maanantai 20. toukokuuta 2013

Nanen poskihampaanpoisto-operaatio ja Mynämäen ryhmis

Aloitetaan Nanen poskihammasoperaatiosta, joka sujui kaikin puolin hyvin. Perjantaina vein pojan sovitusti VihtiVetiin iltapäivällä, jossa se ensin rauhoitettiin mun länäollessa. Ei hetkeäkään kun herra oli unten mailla ja hoitajat lähtivät valmistelemaan sitä leikkaukseen. Mulla nousi ihan järjetön pala kurkkuun, kun jouduin pojan sinne rauhoituksesa jättämään, en tiedä helpottaako se kauhea tunne koskaan. :/ Ite ajeli välissä kotiin, sillä sanoivat operaatiossa menevän noin 3-4h. Lupasivat soittaa mulle puoli tuntia aiemmin, ennen kuin pojan saa kotiin hakea.

Kolmisen tunti myöhemmin puhelin soi ja kertoivat herran jo siellä nostelevan päätään ja samalla ilmoittivat kaiken sujuneen oikein hyvin. *Huokaus ja helpotus* Rauhallisin mielin lähdettiin siis tyttöjen kanssa Herra PerjantaiPöhnää hakemaan kotiin. Siellä se kekkulissa meiä odotteli. Vielä tippojen irroitus ja leikkauksen sekä kotihoito-ohjeiden läpikäynti ja poika oli valmiina kotiinlähtöön. Tahtoi ola sen verran vielä nukutusaineissa, että vasta sanomalla "ruokaa, syömään", saimme herraan liikettä lattialta. Loppuilta Nanella sujuikin makoillessa, tyttöjen hoivatessa sitä. Nanelta poistettiin nyt siis vasemman yläpuolen p4 murtumn vuoksi. Lisäksi olivat ottaneet hammaskivet pois sekä kiilloittaneet hampaat. Nyt kelpaa esitellä pepsodent-hymyä naapuruston nartuille ja uroksille. =)

Pikku toipilas Nane


Lauantaina lähdimme aamutuimaan ajelemaan kohti Mynämäen näyttelypaikkaa. Nane lähti vain turistiksi, tytöt pääsivät kehään ketkuilemaan. Kotoota lähtiessä sää oli pilvinen ja hieman kolea, joten mä varustauduin pitkillä housuilla, pitkällä paidalla ja takilla. Olipa mulla fleecetakkikin autossa sateen varalta. Vaan kuinkas ollakaan, näyttelypaikalla aurinko helotti täydeltä taivaalta ja lämpötil keikkui +23-24 paikkeilla. Mulla meinas kisakunto pettää, oli niin kuuma, ei ollut syönyt eikä juonut, joten kalpaten meinas käydä. Selvittiin kuitenkin. Takas kotiintullessa olinkin sitten taas säänmukaisesi pukeutunut. =)

Tuomarina shelteillä oli Hilkka Salohalla. Maj oli ensimmäistä kertaa junnuluokassa. Hienosi tyttö esiintyi. Kehänlaidalla odotellessamme neiti kävi juuri kammatun turkkinsa kanssa selälleen kellottelemaan, sen mielestä näyttely oli hyvä paikka ottaa päikkärit. =) Nätisti siis esiintyi ja liikkui. Tuomari mittasi kaikki pienemmät koirat ja niin myös Majn. Linjansa oli tiukka, mutta se piti loppuun saakka. Olin tyytyväinen enieiintymiseemme junnuluokassa. Dea veti esiintymisensä läpi vanhalla tottumuksella. Nyt mun vaan on ehkä uskottava, että Dea on lihonut steriloinnin jälkeen, sillä tämä oli jo sarjassamme toinen tuomari, joka sanoi neidin olevan hieman tuhdissa kunnossa. =) Saattaahan se olla, että pieni kurmu sille on tohon kylkeen tullut leikkauksen jälkeen. Joten nyt mula on kaksi sitten vartioidulla ruokavaliolla. =) Alla tyttöjen arvostelut näyttelystä.

Dean arvostelu
18.5.2013 Mynämäki, tuom. Salohalla Hilkka
"Kooltaan ja mittasuhteiltaan oikea, hieman pulskassa kunnossa oleva narttu. Hyvä pään kiila, mutta kuono saisi olla hieman täyteläisempi ja kuono tasaisempi. Hieman lyhyt kaula. Pysty lapa. Hyvä olkavarsi. Hyvä rintakehän pituus. Luusto saisi olla hieman voimakkaampi. Hyvä karvapeite. Hyvä purenta. Pyöreät silmät ja haja-asentoiset korvat. Liikkuu ahtaasti takaa ja lyhyin askelin."
AVO EH

Majn arvostelu
18.5.2013 Mynämäki, tuom. Salohalla Hilkka
"Kooltaan riittävä, mittasuhteiltaan oikea. Ikäisekseen hyvin kehittynyt narttu. Hyvä pään kiila, mutta kuono saisi olla täyteläisempi. Puutteellinen otsapenger. Kaula saisi olla pidempi ja kiinnittyä kauniimmin. Pysty lapa ja olkavarsi. Lyhyt, pyöreä rintakehä. Riittävä luusto. Hyvät silmät ja korvat. Liikkuu hieman ahtaasti takaa ja astuu ajoittain ristiin edestä. Taka-askel jää rungon alle."
JUN EH

Kiitos kaikille kehänlaita seurasta ja erityisesti aurinkoiselle Katille trimmausavusta ja hopeapussukan lainasta!

Nyt onkin vähän näyttelyistä taukoa, myöhemmin kesällä sitten lisää kehäkeekoiluja luvassa. =)

1 kommentti:

  1. Rähinäryhmä tarjoaa ihanille koirablogeille arvontaa haasteen muodossa, innokkaasti kaikki mukaan (arpaonnen kera tietysti):
    http://ssamperi.blogspot.fi/2013/06/mita-oppisitkaan-jos-koirasi-olisi.html

    ♥: Rähinäryhmä

    VastaaPoista