ensimmäisenä iltana Nane aiheutti tosin hillittömät naurut pikku tempauksellaan... Olimme tulossa kaupungilta syömästä ja jo leirintäalueen porteilla kuulimme auton töötin huutavan yhtä soittoa... No kukas muu se siellä töötin päällä seisoikaan kuin Käpylehmä. =) Leirintäalueen pitäjä seisoi neuvottomana kuskin oven vieressä ja Nane seistä jökötti itsepäisenä töötin päällä ja toljotti ulos. Onneksi leirintälueen pitäjältä löytyi huumorintajua... Tarina ei koskaan kertonut, kuinka kauan Nane siellä rääkkää oli huudattanut, mutta ei toivottavasti kovin kauaa... =) Ainakin hymyjä irtosi seuraavanakin päivänä. Aamun tunnelmia... Päivä valkeni aurinkoisena ja lämpimänä...

Lauantaina lähdimme heti aamusta kävelemään ja shoppailemaan keskustaan. Rattoisasti reissussa kului se nelisen tuntia. Ja kopla oli valmista kauraa reissun jälkeen. Huomiota sai kolme pientä koiralasta tallustellessaan Pärnun katuja; "ilusaa" ja "hästiä" kuultiin taasen ja hymyjä ihmiset soivat somalle kolmikolle. Laitapuolenkulkijan oloinen kaveri kävi rapsuttamassa koiria ja niistä kiinnostuneena kyseli (mm. paljonko maksavat...). Tästä tosin sain päähäni salaliittoteorian, jossa kohta joku koirista on jonkun auton peräkontissa matkalla kohti pentutehdasta, joten hieman kiristelin remmejä... Hemmo kuitenkin kiitti ja hävisi, eikä kukaan yrittänyt anastaa mun kultakimpaleita. =) Varovaisuus kuitenkin ehkä on joskus hyvästä, sen verran kurjiakin juttuja kuullut kuitenkin tuolta baltianmaan reissuista...

Pärnun keskustassa mami, mupsut ja eno


Ylläripylläri Pesonen stalkkas tipulintuja...taas...


Reissun jälkeen pikku naurunassut jäivätkin sitten vaunulle lepimään (ja juu kuskin penkille iskettiin tavaraa, ettei töötti huutaisi tänäänkin) muiden lähtiessä hiekkarannalle ja ruokailemaan.

Tytöt väsyneinä, mutta tyytyväisinä


Deaa ja Nanea naurattaa


Loma, ranta ja aurinko


Reissukeli oli kohdillaan...


Rentoreiskat päikkäreillä...


Kun ranta puistoineen oli nähty ja ihmetelty käytiin taas ulkoilemassa ja hengailemassa koirien kanssa. Ne vaan oli tyytyväisiä ja väsyjä. Illaksi jäivät vaunulle nukkumaan, muiden suunnatessa kaupungille.

Maj-Lis ihan väsynä...


Seuraavana aamuna käytiin vielä talsimassa Pärnun katuja ennen Tallinnaan suuntaamista. Suur-Joen varren tutut reititkin käytiin nuuskimassa.

Mami ja mupsut Suur-Joen rannalla


Tallinnassa vielä käveltiin, syötiin ja shoppailtiin sen aikaa mitä laivanlähtöä jouduttiin odottamaan. Koirat jäivät hyvin tyytyväisinä autoon nukkumaan laivamatkan ajaksi.

"Korkki kiinni ja kotiin!" tuumii Maj-Lis Pesonen Tallinnan tullissa


Sellainen ihana viikonloppureissu oli meillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti