keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Hyvänmielen treenit

Eilen illalla meillä oli varsinaiset hyvänmielen treenit. Tällä kertaa paikalle oli saapunut meidän lisäksi yksi collie-poika, joten ihan koko aikaa ei tarvinnut maminkaan juosta.

Tirriäinen (valmentajan antama nimi Majlle) harjoitteli yksittäisiä esteitä. Otettiin putkea; ensin suoraa ja pikkuhiljaa siitä käännettiin mutkaputkeksi ja sinne se meni häntä töröllä joka kerta. Pussia treenattiin myös, se oli Majsta kivaa. Pöydälle ylös-käskyn siivittämänä. Loppuun kontaktitreeniä ja taas malttoi Piparinen keskittyä hienosti paikoillaoloon, kun oli jo rauhallisempi. Maj väsähtää herkemmin kuin isot, mutta sillä on intoa tehdä. Se ei välitä uusista asioista (äänistä, kolahduksista, alustoista), van reippaasti touhuaa mitä sitten touhutaankin. Palkkausta sekä lelulla että namilla.

Käppendääli aka Käpis aka Käpylehmä aka Nane ois halunnut vetästä kolmet treenit yhden hinnalla. =) Sen verran touhukkaana se, suoritusten välissä ja mun kuunnellessa valmentajan ohjeita, näytti miten otetaan kontaktit ja miten tehdään hieno lentokeinu. Hui. Sydän meinas heittää voltin, kun näin se sinkoavan keinulle omin päiten. Onneksi sillä on tota elopainoa sen verran, että keinu ehti laskeutua lähes maahan, ennenkuin Nane näytti miten keinua-ei-tule-suorittaa. Omatoimitreenien lisäksi Nane kuitenkin teki vallan hienosti ihan luvallista kontaktitreeniä sekä puomilla että a:lla. Selkeästi pidempi tauko on tehnyt hyvää, sillä se on sisäistänyt kontaktien idean. Vielä maltia kontaktilla odottamiseen pitäisi harjoitella. Tosin mun moka, kun käytän alastulossa "ota" käskyn lisäksi "hyvä hyvä" lässytystä, minkä se ilmeisesti tulkitsee vapautuskäskyksi. Radanpätkillä takaaleikkausharjoituksia, radoilla mukana myös A, puomi ja kepit. Keppejä harjoiteltiin ihan erikseenkin, tällä kertaa kädellä vietynä. Mä tahdon jäädä kepeillä jälkeen ja koska Nane ei vielä niitä kokonaan itsenäisesti osaa, niin saattoi jäädä katselemaan, jotta mihkäs se akka oikein jäi. Siksi otettiin erikseen kepit onnistuneesti kädellä vietynä muutamia kertoja. Kiva fiilis jäi treeneistä ja Käpis komensi vielä jatkamaan, joten oli hyvä lopettaa, kun intoa vielä piisasi.

Synttärityttö-Dea kannusti tällä kertaa kamujansa vähän vähä-äänisemmin, sillä se nautti radanreunalla ossobucco-synttärilounasta. =)

Katsotaan saanko videon Majn laiturileikeistä tähän liitettyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti