maanantai 15. heinäkuuta 2013

Maj näyttelyssä Hyvinkäällä

Majn kanssa käytiin eilen Hyvinkään näyttelyssä pyörähtämässä. Lämmin oli näyttelypäivä ja toisaalta olin tyytyväinen, etten ollut ilmoittanut kun Majn sinne. Tuomarina shelteillä toimi serbialainen Dusan Paunovic. Nimen (ja kotimaan) perusteella en kuitenkaan isoja lähtenyt ilmoittamaan, sillä olettamuksena oli, että arvostelut olisivat köpöjä ja punainen lappu heiluisi tiuhaan. Noh, puolet veikkauksesta meni oikein; punainen lappu heilui tiuhaan, mutta arvostelut olivat pidempiä kuin pari lausetta ja niissä oli jopa asiaa. ;) Onneksi setä tutki shelttejä tarkemmin läpi kuin muita arvostelemiaan rotuja. Vähän kun alkoi valkoisten paimenkoirien arvostelua seuratessa tuntua, että koskeeko tuo noihin koiriin ollenkaan... Tarkoitus kun kuitenkin oli saada kehäkokemusta. =) Pikaisella sukimisella se olisi ollut aika onnetonta. =)

Maj esiintyi sievästi. Pöydällä se oli ryhdikäs ja soma. Tällä kertaa myös maassa se malttoi pönöttää aloillaan, ilman riemuhyppelyjä (kiitos edellä olevan esittäjän omalle koiralle kuiskuttelun ja lelunnäyttämisen). =) Tuloksena Majlle JUN ERI seuraavalla arvostelulla: "11 months, correct size & proportions. Correct type & head. Good neck. Could be stronger in front. Correct chest & bones for age. Enough good topline & angulations. Very close behind, front moving should be more parallel. Correct side moving."

Musta on aina ilo lukea junnujen kohdalla noita fraaseja "for age" jne. jossa huomioidaan oikeasti se seikka, että koira on junnu tai nuori. Meidän neidin kohdalla myös tuo koko on ratkaiseva tekijä esim. luuston vahvuudessa, Majlla kun kuitenkaan tuota korkeutta ole 33,5cm enempää. Ois se aika näky esim. Nanen luustovahvuuden kanssa. ;)

Näyttelyn jälkeen pyörähdimme ostoksilla ja löysimmekin isoille näyttelytuliaisia muutamasta kojusta. Sen jälkeen kävimme vielä antamassa verinäytteen Hannes Lohen geenitutkimukseen. Maj oli reipas tyttö. Ei inahduksen inahdusta tai hätkyilyä. Labratätikin kehui Majta, miten reipas ja rento tyttö se oli. <3 Lisäksi labrantäti antoi shelttien rotuyhdistykselle erittäin positiivista palautetta aktiivisesta toiminnasta "Tavoitteena tuhat"-projektin tiimoilta.

Nyt tuleekin hetki näyttelytaukoa. Keskitytään vielä arkiseen pakertamiseen pari viikkoa ennen lomaa ja sitten lomalla pyörähdellään taas myös näyttelykehissä, sitten ihan koko koplan voimin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti