sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Huh mikä tauko

Päivitystauko on venynyt järjettömän pitkäksi ja syynä siihen on sininen torppa Herusissa, joka vie kaiken työltä liikenevän vapaa-ajan. Noh, työ palkitaan sitten jossakin vaiheessa kesää, kun päästään muuttamaan uuteen, omin pikku kätösin valmistettuun kotiin. Koirat ovat olleet mainioita "raksahauvoja"; siellä ne pörrää tarvikkeiden ja raksamiesten seassa tottunein elkein. Ilolla aina bongaavat ylijäämäkamoja (eli lisää ja lisää laudanpätkiä). Niillekin on tulleet niin tutuksi jo uuden läänin neliöt, että uskon niidenkin jo innolla odottavan muuttoa Villa Vilpolaan. =)

Agilityn kesätreenit alkoivat Imppareiden kentällä toukokuun alussa. Molemmat pojat sain ängettyä samaan mölliryhmään. Onneksi ryhmässä on monentasoista vipeltäjää, joten treenit ovat sellaisia, mitkä sopivat sekä vasta-alkajille että vähän pidemmälle ehtineille. Yksistä treeneistä olen muistanut tehdä ratapiirroksen, muut on vähän jo unholassa. =) Kas tässä se yksiMolempien poikien kanssa otimme rataa osissa 1-5 ja 7-14 sekä keppitreeniä omanaan. Nanen kanssa en keppitreeniä ajatellut, että edes paljoa otetaan treenien yhteydessä. Suunnitelmana on, että kunhan päästään uuteen kotiin, lykkään kepit takapihalle ja aloitamme keppitreenit sitten todenteolla siellä.

Hirmuisen taitavasti molemmat pojat rataa kaahattivat mun kanssa. Elkulla se tietty ylienerginen- ja Nanella taasen "me yhdessä"-asenne matkassa. Vaikkei Nane olekaan paljoa treenaillut, on se kuitenkin oppinut kivasti irtoamaan enemmän ja hakemaan itsekin esteitä radalla. Elvis taasen on oppinut malttamaan hieman enempi ja lukemaan mun ohjausta. Joskus Elkun kanssa me tehdään hieman eri rataa, mutta yhteinen sävel yleensä löytyy lopulta aina. ;)

Viime viikonloppuna pyörähdimme Keski-Suomi tournéella, Vahankajärvi-Äänekoski-Viitasaari-maisemissa. Näyttelyreissuviikonloppu yhdistettynä mökkeilyyn. Pilvimarjan Sirpa (+Hilla, Kira, Arttu & Joonas) tarjosi majoituksen koko komppanialle; Marilla & Ada, Satu, Tipi & Sani sekä meidän koko poppoo. Vilskettä riitti Vahankajärven kauniissa maisemissa, kun 9 karvatassua nautti täysin siemauksin mökkielämästä!

Vilskettä Vahankajärvellä Kuva Satu Tuominen


Leikit maitto koko poppoolle Kuva Satu Tuominen


Pihalla riitti tilaa temmeltää Kuva Satu Tuominen


Lauantaina pyörähdimme päiväreissun Äänekosken näyttelyssä. Päivä oli onneksi sateeton, vaikkakin niin tuulinen, että tukka meinas lähteä päästä. Sen verran kuitenkin ilma suosi, että hyvin jaksoi koko pitkän näyttelypäivän läpi. Shelttejä, kun oli "muutama" muukin emäntineen/isäntineen liikenteessä. Cees Beenenin, Alankomaat, kehässä kävi pyörähtämässä Nane ja Pirjo Aaltosen kehässä Dea. Elkku toimi vain turistipoikana. Tässä kumpaisenkin, Nanen että Dean, arvostelu.

Nane:
"2 years old tricolour. Dark of good type. Nice head. Good ears. yes could be les round. Good neck, body, angulations and tail. Moves very well"
AVO ERI


Dea:
"Siroluustoinen, mittasuhteiltaan tyypillinen narttu. Hyvin taittuneet korvat. Hyvä ilme, kauniit tummat silmät. Oikeanlaatuinen karvapeite. Liikkuu turhan korkealla etuaskeleella, ahtaat takaliikkeet."
AVO EH


Aika normi arvostelut, mitä kaksikko on aiemminkin saanut. =)

Nane Äänekosken näyttelyssä Kuva Satu Tuominen


Nane patsastelemassa Kuva Satu Tuominen


Mami ja Nane Kuva Satu Tuominen


Nane-napottaja Kuva Satu Tuominen


Nane Herra Cees Beenenin käsittelyssä Kuva Satu Tuominen


Lauantai-ilta kului saunoessa, grillatessa, koirien vauhkotessa pihamaalla sekä tietysti Euroviisu-kisakatsomon parissa. =)

Dea-neiti mökkimaisemissa Kuva Satu Tuominen


Ystävykset Ada&Dea Kuva Satu Tuominen


Sisaruspari Elvis & Ada Kuva Satu Tuominen


Pikku-mies Elvis <3 Kuva Satu Tuominen


Sunnuntaina aamuvarhain, lyhyeksi jääneiden yöunien jälkeen, oli aika suunnata kohti Viitasaaren näyttelykehiä. Väsy oli kova. Päivä oli lämpimämpi kuin edeltäjänsä, vaikkakin alkuun myös tuulinen. Sunnuntaina vuorossa oli virolaisen Alar Muuriseppin kehä. Shelttejä oli ilmoitettu näyttelyyn sankoin joukoin, joten odottelemaan jouduttiin. Tässä molempien arvostelut.

Nane:
"Hyväntyyppinen ja -kokoinen uros. Hyvä pää, mutta korvat leveä asentoiset. Kaunis kaula ja hyvä selkälinja. Hyvin kehittynyt rintakehä. Hyvät etu- ja takaraajat. Vapaat liikkeet. Hyvä turkki ja kaunis väri. Hieman arka"
AVO EH


Dea:
"Hyväntyyppinen ja kokoinen narttu. Kaunis pää. Hyvä kaula ja selkälinja. Hieman isot ja raskaat korvat. Hyvät etu- ja takaraajat, mutta luusto saisi olla vahvempaa. Vahvat liikkeet. Hyvä turkki ja kaunis väri, mutta liian arka."
AVO HYL


Tämä setämies oli osalla erittäin tarkka luonteesta, mikä on hyvä asia. Häntä ei saanut väistää yhtään maassa, tai se oli merkki arkuudesta. Nane väisti ja setämies sanoi, että muuten erittäin kaunis koira, mutta väistämisestä EH. Tämä fine. Ja sitten meidän emännä-Deaan; neiti oli fine ennen kehää ja kehästä lähti häntä heiluen, mutta se mitä siinä välillä tapahtui, on mulle arvoitus. =) Pöydällä Dea oli oma itsensä, vähän kyllästyneellä asenteella, mutta muuten ok. Maassa sen sijaan neiti päätti saada vuosisadan skitsokohtauksen; Dea oli sitä mieltä, että senttikin setämies lähemmäs, niin hän ottaa hatkat. Setämies totesi, että kaikinpuolin kaunis koira, mutta arkuudesta HYL. Tämän ymmärsin, sillä varmasti ulkopuolisen silmiin Dean käytös näytti vähän vähempijärkisen toihulta. =) Noh, on tullut sitten HYL:kin koettua. Näyttelyn jälkeen Dea ollut kuitenkin oma itsensä, joten mikälie tantrum olikaan, taitaa jäädä arvoitukseksi. =)

Kiitos kivasta viikonlopusta, niin mökkiporukalle kun kehänlaitaseurallekin! =D Tämä kesä taitaa jäädä vähän köyhänlaiseksi näyttelyiden (kuten muidenkin karkeloiden) osalta, raksaprojketin vuoksi. Palataan kehätunnelmiin, kun sen aika on. =D

Nää lähtee tallustamaan aamulenkille, tuttu tie vie raksalle! Hiphei heippodei!

1 kommentti:

  1. Aivan ihania koiria, ja tosi kiva blogi! Käy kurkkaamassa mun, http://fuck-growing-up.blogspot.com/

    VastaaPoista