sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Nappulavaarojen treffit (varoitus:sisältää hulJasti kuvamateriaalia)

Eilen vietettiin lähes koko päivä reissun päällä; aamusta tuiskussa ja tuulessa lähdettiin matkaan ja lähes myräkässä ajeltiin takaisin kotiin. Mutta hurjat ajomatkat olivat sen arvoiset. Inkooseen Nappulavaaran kartanoon oli saapunut Nappiksia omistajineen runsain joukoin, tarkemmin meitä ihmisiä oli 12, shelttejä 14 ja bortsuja 3. Majn pentueesta paikalla olivat Majn lisäksi Myy-sisko sekä veljet Dippi ja Jesper. Vain siis Eetu-veli puuttui. Lisäksi Majn Priima-äiti, Hymy-mummo ja Pena-eno olivat paikalla. Nanen sukulaisia edustamassa Nanen lisäksi olivat Tuima-veli ja Tiuku-sisko sekä pieni taisteluhamsteri Hitsi (n pimpula, jonka eno Nane on). Lisäksi paikalla olivat Talvi-pentueesta Halla ja Kaamos. Ja sitten tietty meidän Tenttu. Uskalsin senkin ottaa mukaan, kun juoksut ovat vielä niin aluillaan. Hienosti se osasi pitää pojat loitolla (tai ainakin kurissa) irvistyksillään. Eikä äijäkahakoitakaan tullut juoksuntuoksuisen ollessa matkassa; kerran Nane ja Tuima ärähtivät toisilleen, muttei se ehtinyt syttyä edes sodaksi asti. Lähinnä pojat merkkailivat kilpaa Dean pissoja. Sen sijaan Dea ihastui kovin tärppipäiväiseen Hallaan, jonka kanssa ne yhdessä viettivät kaksin tyttöjen hetkiä toisella puolella taloa.

Suunnitelmana oli suunnata Kopparnäsiin lenkille ja syömään, mutta navakan etelätuulen vuoksi suunnitelmat muuttuivat ja suuntasimme sen sijaan läheiseen metsään lenkille. Puolitoista tuntia vierähti lenkillä seuratessa koirien edesottamuksia. Pienet sisarukset laumautuivat heti kimppaan ja tohistelivat paljon keskenään. Majn veljet keksivät Majn tuoksuvan kovinkin hyvälle tai sitten olevan muuten kovin ihastuttava, ainakin astumisrumbasta päätellen. Välillä leikkivät ihan normi kilttejä leikkejäkin. Ja välillä aikuiset koirat kävivät naperoita vähän ojentelemassa. Isommat tohistelivat omiaan; kolme trikkipoikaa haisteli tiuhaan Dean jättämiä jälkiä ja hengailivat neidin läheisyydessä. Ymmärsivät kuitenkin parien neidin antamien murahdusten ja irvistysten jälkeen olla koittamatta onneaan sen enempää.

Lenkin jälkeen suunnattiin takaisin Nappulavaaran kartanolle, jossa kartanon isäntä oli loihtinut meille järjettömän maittavan aterian; ossobuccoa, riisiä ja paistettuja paprikoita ja sipulia. Nam! Onpahan tullut nyt testattua ihan itse koirien ruuan maittavuus ;) En yhtään ihmettele, että ruoka niille maistuu niin hyvin!

Kahvittellen, hengaten ja sitkeimpien pentujen tohinoita katsellen kului nopsaan pari tuntia huomaamatta. Nane-muru uskollisesti hyppi tuolilta toiselle ja kerjäsi ruokaa ja herkkuja. Oli varmaan vähän näreissään, kun mami oli kieltänyt sille herkkuja paljoa antamasta. Äijä kun oli taas sitten viime punnituksen ottanut massaa lisää. Tosin edelleen sen kylkiluut tuntuvat ilman painelua, eikä sillä ole mitään valtavaa kurmua kyljissä. Tekisköhän se nyt vaan sitä aikuisen uroksen massaa itelleen? Kajsa (ell) pallutteli Nanea eikä antanut ainakaan vielä laihiskuuri käskyä. ;)

Kun ajattelimme pennuilta enimmän virran olevan jo kulutettu, päätimme aloittaa valokuvaamisen. Jari laittoi studion ja valaistuksen valmiiksi, sääti kameraan säädöt ja iski kameran mulle. Vaan eihän se sujunut kuin rasvattu salama; pentujen energia ei todellakaan ollut vielä tarpeeksi nujerrettu. Virtaa riitti, eikä yhteiskuvista tullut mitään muuta kuin hupaisaa häröilyä. Yhden ja kahden penskan kuvaaminen sentäs suju ihan kivasti. Alla liuta kuviapennuista ja vähän isommistakin. Kaikkien kuvien Copyrightit @ Taikakuva

Iso kiitos Eralle ja Jarille päivän järkkäämisestä kaikkine toimintoineen ja hyvine ruokineen sekä kaikille mukanaolleille seurasta! Toivottavasti viimeistään kesällä saataisiin taas porukkaa kasaan kimppatreffien merkeissä.

Katille, Suville ja Marialle lankesi hauska rooli yrittää paimentaa neljän penskan laumaa ;)


Lopputulos; sisaruskuva ;)


Maj Pesonen poseeraamassa


Majn velipojat Dippi ja Jesper (nää jätkät hallitsi hienosti jo paikoillaoloa)


Siskokset Maj Ja Myy (joille ei selkeesti ollut opetettu paikoillaoloa) :)


Maj tuolilla keikkumassa


Maj Pesonen


Majn pikkuystävä, sen suojatti ja oppilas pikkupentuajoilta, Hitsi (n pimpula)


"Ahnepa*ka" odottamassa poseerauspalkkiota


Mane ja kieli


Napotintti nappisilmä


Juoksuntuoksukin käväisi kameran edessä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti